15/5/13

Ο ΚΟΤ διοργάνωσε εκπαιδευτικό σεμινάριο για τουριστικούς αντιπροσώπους 15/05/2013


Στο πλαίσιο των προσπαθειών του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού για αναβάθμιση των προσφερομένων υπηρεσιών της τουριστικής Κύπρου και για ενδυνάμωση της συνεργασίας του με τους επαγγελματίες της τουριστικής βιομηχανίας, ο Οργανισμός διοργάνωσε πρόσφατα σεμινάριο για 60 περίπου τουριστικούς αντιπροσώπους, οκτώ ξένων Οργανωτών Ταξιδίων, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της ελεύθερης Αμμοχώστου.

Μήνυμα του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσου Μητσόπουλου για τη Διεθνή Ημέρα Τηλεπικοινωνιών – 17 Μαΐου 2013 15/05/2013

Η Διεθνής Ένωση Τηλεπικοινωνιών έχει καθιερώσει ως Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών την 17η Μαΐου. Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών και Κοινωνίας της Πληροφορίας επικεντρώνεται στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας μέσω των Τεχνολογιών των Πληροφοριών και των Επικοινωνιών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προήδρευσε συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου 15/05/2013

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου, στην παρουσία του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια και του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Γιώργου Βασιλείου.

Συμμετοχή του Υπουργείου Εμπορίου στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «Hofex 2013», στο Χονγκ Κονγκ 15/05/2013

Το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού έλαβε μέρος στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «HOFEX 2013» που πραγματοποιήθηκε στο Χονγκ Κονγκ στις 7-10 Μαΐου. Η έκθεση αυτή είναι μία από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες εκθέσεις στον τομέα των τροφίμων που πραγματοποιούνται στην περιοχή της νοτιανατολικής Ασίας.

Ο Υπουργός Εσωτερικών συναντήθηκε με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ξενοδόχων

Συνάντηση με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ) είχε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος στο Υπουργείο Εσωτερικών. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν τα πολεοδομικά κίνητρα που έχουν εξαγγελθεί από την Κυβέρνηση, η φορολόγηση της ακίνητης ιδιοκτησίας, καθώς και το ζήτημα των μικτών τουριστικών αναπτύξεων.

Δήλωση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκου Κενεβέζου για τα Στοχευμένα Μέτρα Κρατικής Φοιτητικής Πρόνοιας 15/05/2013


Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνει ότι έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες αναφορικά με τα στοχευμένα μέτρα κρατικής φοιτητικής πρόνοιας, τα οποία εφαρμόζονται το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013, για τέταρτη συνεχή χρονιά, με την παραχώρηση κονδυλίου ύψους € 4 εκ. προς τους φοιτητές που φοιτούν σε δημόσια και ιδιωτικά πανεπιστήμια και δημόσιες σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Κύπρου.

Πέμπτη, 16/5/2013 9.00 π.μ. Θα απευθύνει χαιρετισμό στο Συνέδριο της Green Dot Cyprus, με θέμα «Ανακύκλωση και εναλλακτική διαχείριση των Απορριμάτων», στο ξενοδοχείο Hilton Park, στη Λευκωσία. 7.00 μ.μ. Θα απευθύνει χαιρετισμό και θα απονείμει τα βραβεία του διαγωνισμού έκθεσης φωτογραφίας με θέμα «Φυσικά Γεωμορφώματα της Κύπρου», σε τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κοινωνικό – Πολιτιστικό Κέντρο «Παλιά Αγορά Παλλουριώτισσας». ------------------------------



Πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκου Κουγιάλη
---------------------

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW



TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

Ο Υπουργός Γεωργίας συμμετείχε στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ



Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης συμμετείχε στη Σύνοδο του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε στις 13 και 14 Μαΐου, στις Βρυξέλλες.

Δελτίο Ειδήσεων ΚΥΠΕ «ΔΕΚΑ»

ΚΥΠΕ - Αθηνά Αρσαλίδου - Αντώνης Γκιλδάκης - ΛΕΥΚΩΣΙΑ 15/05/2013 09:58

1. Συνεδριάζει από το πρωί το Εθνικό Συμβούλιο, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, με θέμα την κατάσταση της κυπριακής οικονομίας. Το απόγευμα συνέρχεται εξάλλου η Υπουργική Επιτροπή για την παρακολούθηση της εφαρμογής του Μνημονίου, υπό τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη.