14/5/13

Δήλωση του Γιούρογκρουπ για την Κύπρο


Το Γιούρογκρουπ καλωσορίζει την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης να εγκρίνει την πρώτη δόση οικονομικής στήριξης τριών δισεκατομμυρίων ευρώ στην Κύπρο, στο πλαίσιο του προγράμματος του οποίου τα κύρια χαρακτηριστικά συμφωνήθηκαν μεταξύ της Κύπρου και των χωρών μελών της ευρωζώνης

Συναντήσεις του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού με τον Υπουργό και τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, στην Αθήνα 14/05/2013


Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γεώργιος Λακκοτρύπης είχε σήμερα διαδοχικές συναντήσεις στην Αθήνα με τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της Ελλάδας (ΠΕΚΑ) κ. Ευάγγελο Λιβιεράτο και τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Ασημάκη Παπαγεωργίου.

Υποβολή αιτήματος για αύξηση του ποσοστού της κοινοτικής συγχρηματοδότησης στο σχέδιο Αγροτικής Ανάπτυξης από τον Υπουργό Γεωργίας στις Βρυξέλλες

Τρίτη, 14/5/2013

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης υπέβαλε, σήμερα, γραπτώς στον Επίτροπο Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της ΕΕ κ. Dacian Ciolos, το αίτημα της Κύπρου για αύξηση του ποσοστού της κοινοτικής συγχρηματοδότησης στο σχέδιο Αγροτικής Ανάπτυξης σε 85%. Στην επιστολή του ο κ. Κουγιάλης επισημαίνει την επιτακτική ανάγκη όπως το αίτημα της Κύπρου εξετασθεί με εσπευσμένες διαδικασίες.

Ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε τον Πρέσβη της Κούβας 14/05/2013

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου δέχθηκε σήμερα τον νέο Πρέσβη της Δημοκρατίας της Κούβας στην Κύπρο κ. Aramis Fuente Hernandez.

Δήλωση του Υπουργού Υγείας κ. Πέτρου Πετρίδη για το θέμα δημιουργίας Ακτινοθεραπευτικών Κέντρων 14/05/2013

Με αφορμή τις δηλώσεις που γίνονται τις τελευταίες μέρες αναφορικά με την ανέγερση Ογκολογικών / Ακτινοθεραπευτικών Κέντρων σε Λευκωσία και Λεμεσό θα ήθελα να επισημάνω τα ακόλουθα:

Ο Υπουργός Εσωτερικών είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία των διαμαρτυρομένων Κούρδων που βρίσκονται έξω από το Υπουργείο


Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος είχε συνάντηση χθες με αντιπροσωπεία Κούρδων από τη Συρία οι οποίοι διαμαρτύρονται έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών. Οι διαμαρτυρόμενοι ζητούν όπως τους δοθεί καθεστώς πολιτικής προστασίας και παραμένουν έξω από το Υπουργείο για 15η μέρα. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Αντρέας Ασσιώτης καθώς επίσης και ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Ασύλου.

Ανακοίνωση του Γραφείου Επιτρόπου Διοικήσεως 14/05/2013

Με αφορμή το πρόσφατο θλιβερό περιστατικό, κατά το οποίο μέλος της Αστυνομίας Κύπρου, στα πλαίσια εντεταλμένης υπηρεσίας, κάνοντας χρήση του υπηρεσιακού του όπλου τραυμάτισε κρίσιμα πολίτη, ο οποίος φέρεται να επιχειρούσε ληστεία αρτοποιείου στη Λευκωσία, η Επίτροπος Διοικήσεως σημειώνει ότι, στις 22 Αυγούστου 2012, υπό την ιδιότητά της ως Εθνική Ανεξάρτητη Αρχή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, προχώρησε σε Τοποθέτηση, με θέμα τον χειρισμό υπηρεσιακών όπλων από μέλη της Αστυνομίας, η οποία και επισυνάπτεται.

Αυξήθηκαν τα έσοδα από τον Φ.Π.Α. 14/05/2013

Μετά από στοχευμένες ενέργειες κι εντατικοποίηση της προσπάθειας για καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, η Υπηρεσία Φ.Π.Α. κατόρθωσε ν’ αυξήσει τα έσοδα από τον Φ.Π.Α. το τρίμηνο που αφορά την περίοδο Ιανουαρίου - Μαρτίου 2013, ενισχύοντας έτσι σημαντικά τα κρατικά ταμεία.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς μεταβαίνει στις Βρυξέλλες




Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Στυλιανός Νάσης μεταβαίνει μεθαύριο, 16 Μαΐου, στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στην εξαμηνιαία Σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕUMC), η οποία διεξάγεται σε επίπεδο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων Κρατών.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ Ο Υπουργός Άμυνας επισκέφθηκε το στρατόπεδο «Στέλιος Μαυρομμάτης» στο Σταυροβούνι




Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου πραγματοποίησε σήμερα, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Στυλιανό Νάση, επίσκεψη στο στρατόπεδο «Στέλιος Μαυρομμάτης», και έτυχε ενημέρωσης από τον Διοικητή της Διοίκησης Καταδρομών Άνχη Χρήστο Κανιό για την αποστολή της Διοίκησης και των Ειδικών Δυνάμεων.
Ακολούθως παρακολούθησε επίδειξη των δυνατοτήτων των καταδρομών με ασκήσεις στον πύργο αναρριχήσεων/ κατηχήσεων και στον στίβο μάχης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Γιώργο Βασιλείου 14/05/2013

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Γιώργο Βασιλείου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων 14/05/2013

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Ομήρου.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι «σήμερα, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας είχα μαζί του συνάντηση ως Πρόεδρος της Βουλής κατά την οποία με ενημέρωσε τόσο για τις ζυμώσεις σε ό,τι αφορά το Κυπριακό όσο και σε ό,τι αφορά την πορεία της οικονομίας και πώς αντιμετωπίζονται τα προβλήματα της οικονομίας από την πλευρά της Κυβέρνησης.

Συμμετοχή του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων στην τριμερή συνάντηση Κύπρου - Ελλάδας - Μάλτας, στην Αθήνα 13/05/2013

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσος Μητσόπουλος, ύστερα από πρόσκληση του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κωστή Μουσουρούλη, συμμετείχε στην τριμερή συνάντηση των αρμοδίων για θέματα ναυτιλίας Υπουργών της Ελλάδας, της Κύπρου και της Μάλτας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα.

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος συναντήθηκε με τον Επίτροπο Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Dacian Ciolos 13/05/2013


Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο γεωργικός τομέας της Κύπρου εξέθεσε ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης σε συνάντηση που είχε σήμερα με τον Επίτροπο Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Dacian Ciolos. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Συνόδου του Συμβουλίου Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ που διεξάγεται στις 13 και 14 Μαΐου στις Βρυξέλλες.

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW





TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

Ο Υπουργός Άμυνας παρέστη στη διεξαγωγή της άσκησης επί χάρτου «ΑΦΡΟΔΙΤΗ – 2013»



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ

Ο Υπουργός Άμυνας παρέστη στη διεξαγωγή της
άσκησης επί χάρτου  «ΑΦΡΟΔΙΤΗ – 2013»

Δελτίο Ειδήσεων ΚΥΠΕ «ΔΕΚΑ»

ΚΥΠΕ - Ήβη Μιτσίδου Phillips - ΛΕΥΚΩΣΙΑ 14/05/2013 09:56

1. Το Eurogroup επιδοκίμασε, χθες βράδυ, τις κυπριακές Αρχές για την εκπλήρωση των δεσμεύσεων τους και επανέλαβε την εκτίμηση και την κατανόησή του για τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι Κύπριοι πολίτες.