22/10/12

Η Βουλευτής κα Σκεύη Κούτρα-Κουκουμά συμμετέχει στην 127η Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης, στον Καναδά 22/10/2012



Άρχισαν χθες στην πόλη Κεμπέκ, στον Καναδά, οι εργασίες της 127ης Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης. Η Βουλευτής κα Σκεύη Κούτρα-Κουκουμά, μιλώντας ενώπιον της Μόνιμης Επιτροπής για τη Δημοκρατία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, με θέμα «Η Χρήση των ΜΜΕ, Περιλαμβανομένων των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, ως Μέσων Προαγωγής της Συμμετοχής των Πολιτών και της Δημοκρατίας», ανέφερε ότι η χρηστή διακυβέρνηση είναι έννοια συνώνυμη της συμμετοχικής δημοκρατίας, που συνεπάγεται τη συνεχή σχέση μεταξύ κοινωνίας των πολιτών και Κοινοβουλίων.

Η Υπουργός Εσωτερικών συναντήθηκε με την Ένωση Κοινοτήτων Κύπρου 22/10/2012

Οι αναπτυξιακές προοπτικές των κοινοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης που είχε σήμερα στο Υπουργείο Εσωτερικών η Υπουργός Εσωτερικών κα Ελένη Μαύρου με την Ένωση Κοινοτήτων Κύπρου.

Μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια με την ευκαιρία του Ραδιομαραθώνιου 22/10/2012

Χαιρετίζω εγκάρδια τα παιδιά και, γενικότερα, τον κόσμο με ειδικές ικανότητες.

Άρχισαν οι εργασίες για εκβάθυνση του αλιευτικού καταφυγίου Λάρνακας 22/10/2012

Το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών, του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι άρχισαν οι εργασίες εκβάθυνσης του αλιευτικού καταφυγίου Λάρνακας.

Δημόσια διαβούλευση αναφορικά με την τροποποίηση του Περί Αλιείας Νόμου 22/10/2012

Το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τα οργανωμένα σύνολα σε δημόσια διαβούλευση αναφορικά με την τροποποίηση του Περί Αλιείας Νόμου, την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου, στις 10.00 π.μ., στην αίθουσα πολλαπλής χρήσης του Τμήματος Γεωργίας (κεντρικά γραφεία – δίπλα από το Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων κα

Ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας 22/10/2012

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας, ασκώντας τις εξουσίες που του παρέχει το Σύνταγμα, διόρισε τον Ανώτερο Αστυνόμο κ. Ανδρέα Κυριάκου στη θέση του Υπαρχηγού της Αστυνομίας, σε αντικατάσταση του κ. Ανδρέα Ιατρόπουλου ο οποίος έχει αφυπηρετήσει.

Ανακοίνωση σχετικά με τη σκόνη στην ατμόσφαιρα της Κύπρου 22/10/2012

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας ανακοινώνει ότι σήμερα στις 11 π.μ. οι μέσες ωριαίες τιμές συγκέντρωσης εισπνεύσιμων αιωρούμενων σωματιδίων με διάμετρο μικρότερη των 10 μm (PM10) στην ατμόσφαιρα ήταν αυξημένες και κυμάνθηκαν μεταξύ 78 και 660 μg/m3 (μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο), και ως εκ τούτου αναμένεται ότι η μέση εικοσιτετράωρη τιμή θα υπερβεί την αντίστοιχη οριακή τιμή των 50 μg/m3 που έχει καθοριστεί με βάση τη σχετική νομοθεσία.

Προεδρικές εκλογές 2013 22/10/2012

1. Εγγραφή στον εκλογικό κατάλογο

Η Υπηρεσία Εκλογών καλεί τους πολίτες της Δημοκρατίας, ηλικίας 18 χρονών και άνω, που έχουν τη συνήθη διαμονή τους στην Κύπρο το τελευταίο εξάμηνο και δεν είναι εγγεγραμμένοι στον εκλογικό κατάλογο, να υποβάλουν έγκαιρα αίτηση για εγγραφή.
Τελευταία ημέρα υποβολής αιτήσεων είναι η 2α Ιανουαρίου 2013.

Εκδήλωση στην Ντόχα για την 52η επέτειο της κυπριακής ανεξαρτησίας 22/10/2012

Η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ντόχα διοργάνωσε στις 16 Οκτωβρίου εκδήλωση για την 52η επέτειο της κυπριακής ανεξαρτησίας, η οποία συνδυάστηκε με την ανάληψη από την Κύπρο της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Σωτηρούλας Χαραλάμπους στο Συνέδριο της Κυπριακής Προεδρίας με θέμα «Η ανάπτυξη βιώσιμων πολιτικών απασχόλησης των νέων σε μία περίοδο έντονων δημοσιονομικών περιορισμών» 22/10/2012

Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω στο συνέδριο της Κυπριακής Προεδρίας με θέμα «Η ανάπτυξη βιώσιμων πολιτικών απασχόλησης των νέων σε μία περίοδο έντονων δημοσιονομικών περιορισμών», που διοργανώνεται σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στο συνέδριο συμμετέχουν από κοινού τα μέλη της Επιτροπής Απασχόλησης και του Δικτύου των Υπευθύνων των Δημόσιων Υπηρεσιών Απασχόλησης.

Επικίνδυνα προϊόντα στις αγορές κρατών-μελών της ΕΕ 22/10/2012

Η Υπηρεσία Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, ως αρμόδια αρχή στην Κύπρο για τη λειτουργία και διαχείριση του Ευρωπαϊκού Συστήματος Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών για Επικίνδυνα Προϊόντα που δεν είναι τρόφιμα, πληροφορεί τους καταναλωτές ότι την εβδομάδα που άρχισε στις 15/10/2012 (GRAS-Rapex – Report 42) έχουν κοινοποιηθεί στο σύστημα 24 προϊόντα που παρουσιάζουν κίνδυνο για την υγεία και την ασφάλειά τους. Τα προϊόντα αυτά εντοπίστηκαν για πρώτη φορά στις αγορές διαφόρων κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (εκτός της Κύπρου) και στη συνέχεια κοινοποιήθηκαν στο σύστημα GRAS-Rapex.

Συμβούλιο Περιβάλλοντος και Επιτροπή χαιρετίζουν τη συμφωνία για την πρόληψη της απώλειας βιοποικιλότητας

Την ικανοποίησή τους για το αποτέλεσμα του 11ου Συνεδρίου για τη Σύμβαση για τη Βιολογική Ποικιλότητα εξέφρασαν ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος της Κύπρου και προεδρεύων του Συμβουλίου Περιβάλλοντος της ΕΕ, κ. Σοφοκλής Αλετράρης, και ο Επίτροπος Περιβάλλοντος της ΕΕ, κ. Janez Potočnik, με κοινή τους δήλωση μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Συνεδρίου.