21/3/13

Δήλωση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου αναφορικά με την προσπάθεια για εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος

Ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας κ. Πανίκος Δημητριάδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση απόψε στο Προεδρικό Μέγαρο:

Ο Υπουργός ΄Αμυνας συναντήθηκε με τον Γάλλο Αντιναύαρχο για την περιοχή της Μεσογείου και την Πρέσβη της Ολλανδίας

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου είχε σήμερα στο γραφείο του συνάντηση με τον Γάλλο Διοικητή Περιοχής Μεσογείου, Αντιναύαρχο Yann Tainguy.

Ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων σε τουριστικές περιοχές 21/03/2013

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ασκώντας τις εξουσίες που του παρέχει το άρθρο 27 των περί της Ρύθμισης της Λειτουργίας Καταστημάτων και των Όρων Απασχόλησης των Υπαλλήλων τους Νόμων του 2006 έως 2011

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Χρήστου Στυλιανίδη 21/03/2013

Με δεδομένη την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων, την οποία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σέβεται απόλυτα, συνεχίζεται μια συλλογική προσπάθεια για να βρεθούν λύσεις.

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Χρήστου Στυλιανίδη 21/03/2013

Μετά από πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας διαμορφώθηκε συναίνεση και λήφθηκε ομόφωνη απόφαση για τη δημιουργία Επενδυτικού Ταμείου Αλληλεγγύης. Η πρόταση τυγχάνει νομοτεχνικής επεξεργασίας από τη Νομική Υπηρεσία.

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW




TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

Δήλωση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας


Ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας κ. Πανίκος Δημητριάδης είπε σήμερα ότι μέχρι τη Δευτέρα θα υπάρξει πρόγραμμα στήριξης της κυπριακής οικονομίας.

Συμμετοχή του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος στο Συμβούλιο Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ 21/03/2013

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης, συνοδευόμενος από τη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου κα Αίγλη Παντελάκη, συμμετείχε στη Σύνοδο του Συμβουλίου Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε στις 18 και 19 Μαρτίου στις Βρυξέλλες.
ΚΥΠΕ - ΑΠΕ - ΠΑΡΙΣΙ 21/03/2013 12:25

Η επιβολή ενός τέλους επί των τραπεζικών καταθέσεων, στο πλαίσιο εφαρμογής προγράμματος διάσωσης της Κύπρου, θα αύξανε τον κίνδυνο μετάδοσης της κρίσης στην ευρωζώνη, προειδοποιεί ο οίκος αξιολόγησης Fitch κάνοντας λόγο για δημιουργία "προηγούμενου".

 

(Κ) Επισκόπηση κυπριακού Τύπου

ΚΥΠΕ - Μαρία Κονιώτου - ΛΕΥΚΩΣΙΑ 21/3/2013 07:53




Διαψεύδει ο Χριστόφιας τα περί συμφωνίας επί Προεδρίας του για κούρεμα καταθέσεων

Διαψεύδει ο Χριστόφιας τα περί συμφωνίας επί Προεδρίας του για κούρεμα καταθέσεων
Διαψεύδει κατηγορηματικά ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας τα όσα αναφέρθηκαν περί συμφωνίας της Κυβέρνησής του για κούρεμα καταθέσεων.
Ανακοίνωση του γραφείου του πρώην Προέδρου αναφέρει ότι το θέμα του κουρέματος καταθέσεων "ποτέ δεν ετέθη για συζήτηση ενώπιον της κυβέρνησης Χριστόφια, ούτε και ποτέ ο Πρόεδρος Χριστόφιας συζήτησε ή πολύ περισσότερο αποδέχθηκε ένα τέτοιο, καταστροφικό για την Κύπρο, σενάριο".
"

Ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας 21/03/2013


Σε σχέση με αναφορές σήμερα στον ημερήσιο Τύπο για τα αποθέματα φαρμάκων τόσο στον δημόσιο τομέα όσο και στον ιδιωτικό τομέα, οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες διευκρινίζουν τα ακόλουθα:

ΚΥΠΕ - Αθηνά Αρσαλίδου - ΛΕΥΚΩΣΙΑ 21/03/2013 09:57

ΚΥΠΕ - Αθηνά Αρσαλίδου - ΛΕΥΚΩΣΙΑ 21/03/2013 09:57

1. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θέτει σήμερα ενώπιον των πολιτικών αρχηγών εναλλακτική πρόταση για να βγει η χώρα από το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει μετά την απόρριψη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων της απόφασης του Γιούρογκρουπ για επιβολή τέλους αλληλεγγύης επί των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες. Η πρόταση αναμένεται ότι θα τεθεί αργότερα το απόγευμα ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής προς ψήφιση.