12/10/13

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας

Αυστηρό μήνυμα προς την ηγεσία της ΠΑΣΥΔΥ έστειλε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης αναφέροντας ότι αν η ΠΑΣΥΔΥ επιλέγει νομικίστικες θεωρήσεις πιστεύοντας ότι θα αποφευχθεί ο εκσυγχρονισμός της Δημόσιας Υπηρεσίας, πλανάται πλάνη οικτρά.

Χαιρετισμός του Βουλευτή δρος Αδάμου Αδάμου στην Γ΄ Σύνοδο της Κοινωνίας των Πολιτών


Είναι με ιδιαίτερη χαρά που σας καλωσορίζω στην Τρίτη Ειδική Σύνοδο της Κοινωνίας των Πολιτών, που έχει στο επίκεντρο των εργασιών της το «Υπόμνημα της 3ης Συνόδου της Κοινωνίας των Πολιτών».

Χαιρετισμός του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων στη Διημερίδα «Γαλάζια Σταδιοδρομία 2013», στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Κατ’ αρχάς θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά το Ινστιτούτο Θαλάσσιων Υποθέσεων Ανατολικής Μεσογείου και το Κυπριακό Κέντρο Προώθησης των Θαλάσσιων Μεταφορών Μικρών Αποστάσεων για την πρόσκληση να παρευρεθώ σε αυτή την ενδιαφέρουσα διημερίδα με τίτλο «Γαλάζια Σταδιοδρομία 2013» που διοργανώνεται με τη στήριξη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου και της Αρχής Λιμένων Κύπρου.

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας στα εγκαίνια των κοινοτικών κτηρίων του Φοινιού

Να μη μεταδοθεί πριν τις 7 μ.μ.

Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι σήμερα ανάμεσά σας, ανάμεσα σε καλούς φίλους και συντοπίτες που με κάνουν να νιώθω όπως στο δικό μου χωριό, όποτε σας επισκέπτομαι.
Με τιμά ιδιαιτέρως η πρόσκλησή σας να εγκαινιάσω ένα έργο μεγάλης τοπικής σημασίας, το μεγαλύτερο κοινοτικό έργο που έχει δημιουργηθεί ποτέ στο Φοινί. Οφείλω να πω πως ξεκίνησε από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις και σε συνεργασία με τις Τοπικές Αρχές συνέτεινε στην ενδυνάμωση των δεσμών μεταξύ Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κεντρικής Κυβέρνησης. Πρόκειται για έργο που καταδεικνύει την αξία της συνέχειας στην άσκηση της εκτελεστικής εξουσίας.

Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας κας Zέτας Αιμιλιανίδου στη Διημερίδα «Γαλάζια Σταδιοδρομία 2013»

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που απευθύνω χαιρετισμό στην Διημερίδα “Γαλάζια Σταδιοδρομία 2013», η οποία θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντική αφού επιδιώκει να βοηθήσει τους νέους μας να προγραμματίσουν τα μελλοντικά τους επαγγελματικά βήματα, ειδικά την περίοδο που περνά τώρα ο τόπος μας, με την υψηλή ανεργία, ιδιαίτερα μεταξύ των νέων, και τις μειωμένες ευκαιρίες απασχόλησης.

Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας κας Ζέτας Αιμιλιανίδου στα πλαίσια της 3ης Συνόδου της Κοινωνίας των Πολιτών

Θέμα «Η λειτουργία των εθελοντικών /μη κυβερνητικών Οργανώσεων
σε συνθήκες οικονομικής κρίσης και οι ενέργειες τους για αντιμετώπιση της»

Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ

Η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου θα εορτασθεί και φέτος με κάθε λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια.

Ομιλία του Υπουργού Συγκοινωνιών σε τελετή υπογραφής των Συμβολαίων για επέκταση του κρηπιδώματος του λιμανιού Λεμεσού

Η σημερινή μέρα είναι σημαντική για το λιμάνι, τη Λεμεσό και την Κύπρο. Ο μεγάλος αυτός πνεύμονας της κυπριακής οικονομίας, η κύρια πύλη για το εισαγωγικό και εξαγωγικό μας εμπόριο, με την υπογραφή των συμβολαίων και την έναρξη των κατασκευαστικών έργων αναβαθμίζεται ουσιαστικά προκειμένου να ανταποκριθεί με επάρκεια στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες του νέου οικονομικού και αναπτυξιακού μοντέλου της Κύπρου.

Ομιλία του Υπουργού Εσωτερικών στην εκδήλωση για τη συμπλήρωση 130 χρόνων του Δήμου Μόρφου, στον Στρόβολο

Να μη μεταδοθεί πριν τις 8 μ.μ.

Ελληνίδες, Έλληνες,

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα το γεγονός ότι μου προτείνατε να θέσω υπό την αιγίδα μου τη σημερινή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 130 χρόνων του Δήμου Μόρφου, ο οποίος βιώνει εδώ και 39 χρόνια το δράμα της εισβολής, της κατοχής και του ξεριζωμού, μπροστά σε ένα τόσο εκλεκτό ακροατήριο και σε υψηλούς προσκεκλημένους, Κύπριους αλλά και επισήμους από το εξωτερικό.

Ομιλία του Υπουργού Εσωτερικών στην Ημερίδα Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΔΗ.ΣΥ., στην Αγία Νάπα

Θα ήθελα κατ΄ αρχήν να ευχαριστήσω το Δημοκρατικό Συναγερμό για την πρόσκλησή του να απευθύνω χαιρετισμό στην Ημερίδα Τοπικής Αυτοδιοίκησης που πραγματοποιείται σήμερα και να ευχηθώ κάθε επιτυχία.

Το μεγαλύτερο δίκτυο ενημέρωσης στην Ελλάδα και στην Κύπρο. ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΡΑΚTΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 1980 - 2013