17/10/12

Χαιρετισμός του Προεδρεύοντος της Δημοκρατίας Προέδρου της Βουλής κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου στα εγκαίνια της 14ης Ομαδικής Έκθεσης Τέχνης της Ένωσης Εικαστικών Καλλιτεχνών Κύπρου, στη Λευκωσία 17/10/2012

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρόεδρος της Ιταλίας τέλεσαν τα εγκαίνια έκθεσης κυπριακών αρχαιοτήτων, στη Ρώμη 17/10/2012

Τελέστηκαν απόψε σε εκθεσιακό χώρο του Κυρηνάλιου Μεγάρου (Προεδρικό Μέγαρο), στη Ρώμη, τα εγκαίνια της έκθεσης κυπριακών αρχαιοτήτων με τίτλο «Κύπρος: Το νησί της Αφροδίτης». Τα εγκαίνια τέλεσαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας και ο Πρόεδρος της Ιταλίας κ. Τζιόρτζιο Ναπολιτάνο. Η έκθεση κυπριακών αρχαιοτήτων εντάσσεται στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ιταλίας 17/10/2012

Το Κυπριακό και θέματα που άπτονται της ευρωπαϊκής ατζέντας ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν κατά την απογευματινή τους συνάντηση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας και ο Ιταλός ομόλογός του κ. Τζιόρτζιο Ναπολιτάνο, στο Προεδρικό Μέγαρο, στη Ρώμη. Στη συνάντηση παρίσταντο ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων, ο Υπουργός Παιδείας, ο Πρέσβης της Δημοκρατίας στη Ρώμη και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Υπογραφή Μνημονίου Συναντίληψης για Πολιτικές Διαβουλεύσεις μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας του Πράσινου Ακρωτηρίου 17/10/2012

Στο περιθώριο του πέμπτου πολιτικού διαλόγου μεταξύ της ΕΕ και της Δημοκρατίας του Πράσινου Ακρωτηρίου, που έλαβε χώραν σήμερα στις Βρυξέλλες, η Υπουργός Εξωτερικών κα Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή και ο Υπουργός Εξωτερικών της Δημοκρατίας του Πράσινου Ακρωτηρίου κ. Jorge da Silva Borges υπέγραψαν διμερές Μνημόνιο Συναντίληψης για Πολιτικές Διαβουλεύσεις μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών 17/10/2012


Με αφορμή σημερινό δημοσίευμα αναφορικά με την ίδρυση τριών νέων έμμισθων Προξενείων στη Ρωσική Ομοσπονδία, και πιο συγκεκριμένα στις πόλεις Κρασνοντάρ, Αικατερίνμπουργκ και Σαμάρα, το Υπουργείο Εξωτερικών ανακοινώνει

Υπουργός Υγείας κα Ανδρούλα Αγρότου

Η κα Ανδρούλα Αγρότου γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1947. Αποφοίτησε από το Παγκύπριο Γυμνάσιο Παλλουριώτισσας το 1965 και στη συνέχεια σπούδασε στην Ιατρική Σχολή της Μόσχας, αποφοιτώντας με πτυχίο στην Ιατρική.


Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Δημόσια Υγεία(MPH) και στην Διοίκηση Επιχειρήσεων, με έμφαση στη Δημόσια Διοίκηση(BA). Κατέχει τις ειδικότητες Υγειονολογίας -Κοινοτικής Ιατρικής και Γενικής Ιατρικής.

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ιταλίας κ. Μάριο Μόντι 17/10/2012

Η Ιταλία θα συνεχίσει να υποστηρίζει το κυριαρχικό δικαίωμα της Κύπρου για εκμετάλλευση των φυσικών της πόρων στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας, υπογραμμίζοντας ότι αυτή την υπόσχεση έλαβε από τον Πρωθυπουργό της Ιταλίας κ. Μάριο Μόντι.

Εκδήλωση στο Άμπου Ντάμπι για την 52η επέτειο της Κυπριακής Ανεξαρτησίας 17/10/2012

Η Πρεσβεία της Κύπρου στο Άμπου Ντάμπι διοργάνωσε στις 15 Οκτωβρίου εκδήλωση για την 52η επέτειο της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Εκτέλεση εργασιών στον αυτοκινητόδρομο Κοφίνου - Λάρνακας 17/10/2012


Το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας ανακοινώνει ότι, την περίοδο 18 Οκτωβρίου μέχρι 28 Νοεμβρίου, μεταξύ των ωρών 8 π.μ. και 3 μ.μ. καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής, σε τμήμα του αυτοκινητόδρομου Κοφίνου - Λάρνακας μεταξύ Αγγλισίδων και Αλεθρικού, θα εκτελούνται εργασίες επένδυσης χωμάτινων αυλακιών.


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντάται με τον Πρωθυπουργό της Ιταλίας 17/10/2012

Άρχισε πριν από λίγο η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια με τον Πρωθυπουργό της Ιταλίας κ. Μάριο Μόντι, στο Πρωθυπουργικό Μέγαρο στην Ρώμη.

Κατά την άφιξη του τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκε ο
Πρωθυπουργός ενώ στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές.

Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Σωτηρούλας Χαραλάμπους σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Παιδική φτώχεια και ευημερία: Έμφαση στην κατάσταση των παιδιών μεταναστών στην Κύπρο και την Ευρωπαϊκή Ένωση», στη Λευκωσία 17/10/2012

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που αποδέχθηκα την πρόσκληση σας να προσφωνήσω το σημαντικό αυτό εργαστήριο που διοργανώνεται από την Επίτροπο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, το Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, το Δίκτυο Eurochild, την Πλατφόρμα για Διεθνή Συνεργασία για τους Μετανάστες Χωρίς Χαρτιά (PICUM) και την Κίνηση για Ισότητα, Στήριξη, Αντιρατσισμό (ΚΙΣΑ).

Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Σωτηρούλας Χαραλάμπους σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Παιδική φτώχεια και ευημερία: Έμφαση στην κατάσταση των παιδιών μεταναστών στην Κύπρο και την Ευρωπαϊκή Ένωση», στη Λευκωσία 17/10/2012


Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον Πρέσβη του Ισραήλ 17/10/2012

Οι εξελίξεις στο Κυπριακό, οι σχέσεις Κύπρου – Ισραήλ με έμφαση στον τομέα της ασφάλειας και της άμυνας, οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή καθώς και η μέχρι τώρα πορεία της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ ήταν, μεταξύ άλλων, τα θέματα που συζήτησαν κατά τη σημερινή τους συνάντηση ο Υπουργός Άμυνας κ. Δημήτρης Ηλιάδης και ο Πρέσβης του Ισραήλ κ. Michael Harari.

Ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας, Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων προήδρευσε περιφερειακής σύσκεψης Κοινοτικών Συμβουλίων, στον Κόρνο 17/10/2012



Ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας, Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου προήδρευσε χθες σύσκεψης με τα Κοινοτικά Συμβούλια Κόρνου, Πυργών, Ψευδά, Αγίας Άννας, Μοσφιλωτής και Δελίκηπου, κατά την οποία τέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πραγματοποιεί επίσκεψη στη Ρώμη 17/10/2012


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος βρίσκεται από χθες βράδυ στη Ρώμη, θα πραγματοποιήσει σήμερα επαφές με τον Πρόεδρο της Ιταλίας κ. Τζιόρτζιο Ναπολιτάνο, τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Μάριο Μόντι και στη συνέχει θα τελέσει με τον Ιταλό ομόλογο του τα εγκαίνια έκθεσης κυπριακών αρχαιοτήτων, στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης θα συμμετάσχει σε συνέδριο στο Βερολίνο 17/10/2012

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Λουκάς Λουκά αναχώρησε σήμερα για το Βερολίνο για να συμμετάσχει στο συνέδριο που διοργανώνει το Υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας, στις 17 – 18 Οκτωβρίου, με θέμα: «Προστασία Προσωπικών Δεδομένων στον 21ο αιώνα».

Στο συνέδριο θα συζητηθούν κυρίως τα θέματα: