6/9/10

Ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού σχετικά με βανδαλισμούς σε προτομή ήρωα της ΕΟΚΑ

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τους βανδαλισμούς που έγιναν από ανεγκέφαλα στοιχεία στην προτομή του ήρωα της ΕΟΚΑ Κυριάκου Καραολή κοντά στο Α’ και το Β’ Δημοτικό Σχολείο Αγλαντζιάς.
 

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών

Με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» ημερομηνίας 6/9/2010 αναφορικά με τις αυξήσεις στα οικονομικά ωφελήματα των Δημάρχων και των Δημοτικών Συμβούλων των κατεχόμενων Δήμων, το Υπουργείο Εσωτερικών επιθυμεί να αναφέρει τα ακόλουθα: 
 
Επικήδειος λόγος της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στην κηδεία των λειψάνων του αγνοουμένου του 1974, έφεδρου στρατιώτη Λευτέρη Αβραάμ, στα Λειβάδια Λάρνακας

Η πολιτική χρειάζεται πολιτικά επιχειρήματα και διάλογο επί πολιτικών επιλογών και πραγματικών δεδομένων είπε χθες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου. Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους από τα Περβόλια της Λάρνακας, ο κ. Στεφάνου κληθείς να σχολιάσει δήλωση του Προέδρου του ΔΗΣΥ κ. Νίκου Αναστασιάδη ότι υπάρχουν κόλακες γύρω από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ότι είναι υπερβολή το να μιλά κανείς για Μεσσία απάντησε: 
 

Απάντηση του Υπουργού Εξωτερικών σε ερώτηση

Απάντηση του Υπουργού Εξωτερικών σε ερώτηση Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Μάρκος Κυπριανού κλήθηκε σήμερα από δημοσιογράφους να σχολιάσει σημερινές δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου του ΔΗΣΥ κ. Χάρη Γεωργιάδη, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, προτού ετοιμάσει και αποστείλει στους ξένες ηγέτες το τρίπτυχο των προτάσεών του για το Κυπριακό, δεν συνεννοήθηκε ούτε διαβουλεύθηκε με το Υπουργείο Εξωτερικών. 
 

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Το κλειδί της λύσης βρίσκεται στα χέρια της Τουρκίας

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Το κλειδί της λύσης βρίσκεται στα χέρια της ΤουρκίαςΟ Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, κ. Στέφανος Στεφάνου, σε δηλώσεις του χθες προς τους δημοσιογράφους αναφέρθηκε στη δήλωση του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, κ. Αλεξάντερ Ντάουνερ, ο οποίος είπε ότι μέχρι την Παρασκευή θα διαφανεί κατά πόσον μπορεί να επιλυθεί το Κυπριακό.