28/5/10

Εγκαινιάζουμε σήμερα τον Ευρωπαϊκό Ανοικτό Χώρο, μια νέα πρωτοβουλία του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο. Η νέα υπηρεσία έχει στόχο την απλούστερη και πληρέστερη ενημέρωση του Κύπριου πολίτη για τα ευρωπαϊκά θέματα και πολιτικές.

Χαιρετισμός της συζύγου του Προέδρου της Δημοκρατίας κας Έλσης Χριστόφια στα εγκαίνια του Ευρωπαϊκού Ανοικτού Χώρου στο Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ένωσης
28/05/2010

Δήλωση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου

28/05/2010
Ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Υφυπουργός παρά τω Προέδρω κ. Τίτος Χριστοφίδης προέβη σήμερα στην ακόλουθη δήλωση προς τους δημοσιογράφους αναφορικά με την απόφαση του ΕΔΑΔ στις ατομικές προσφυγές Ασπρόφτα και Πετρακίδου εναντίον Τουρκίας:

Δήλωση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου

28/05/2010
Ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Υφυπουργός παρά τω Προέδρω κ. Τίτος Χριστοφίδης προέβη σήμερα στην ακόλουθη δήλωση προς τους δημοσιογράφους αναφορικά με το διάταγμα που εξέδωσε η Κυπριακή Κυβέρνηση για τον απόπλου με προορισμό τη Γάζα.

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια στο συνέδριο που διοργανώνει το ΕΥΡΩΚΟ με θέμα: «Πολιτική και ηθική»

28/05/2010
Να μη μεταδοθεί πριν τις 6 μ.μ.

Πολιτική και ηθική, δύο έννοιες που έπρεπε να ήταν αδιαχώριστες. Όπως έλεγε ο Ρόδιος φιλόσοφος Απολλώνιος: «Εκείνοι που ξεχωρίζουν την πολιτική από την ηθική ποτέ δεν θα καταλάβουν ούτε τη μια ούτε την άλλη». 
 

"Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης" Ι.Ι. Μάγερ

28/05/2010
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο τα μέλη της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας κα Κατερίνα Φλουρέντζου-Μελισσηνού και κ.κ. Ανδρέα Παπαδόπουλο, Σοφοκλή Χατζηγιάννη και Χριστόφορο Χριστοφόρου και το Γραμματέα της Επιτροπής κ. Αναστάσιο Κούμα, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Ε.Δ.Υ. κ. Παύλο Παπαγεωργίου, οι οποίοι επέδωσαν στον Πρόεδρο την ετήσια Έκθεση της Επιτροπής για το έτος 2009.

Mε ιδιαίτερη χαρά αποδέχθηκα την πρόσκληση της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ να χαιρετίσω τη σημερινή εκδήλωση με θέμα: «Ενέργεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Κύπρο».

Χαιρετισμός του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Αντώνη Πασχαλίδη στην Ημερίδα της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ για τον τομέα της ενέργειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Κύπρο

Όπως γνωρίζετε, το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων έχει ένα εξαιρετικά πολυσχιδές πεδίο δραστηριοτήτων και αρμοδιοτήτων. Έχει οκτώ Τμήματα, οκτώ τομείς αρμοδιότητας, στα οποία πρόσφατα προστέθηκε το Τμήμα Ελέγχου.

Συνέντευξη Τύπου της Υπουργού Συγκοινωνιών και ΄Εργων δρος Ερατώς Κοζάκου-Μαρκουλλή για το έργο του Υπουργείου κατά τα δύο πρώτα χρόνια διακυβέρνησης του Προέδρου Χριστόφια
28/05/2010

Επιτρέψετε μου να σας απευθύνω τον θερμό χαιρετισμό του Προέδρου της Δημοκρατίας στο συνέδριό σας και τις ευχές του για ένα πετυχημένο συνέδριο. Καλωσορίζουμε τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Κατασκευαστών στην Κύπρο και συγχαίρουμε την Ομοσπονδία Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου (ΟΣΕΟΚ) για τη διοργάνωση του συνεδρίου στη χώρα μας.

Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Σωτηρούλας Χαραλάμπους εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Κατασκευαστών F.I.E.C., στη Λευκωσία
28/05/2010

* Ομιλία του Υπουργού Άμυνας κ. Κώστα Παπακώστα στην τελική φάση της άσκησης «ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ – 2010», στο Μαρί Λάρνακας *"Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης" Ι.Ι. Μάγερ

28/05/2010
Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω σήμερα εδώ στη Ναυτική Βάση «Αντιστράτηγος Ευάγγελος Φλωράκης» για να παρακολουθήσουμε την τελική φάση της πολυεθνικής άσκησης «ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ 2010».