23/4/13

Δάνειο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων 23/04/2013

Ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) ενέκρινε σήμερα στο Λουξεμβούργο πρόσθετο δάνειο συνολικού ύψους έως 100 εκατ. ευρώ, με αποδέκτη την Κυπριακή Δημοκρατία. Το δάνειο θα στηρίξει το κυπριακό Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ).

Συναντήσεις του Υπουργού Εξωτερικών στις Βρυξέλλες 23/04/2013

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης είχε σήμερα στις Βρυξέλλες σειρά συναντήσεων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κασουλίδης είχε στο Ευρωκοινοβούλιο ξεχωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών κ. Hannes Swoboda, τον Πρόεδρο της Υπεπιτροπής Ασφάλειας και Άμυνας (SEDE), Γάλλο Ευρωβουλευτή του ΕΛΚ κ. Arnaud Danjean και την Πορτογαλίδα Ευρωβουλευτή των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών κα Ana Gomes, μέλος των Επιτροπών Εξωτερικών Υποθέσεων (AFET) και Ασφάλειας και Άμυνας (SEDE).

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών

Είμαστε άκρως ανήσυχοι και συγκλονισμένοι από τη χθεσινή απαγωγή του συρορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Γρηγορίου Yohanna Ibrahim και του ελληνορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Παύλου από ένοπλες ομάδες στη Συρία. Το γεγονός σηματοδοτεί μια ακόμα επικίνδυνη τροπή στον διετή εμφύλιο πόλεμο της Συρίας. Εκφράζουμε την ιδιαίτερη ανησυχία μας για το μέλλον των χριστιανών της Συρίας και είμαστε θορυβημένοι από πληροφορίες που φέρουν ένα μεγάλο τμήμα τους να έχουν εγκαταλείψει τη χώρα μετά την έναρξη της εξέγερσης.

Συνέντευξη Τύπου για παροχή βοήθειας στον μικρό Γιώργο

Συνέντευξη Τύπου για παροχή βοήθειας στον μικρό Γιώργο

Διοργανώνεται αύριο Τετάρτη, ώρα 9 π.μ. στο Υπουργείο Άμυνας, συνέντευξη Τύπου για το θέμα του πεντάχρονου Γιώργου που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Πάσχει από λευχαιμία και χρειάζεται άμεσα μεταμόσχευση μυελού των οστών.

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου εκπροσώπησε την Κύπρο στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στο Λουξεμβούργο

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου εκπροσώπησε την Κύπρο στη συνάντηση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, σε σύνθεση Υπουργών Άμυνας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο στις 22-23 Απριλίου, καθώς, επίσης, και στη συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας (ΕΟΑ).

Ομιλία του βουλευτή κ. Γ. Λουκαΐδη στην ολομέλεια της ΚΣΣΕ

Ο βουλευτής κ. Γιώργος Λουκαΐδης σε ομιλία του που κατατέθηκε σήμερα στην ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΚΣΕ) για το θέμα της διαδικασίας τήρησης των υποχρεώσεων και δεσμεύσεων της Τουρκίας ως χώρας μέλους του Συμβουλίου της Ευρώπης, επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι παρά τις πρόσφατες θετικές προσπάθειες εκδημοκρατικοποίησης της χώρας παραμένουν πολλά ζητήματα που εκκρεμούν τα οποία εξακολουθούν να πλήττουν καίρια το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Έκπτωση στα δίδακτρα των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων 23/04/2013

Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Κυριάκος Κενεβέζος είχε πρόσφατα συνάντηση με τους Προέδρους των Συμβουλίων των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων.

Προκήρυξη του Ευρωπαϊκού Χρηματοδοτικού Προγράμματος NER300

Το Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος ενημερώνει όλους τους ενδιαφερομένους για την έναρξη της Β’ φάσης υποβολής προτάσεων του Ευρωπαϊκού Χρηματοδοτικού Προγράμματος ΝΕR300.

Χαιρετισμός του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσου Μητσόπουλου στη δημοσιογραφική διάσκεψη για παρουσίαση της υπηρεσίας 24ωρης παράδοσης δεμάτων Parcel 24, στη Λάρνακα 23/04/2013


Με ιδιαίτερη χαρά αποδέχθηκα την πρόσκληση του Τμήματος Ταχυδρομικών Υπηρεσιών να απευθύνω χαιρετισμό στη σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη.

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η κοινή άσκηση Έρευνας και Διάσωσης μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ 23/04/2013

Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε σήμερα με επιτυχία στη θαλάσσια περιοχή νότια της Λεμεσού, υπό τον συντονισμό του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ), η κοινή άσκηση Έρευνας και Διάσωσης (Ε-Δ) μεταξύ δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ισραήλ.

Δραστηριότητες του Τμήματος Δασών στα πλαίσια της Εβδομάδας Προστασίας των Δασών

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, με στόχο την υπενθύμιση, την ευαισθητοποίηση και την ουσιαστικότερη συμμετοχή των πολιτών, και ιδιαίτερα των νέων, στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την προστασία των δασών, έχει καθιερώσει και διοργανώνει κάθε χρόνο την Εβδομάδα Προστασίας των Δασών. Για φέτος η εβδομάδα αυτή καθορίστηκε για την περίοδο 26 Απριλίου μέχρι 2 Μαΐου και κατά τη διάρκειά της θα γίνουν οι ακόλουθες δραστηριότητες:

Ομιλία της βουλευτού κας Στέλλας Κυριακίδου στην ολομέλεια της ΚΣΣΕ

Η επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) βουλευτής κα Στέλλα Κυριακίδου, σε σημερινή ομιλία της που κατατέθηκε στην ολομέλεια της Συνέλευσης, αναφέρθηκε στο θέμα του διαλόγου σχετικά με τη διαδικασία τήρησης των υποχρεώσεων και δεσμεύσεων της Τουρκίας ως χώρας

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Χρήστου Στυλιανίδη

Με αφορμή την τραγική επέτειο της γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Νεότουρκους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Κυβέρνηση καταδικάζουν το βδελυρό αυτό έγκλημα που αποτελεί στίγμα στην ιστορία της ανθρωπότητας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ Ο Υπουργός Άμυνας εκπροσώπησε την Κύπρο στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στο Λουξεμβούργο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Άμυνας εκπροσώπησε την Κύπρο στο

 Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στο Λουξεμβούργο


Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων Υπουργού Υγείας Δρ.Πέτρου Πετρίδη 24-30 Απριλίου 2013





Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων Υπουργού Υγείας Δρ.Πέτρου Πετρίδη
24-30 Απριλίου 2013

                                            

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η κοινή άσκηση έρευνας και διάσωσης μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ



Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία σήμερα στη θαλάσσια περιοχή νότια της Λεμεσού, υπό τον συντονισμό του ΚΣΕΔ, η κοινή άσκηση Έρευνας και Διάσωσης μεταξύ δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ισραήλ.


TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW



TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

Παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου με θέμα: «Κοινωνική Συνοχή σε στιγμές Λιτότητας – Τι μπορούν τα Εθνικά Κοινοβούλια να κάνουν;», κατά τη Διάσκεψη των Προέδρων των Κοινοβουλίων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Αξιότιμοι κύριοι Πρόεδροι,

Συναντιόμαστε σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο, τόσο για την ίδια την Ένωση όσο και για τα κράτη που την αποτελούν. Η κρίση που ταλανίζει την Ευρώπη δεν είναι πλέον μόνο οικονομική αλλά θεσμική και κοινωνική. Η ανάγκη επίτευξης συνθηκών κοινωνικής συνοχής και ενσωμάτωσης στα κράτη μέλη της Ένωσης προβάλλει ακόμη πιο επιτακτική, εν μέσω της παρατεινόμενης κρίσης.

Επίσημη Επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Ελλάδας κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος



                         

Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει μεταξύ 25-26 Απριλίου 2013,  ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Ελλάδας κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Δελτίο Ειδήσεων ΚΥΠΕ «ΔΕΚΑ»

ΚΥΠΕ - Θωμάς Κεττένης - ΛΕΥΚΩΣΙΑ 23/04/2013 10:01

1. Την παραίτηση του υπέβαλε χθες ο Πρόεδρος της τριμελούς Ερευνητικής Επιτροπής για την οικονομία Παναγιώτης Καλλής. Οι λόγοι της παραίτησης παρατίθενται σε επιστολή του κ. Καλλή στον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Τη θέση του κ. Καλλή αναμένεται να πάρει η τέως Επίτροπος Διοικήσεως Ηλιάνας Νικολάου.