9/10/12

Χαιρετισμός του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων κ. Ευθύμιου Φλουρέντζου στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείων 09/10/2012

Με ιδιαίτερη χαρά και ευχαρίστηση έχω αποδεχθεί την πρόσκληση του Διευθυντή του Τμήματος Ταχυδρομικών Υπηρεσιών για να χαιρετίσω τη σημερινή εκδήλωση που διοργανώνεται κάθε χρόνο με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ταχυδρομείων και παράλληλα, για να επικροτήσω κάθε πρωτοβουλία, όπως η σημερινή που συμβάλλει στην ανάδειξη του Τμήματος και των ανθρώπων του αλλά και του σημαντικού έργου που επιτελούν.

Χαιρετισμός της Υπουργού Εσωτερικών κας Ελένης Μαύρου στα εγκαίνια πάρκου στο Συνοικισμό Αυτοστέγασης Εκτοπισθέντων στα Περβόλια στην Επαρχία Λάρνακας 09/10/2012

Έχω πει πολλές φορές πως για μένα είναι ημέρα γιορτής και χαράς κάθε φορά που εγκαινιάζουμε νέα έργα, γιατί η ολοκλήρωση και παράδοση στους πολίτες ενός νέου έργου σημαίνει την επίλυση κάποιου χρόνιου προβλήματος, αλλά, και ανάπτυξη, εξέλιξη, πρόοδο. Σας ευχαριστώ που με προσκαλέσατε να μοιραστώ μαζί σας τη χαρά για τα εγκαίνια του Κεντρικού Πάρκου του Συνοικισμού Αυτοστέγασης Περβολιών (οδός Κάτω Βαρωσίων), εδώ στα Περβόλια.

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου 09/10/2012

Παρόλο που η Κυβέρνηση ετοιμάζει συγκεκριμένη πρόταση για την ανάπτυξη η οποία θα αποσταλεί στα κόμματα – κάτι που και τα ίδια τα κόμματα γνωρίζουν –, εντούτοις καθημερινά επικρίνουν την Κυβέρνηση ότι δεν έχει πρόταση για την ανάπτυξη, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου, ο οποίος διερωτήθηκε αν αυτή η στάση των κομμάτων εντάσσεται στο πλαίσιο της ειλικρινούς διάθεσης για διάλογο.

Συμμετοχή του Υπουργού Υγείας δρα Σταύρου Μαλά στο Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας της ΕΕ 09/10/2012

Ο Υπουργός Υγείας δρ Σταύρος Μαλάς αναχώρησε σήμερα για το Λουξεμβούργο, όπου αύριο θα προεδρεύσει της Συνόδου του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας της ΕΕ για θέματα έρευνας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε τον Επιτετραμμένο της Γεωργίας 09/10/2012

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου δέχθηκε σήμερα τον Επιτετραμμένο της Γεωργίας στην Κύπρο, κ. Gaioz Japaridze.

Κατά τη συνάντηση
, οι κ.κ. Ομήρου και Japaridze αντάλλαξαν, μεταξύ άλλων, απόψεις για την παρούσα πολιτική και οικονομική κατάσταση στην Κύπρο και στη Γεωργία. Εξέφρασαν επίσης την πεποίθηση ότι υπάρχει αρκετό περιθώριο για περαιτέρω ενδυνάμωση των κοινοβουλευτικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Εκδηλώσεις στο Μόναχο για την 52η επέτειο της Κυπριακής Ανεξαρτησίας 09/10/2012

Ο Πρέσβης της Κύπρου στη Γερμανία κ. Μηνάς Χατζημιχαήλ παρέστη σε συναυλία του γνωστού πιανίστα Κυπριανού Κατσαρή, το βράδυ της 1ης Οκτωβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής του Βερολίνου (Konzerthaus Berlin). Τη συναυλία, την οποία διοργάνωσε το Πολιτιστικό Γραφείο της Κυπριακής Πρεσβείας για την Ημέρα της Κυπριακής Ανεξαρτησίας και της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ, παρακολούθησαν υψηλόβαθμα στελέχη του γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών και άλλων Υπουργείων, Πρέσβεις των ευρωπαϊκών και άλλων χωρών και εκπρόσωποι των γερμανικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Ομιλία του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλή Συλικιώτη με θέμα «Η διαμόρφωση του νέου ενεργειακού τοπίου και η γεωστρατηγική σημασία του για την περιοχή», στο συνέδριο του Economist, στη Λευκωσία 09/10/2012

Με τιμά ιδιαίτερα η πρόσκληση να χαιρετίσω τη σημερινή σύνοδο που διεξάγεται στα πλαίσια της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ. Ευχαριστώ, λοιπόν, τους διοργανωτές, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο και το Economist Conferences, για την πρόσκληση σας. Παράλληλα, όμως, θα ήθελα να σας συγχαρώ, τόσο για την επιλογή σας να επικεντρωθούν οι εργασίες της Συνόδου στις ηγετικές στρατηγικές που πρέπει να ακολουθήσει η Ευρώπη για την επίτευξη σταθερότητας, προόδου και ευημερίας, όσο και για τη συμμετοχή τόσων εξαίρετων ομιλητών.