28/1/13

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος συμμετείχε στο Συμβούλιο Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ 28/01/2013

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης συμμετείχε στη Σύνοδο του Συμβουλίου Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες.

Συμμετοχή του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου στη Διάσκεψη των Προέδρων των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων της ΕΕ 28/01/2013

Ολοκληρώθηκαν σήμερα στο Δουβλίνο οι εργασίες της Διάσκεψης των Προέδρων των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) –COSAC - την οποία φιλοξένησε στις 27 και 28 Ιανουαρίου το Κοινοβούλιο της Ιρλανδίας, στα πλαίσια της Ιρλανδικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ. Στη Διάσκεψη συμμετείχε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Αβέρωφ Νεοφύτου.

Δηλώσεις του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού μετά την επίσκεψη του στα γραφεία της ΚΡΕΤΥΚ 28/01/2013

Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλής Συλικιώτης επισκέφθηκε σήμερα τα γραφεία της Κρατικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων Κύπρου (ΚΡΕΤΥΚ) στη Λευκωσία, όπου είχε συνάντηση με τον Εκτελεστικό Πρόεδρο κ. Χαράλαμπο Έλληνα, τον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο Α’ κ. Σταύρο Σταύρου και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κ.κ. Χριστάκη Ευθυβούλου, Ανδρέα Ζαχαριάδη, Στέλιο Νικολαΐδη και Νίκο Παπαευσταθίου. Τον κ. Συλικιώτη συνόδευε ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Ενέργειας του Υπουργείου Εμπορίου κ. Σόλωνας Κασίνης.

Ο Υπουργός Άμυνας απένειμε «Διαμνημόνευση Υπηρεσιών στην Εθνική Φρουρά» στον Ακόλουθο Άμυνας των ΗΠΑ στην Κύπρο 28/01/2013


Στις φιλικές και εποικοδομητικές σχέσεις μεταξύ των Υπουργείων Άμυνας της Κύπρου και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής αναφέρθηκε σήμερα ο Υπουργός Άμυνας κ. Δημήτρης Ηλιάδης

Υπογραφή Διμερούς Συμφωνίας Συνεργασίας μεταξύ της Κύπρου και της Πολωνίας στον τομέα της άμυνας 28/01/2013

Υπεγράφη στις 25 Ιανουαρίου στη Βαρσοβία Συμφωνία Διμερούς Συνεργασίας στον τομέα της άμυνας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Πολωνίας. Από κυπριακής πλευράς τη Συμφωνία υπέγραψε ο Πρέσβης της Κύπρου στην Πολωνία κ. Ανδρέας Ζήνωνος, ενώ από πολωνικής ο Βοηθός Υφυπουργός Άμυνας κ. Robert Kupiecki.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης συμμετέχει σε διάσκεψη υψηλού επιπέδου για αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, στις Βρυξέλλες 28/01/2013


Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Λουκάς Λουκά μετέβη σήμερα στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στις εργασίες της διάσκεψης υψηλού επιπέδου για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε την κα Ανδρούλα Βασιλείου 28/01/2013

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, την Επίτροπο της ΕΕ αρμόδια για την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό, την Πολυγλωσσία και τη Νεολαία κα Ανδρούλα Βασιλείου.

Χαιρετισμός του Υπουργού Οικονομικών κ. Βάσου Σιαρλή στην ημερίδα «Η προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας λογισμικού ηλεκτρονικών υπολογιστών προστατεύει τις επιχειρήσεις και δημιουργεί θέσεις εργασίας» 28/01/2013

Στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής προσπάθειας για μείωση της παράνομης αντιγραφής της πνευματικής εργασίας στην Ευρώπη, με την σημερινή ημερίδα συμβάλλει και η Κύπρος στην ενημέρωση των επιχειρήσεων και του κοινού για τη σημασία της χρήσης νόμιμων λογισμικών προγραμμάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών στην εργασία.

Μήνυμα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Γιώργου Δημοσθένους για τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος (27 Ιανουαρίου) 28/01/2013

Αγαπητές και αγαπητοί μαθήτριες και μαθητές, φοιτήτριες και φοιτητές, εκπαιδευτικοί,

Ομιλία της Υπουργού Υγείας δρος Ανδρούλας Αγρότου στη δημοσιογραφική διάσκεψη των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας 28/01/2013


Τα σύγχρονα θεραπευτικά μέσα που διαθέτουμε σήμερα για τη θεραπεία της ψυχικής διαταραχής, όπως επίσης και η συνειδητοποίηση της σημασίας των ψυχολογικών και κοινωνικών παραγόντων στην αιτιολογία και εξέλιξή της, επέφεραν σημαντικές αλλαγές στη φιλοσοφία και στην αντιμετώπισή της. Οι νέες αυτές αντιλήψεις οδήγησαν στις προσπάθειες βαθμιαίας μετάβασης από την ψυχιατρική του εγκλεισμού στην παροχή υπηρεσιών και στην περίθαλψη των ασθενών μέσα στην ίδια την κοινότητα, χωρίς να απομακρύνονται από το φυσικό περιβάλλον μέσα στο οποίο ζουν και δραστηριοποιούνται, με την ενεργητική συμμετοχή της κοινότητας.

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW





TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

                                                                                                      26-28.01.13

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ




ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ

ΚΥΠΕ - Θωμάς Κεττένης - Αθηνά Αρσαλίδου - ΛΕΥΚΩΣΙΑ/ΚΥΠΡΟΣ 28/01/2013



1. Δεν υπάρχει πρόνοια στο Μνημόνιο για συναπόφαση με την Τρόικα στο θέμα του φυσικού αερίου, αναφέρει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, χαρακτηρίζοντας τέτοιους ισχυρισμούς επικίνδυνους για τα ζωτικά συμφέροντα της Κύπρου. Προσθέτει ότι το ίδιο ισχύει και για το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων και εξηγεί ότι η Κυβέρνηση δεν απεδέχθη την απαίτηση της Τρόικα για άμεσες ιδιωτικοποιήσεις.