10/7/13

Χαιρετισμός του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσου Μητσόπουλου, στα εγκαίνια του Πρότυπου Καταστήματος της CallSat International 10/07/2013

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που εγκαινιάζω σήμερα το πρότυπο κατάστημα της εταιρείας CallSat International Telecommunications στη Λευκωσία.

Η Κυβέρνηση του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην αναβάθμιση του τομέα των τηλεπικοινωνιών στην Κύπρο, γι’ αυτό ενθαρρύνουμε και υποστηρίζουμε νέες επενδύσεις που συμβάλλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη του υγιούς ανταγωνισμού στην συγκεκριμένη αγορά.

Ομιλία του Προέδρου της Βουλής κ. Γ. Ομήρου σε εκδήλωση για τις Μέρες Μνήμης 1974, στη Βορόκλινη 10/07/2013


Βαριά η ευθύνη και δυσβάστακτο το χρέος να απευθύνει κάποιος τον λόγο στις μαύρες επετείους του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής.
Τριάντα εννέα χρόνια από τη μεγάλη προδοσία και το φοβερό έγκλημα, με νωπές τις μνήμες και ανεπούλωτα τα τραύματα, καλούμαστε σε αυτό το ετήσιο συναπάντημα χρέους να τιμήσουμε τους υπέροχους αγωνιστές που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία και τη δημοκρατία και υπερασπίστηκαν τον λαοπρόβλητο ηγέτη, τον Εθνάρχη Μακάριο, και αντιστάθηκαν στο έγκλημα της τουρκικής εισβολής.

Δραστηριότητα του Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2013



Δραστηριότητα του Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου


Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2013

Εγκαίνια του Μουσείου Ζιβανίας και των νέων Γραφείων του Κοινοτικού Συμβουλίου Βάσας Κοιλανίου 10/07/2013

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη

Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά και τιμή που εγκαινιάζω ένα έργο μεγάλης τοπικής σημασίας. Ένα έργο που, οφείλω να πω, ξεκίνησε από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις, σε συνεργασία με τις τοπικές Αρχές, στην προσπάθεια για ενδυνάμωση των δεσμών μεταξύ τοπικής αυτοδιοίκησης και κεντρικής Κυβέρνησης. Ένα έργο που καταδεικνύει την αξία της συνέχειας στην άσκηση της εκτελεστικής εξουσίας.

Δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης με την ευκαιρία της συμπλήρωσης της εκπαίδευσης δοκίμων αστυνομικών 10/07/2013


Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνάς Νικολάου απευθύνθηκε σήμερα στους απόφοιτους δόκιμους αστυνομικούς με την ευκαιρία της συμπλήρωσης της εκπαίδευσής τους σε θέματα πεζών και μηχανοκίνητων περιπολιών, στην Αστυνομική Ακαδημία.

Ανακήρυξη των θυμάτων της έκρηξης στη ναυτική βάση «Ε. Φλωράκης» σε ήρωες 10/07/2013

Η Κυβέρνηση αποφάσισε σήμερα την ανακήρυξη των θυμάτων της έκρηξης της 11ης Ιουλίου 2011 στη ναυτική βάση «Αντιστράτηγος Ευάγγελος Φλωράκης» σε ήρωες.
Με απόφασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο συνεδρίασε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο υπό την Προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, αποφάσισε την απότιση φόρου τιμής στα θύματα της έκρηξης της 11ης Ιουλίου 2011 στη ναυτική βάση «Αντιστράτηγος Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, ανακηρύσσοντάς τους ήρωες.

Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Γαλλίας 10/07/2013


Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου συναντήθηκε σήμερα με τον Πρέσβη της Γαλλίας στην Κύπρο κ. Jean-Luc Florent.

Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Επιτροπής Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων 10/07/2013

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Επιτροπής Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων της κυπριακής τραγωδίας, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Κωνσταντίνο Ανεμά και το μέλος της κα Αλεξάνδρα Σκαλφά.

Δηλώσεις του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου για την οικονομία 10/07/2013

Η Κυβέρνηση κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει απέναντι στην Τρόικα και για να τηρήσει με θρησκευτική ευλάβεια τα συμφωνηθέντα στο Μνημόνιο, είπε σήμερα ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε τον νέο Πρέσβη του Λιβάνου

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου δέχθηκε σήμερα τον νέο Πρέσβη του Λιβάνου στην Κύπρο κ. Youssef Sadaka.

Δηλώσεις του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου για την απόφαση του Δικαστηρίου για το Μαρί 10/07/2013

Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη προχωρεί σε σειρά θεσμικών αλλαγών έτσι ώστε το θέμα της ανάληψης πολιτικών ευθυνών να μην είναι απλώς λόγια κενά περιεχομένου, είπε σήμερα ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προήδρευσε συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου 10/07/2013

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σήμερα συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Μετά τη λήξη της συνεδρίας, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση στους δημοσιογράφους:

Ομιλία Υπουργού Γεωργίας κ. Νίκου Κουγιάλη στο συνέδριο «Μελέτη για την αδειοδότηση σταθμού υγροποίησης φυσικού αερίου» 10/07/2013

Είναι με μεγάλη ικανοποίηση που απευθύνω χαιρετισμό σε αυτή τη σημαντική συνάντηση, η οποία θα βοηθήσει τη Noble Energy και τους εταίρους της να πετύχουν τον στόχο τους, όσον αφορά τον σχεδιασμό ενός προκαταρκτικού σχεδίου αδειοδότησης, το οποίο σχετίζεται με το σημαντικό σχέδιο του σταθμού υγροποίησης φυσικού αερίου στην Κύπρο.

Η Αρχή Αδειών δέχεται αιτήσεις για άδεια αγροτικού ταξί με έδρα την Κοινότητα Παναγιάς 10/07/2013


Το συμβούλιο της Αρχής Αδειών ανακοινώνει ότι με βάση τις πρόνοιες του εδαφίου (3) του άρθρου 5 του περί Ρυθμίσεως της Τροχαίας Μεταφοράς Νόμου (Ν. 9/82) δέχεται αιτήσεις για τη χορήγηση μίας νέας άδειας οδικής χρήσης αγροτικού ταξί με έδρα την Κοινότητα Παναγιάς.

Συγχαρητήρια επιστολή Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων προς τους φορείς υλοποίησης του δορυφορικού σταθμού MEOLUT 10/07/2013

Με αφορμή επί τόπου επίσκεψη του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την παρακολούθηση της υλοποίησης του Προγράμματος MEOLUT κ. Xavier Maufroid στις εγκαταστάσεις του MEOLUT και την αποστολή, εκ μέρους του, σχετικού ηλεκτρονικού μηνύματος

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW



TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW