28/11/13

Δραστηριότητες του Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου





Δραστηριότητες του Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου

Παρασκευή, 29/11/2013

Έναρξη σειράς πολιτιστικών εκδηλώσεων «Κυπριακές Στιγμές», στην Κολωνία



Πραγματοποιήθηκε στις 8  Νοεμβρίου, στη Βελγική Εστία στο Γενικό Προξενείο του Βελγίου, στο κέντρο της Κολωνίας, για 6η συνεχή χρονιά, η έναρξη της σειράς πολιτιστικών εκδηλώσεων «Κυπριακές Στιγμές».

Ενοικίαση υποστατικού για το Επαρχιακό Γραφείο Εργασίας Λεμεσού






Το Τμήμα Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ανακοινώνει ότι ενδιαφέρεται να ενοικιάσει κατάλληλο υποστατικό για κάλυψη των στεγαστικών αναγκών του Επαρχιακού Γραφείου Εργασίας Λεμεσού.

Ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας και Πρόεδρος της Βουλής κ. Γ. Λ. Ομήρου δέχθηκε τον Ύπατο Αρμοστή της Ινδίας κ. Ashok Kumar






Ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας, Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου, δέχθηκε σήμερα σε αποχαιρετιστήρια συνάντηση τον Ύπατο Αρμοστή της Ινδίας στη Λευκωσία, κ. Ashok Kumar, με την ευκαιρία της αναχώρησής του από την Κύπρο.

Παγκόσμια πρωτιά για το Μακάρειο Νοσοκομείο σε ό,τι αφορά τον παιδογαστρεντερολογικό εξοπλισμό



                                                            


Ο Υπουργός Υγείας δρ Πέτρος Πετρίδης είχε σήμερα συνάντηση με τον δρα Babu Vadamalayan, Ειδικό  Παιδογαστρεντερολόγο από το King’s College Hospital του Λονδίνου.

Δηλώσεις του Υπουργού Υγείας δρος Πέτρου Πετρίδη αναφορικά με σημερινό δημοσίευμα για το φάρμακο Exjade για θαλασσαιμικούς






Την έκπληξη του για σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης»  με τίτλο «Διατάχθηκε έρευνα για ύποπτο φάρμακο», εξέφρασε με δηλώσεις του ο Υπουργός Υγείας δρ Πέτρος Πετρίδης.

Γραπτή δήλωση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλου αναφορικά με δηλώσεις Έρογλου και Ερτούγ


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης και η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν θα παρασυρθούν στο παιγνίδι επίρριψης ευθυνών.



Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει επανειλημμένα διακηρύξει ότι θέλει και επιδιώκει το συντομότερο δυνατόν την επανέναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου, με προοπτική επιτυχούς κατάληξης.

Απολογισμός του έργου του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως



Με «έξυπνες» και οικονομικές λύσεις, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως εφαρμόζει με ορατά ήδη αποτελέσματα το δίπτυχο, «μειώνουμε τα έξοδα, αυξάνουμε τη χρησιμότητα μας προς τον πολίτη».

Ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας αναφορικά με δημοσίευμα στον ημερήσιο Τύπο






Αναφορικά με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» με τίτλο «Δωρεές με κόστος» το Υπουργείο Υγείας επιθυμεί να επισημάνει τα ακόλουθα.

Ανακοίνωση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας





Αναφορικά με δημοσιεύματα στον εγχώριο Τύπο ως προς το θέμα της ρωσικών συμφερόντων εταιρείας Providencia, ο Γενικός Εισαγγελέας επιθυμεί, προς αποκατάσταση των πραγματικών γεγονότων, να δηλώσει τα ακόλουθα:

Ανακοίνωση του Τμήματος Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών για παράνομη αλιεία καρχαριοειδών



Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν στον Τύπο σχετικά με τη διαφήμιση δραστηριοτήτων αλιείας παράνομων ειδών και την αλιεία παράνομων ειδών (καρχαριοειδών) από συγκεκριμένες εταιρείες, το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών (TAΘE) του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος διευκρινίζει τα εξής:

Το Κέντρο Αίματος και η ΣΕΑΔ ανακοινώνουν τα προγράμματα αιμοδοσίας: ΕΠΑΡΧΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ




Το Κέντρο Αίματος και η ΣΕΑΔ ανακοινώνουν τα π
ρογράμματα αιμοδοσίας:
ΕΠΑΡΧΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

Written statement by the Deputy Government Spokesman Mr Victor Papadopoulos with regard to remarks by Mr Eroglu and Mr Ertug


The President of the Republic, Mr Nicos Anastasiades, and the Greek Cypriot side will not be drawn into blame games.



The President of the Republic has repeatedly declared that he wants and is pursuing the resumption of a substantive dialogue with a prospect of successful conclusion at the earliest possible.

Press release by the Ministry of Foreign Affairs on the working visit to Cyprus by the Panel of Experts on Iran





At the invitation of the Republic of Cyprus, the Panel of Experts on Iran, established pursuant to Security Council Resolution 1929 (2010), and operating under the direction of the Security Council Sanctions Committee, established pursuant to Security Council Resolution 1737 (2006), paid a two-day working visit to Cyprus on 25-26 November 2013.

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW



TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

C O N T E N T S

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών για την επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο της Ομάδας Εμπειρογνωμόνων για το Ιράν



Η Ομάδα Εμπειρογνωμόνων για το Ιράν (Panel of Experts on Iran) πραγματοποίησε, μετά από πρόσκληση της Κυπριακής Δημοκρατίας, διήμερη επίσκεψη στην Κύπρο μεταξύ 25 και 26 Νοεμβρίου 2013.

Δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης






Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνάς Νικολάου, μετά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα για το έργο του Υπουργείου Δικαιοσύνης κατά τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΥΠΡΟΥ







Πραγματοποιήθηκε στη Δημοσιογραφική Εστία στις 27 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 19.15 η εξαγγελία της ίδρυσης του Ινστιτούτου Δημογραφικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής Κύπρου από τον Πρόεδρο του Προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου πρώην Ευρωβουλευτή κ. Γιαννάκη Μάτση.

Ο Υπουργός Άμυνας επισκέφθηκε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στις περιοχές Τροόδους και Μαθιάτη






Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων επισκέψεων του σε στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς, επισκέφθηκε εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας στην περιοχή του Τροόδους, καθώς και στρατόπεδα στην περιοχή του Μαθιάτη.

Δήλωση καλλιέργειας σιτηρών και ξηρικών κτηνοτροφικών φυτών στον ΟΓΑ





Ο Οργανισμός Γεωργικής Ασφάλισης (ΟΓΑ) πληροφορεί όλους τους σιτηροπαραγωγούς πως για τα τεμάχια που έσπειραν ή θα σπείρουν κατά την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο 2013-2014 με σιτηρά ή ξηρικά κτηνοτροφικά φυτά και για τα οποία για οποιοδήποτε λόγο δεν θα αιτηθούν εκταρική επιδότηση από τον Κυπριακό Οργανισμό Αγροτικών Πληρωμών (ΚΟΑΠ), οφείλουν να υποβάλουν στον ΟΓΑ δήλωση καλλιέργειας

ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΜΕ ΣΥΜΒAΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΠΡΟΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ)






Η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας ανακοινώνει τον πιο κάτω διορισμό με σύμβαση Εκπαιδευτικού Λειτουργού Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης (Προδημοτική Εκπαίδευση), με ισχύ από 2 Δεκεμβρίου 2013.

Ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος θα μιλήσει, σήμερα, σε παρουσίαση για το νέο πρόγραμμα της ΑΤΗΚ «Ψηφιακή βιβλιοθήκη 'ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ'»





Ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος θα μιλήσει, σήμερα, σε παρουσίαση για το νέο πρόγραμμα της ΑΤΗΚ «Ψηφιακή βιβλιοθήκη 'ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ'», που περιλαμβάνει τα σχολικά βιβλία σε περιβάλλον ηλεκτρονικού βιβλίου (e-book reader), στις 11 π.μ., στα κεντρικά γραφεία της ΑΤΗΚ (αμφιθέατρο), στη Λευκωσία.

Δραστηριότητες του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκου Κενεβέζου



Δραστηριότητες του Υπουργού Παιδείας
και Πολιτισμού κ. Κυριάκου Κενεβέζου

Παρασκευή, 29/11/2013

Δραστηριότητες του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων κ. Tάσου Μητσόπουλου



 
Δραστηριότητες του Υπουργού Συγκοινωνιών
και Έργων κ. Tάσου Μητσόπουλου

Παρασκευή, 29/11/2013

Παρατηρητήριο τιμών βασικών καταναλωτικών προϊόντων μεγάλων υπεραγορών






Στο πλαίσιο της παρακολούθησης της λειτουργίας της αγοράς του λιανικού εμπορίου και της πληροφόρησης των καταναλωτών, η Υπηρεσία Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού έχει ολοκληρώσει τη νέα έρευνα της για συλλογή στοιχείων αναφορικά με τα επίπεδα τιμών λιανικής πώλησης στις 25 Νοεμβρίου 2013, για τα βασικά καταναλωτικά προϊόντα.

Πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Προεδρεύοντος της Δημοκρατίας, Προέδρου της Βουλήςτων Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου



Πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Προεδρεύοντος της Δημοκρατίας,
Προέδρου της Βουλήςτων Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου

Παρασκευή, 29/11/2013

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΗΣ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗΣ





Η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας γνωστοποιεί σε όλους τους ενδιαφερομένους ότι, στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας ημερομηνίας 29 Νοεμβρίου 2013, δημοσιεύεται προκήρυξη έξι (6) θέσεων Βοηθού Διευθυντή Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης (Δημοτική Εκπαίδευση).

 

Foreign Trade Statistics January – August 2013


The Statistical Service of Cyprus announces that it has published the new monthly electronic publication “Intra-Extra E.U Trade Statistics (by commodity and country)” for January August 2013. It includes detailed quantity and value data on imports/arrivals and exports/dispatches of domestically produced goods and foreign goods classified by the 6th digit commodity code and by partner country.

Στατιστικές Εξωτερικού Εμπορίου Ιανουάριος – Αύγουστος 2013




Η Στατιστική Υπηρεσία ανακοινώνει ότι έκδωσε τη μηνιαία ηλεκτρονική έκδοση «Στατιστικές Ενδοκοινοτικού Εμπορίου και Εμπορίου με Τρίτες Χώρες (κατά εμπόρευμα και χώρα)» για τον Ιανουάριο – Αύγουστο 2013. Η έκθεση περιλαμβάνει αναλυτικά στοιχεία για την ποσότητα και αξία των εισαγωγών/αφίξεων και εξαγωγών/αποστολών εγχώρια παραγόμενων και ξένων προϊόντων κατά εξαψήφιο κώδικα του εμπορεύματος της Συνδυασμένης Ονοματολογίας και κατά κύριο εμπορικό εταίρο.

Παρέμβαση της Υπουργού Εργασίας στο Κολέγιο των Επιτρόπων στις Βρυξέλλες




Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Ζέτα Αιμιλιανίδου κατά τη δική της παρέμβαση χθες στο Κολέγιο των Επιτρόπων στις Βρυξέλες ενημέρωσε για την κατάσταση και τα μέτρα που προωθεί η Κυπριακή Δημοκρατία για την καταπολέμηση της ανεργίας και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. 

Χαιρετισμός του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Β. Παπαδόπουλου στην παρουσίαση της ψηφιακής βιβλιοθήκης «Αριστοτέλης»




Η ψηφιοποίηση της εκπαίδευσης αποτελεί προεκλογική δέσμευση του Προέδρου της Δημοκρατίας στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού της κοινωνίας ευρύτερα και του τομέα της εκπαίδευσης ειδικότερα.

Χαιρετισμός του Υπουργού Δικαιοσύνης στην τελετή βράβευσης σχολείων που εφάρμοσαν καλές πρακτικές πρόληψης της βίας





Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνάς Νικολάου απηύθυνε χαιρετισμό και απένειμε τα βραβεία στην τελετή βράβευσης οκτώ σχολείων που εφάρμοσαν καλές πρακτικές πρόληψης της βίας και της νεανικής παραβατικότητας κατά το σχολικό έτος 2012-2013, η οποία διοργανώθηκε από το Συμβούλιο Εγκληματικότητας σε συνεργασία με το Παρατηρητήριο για τη Βία στο Σχολείο και πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στη Δημοσιογραφική Εστία.