10/7/10

Δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας στο ΚΕΝ Λάρνακας
10/07/2010

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Κώστας Παπακώστας επιθεώρησε σήμερα το πρωί το ΚΕΝ Λάρνακας και τις διαδικασίες εισδοχής των νεοσυλλέκτων σε αυτό.

Δήλωση του Βοηθού Εκπροσώπου Τύπου του ΟΗΕ για το Κυπριακό 10/07/2010 Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων στην έδρα του ΟΗΕ, ο Βοηθός Εκπρόσωπος Τύπου κ. Farhan Haq προέβη στην ακόλουθη δήλωση σε σχέση με τη χθεσινή συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο: «Ο Ελληνοκύπριος και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης συναντήθηκαν σήμερα στη Λευκωσία για περίπου 3 ώρες και επικεντρώθηκαν στο κεφάλαιο του περιουσιακού. Οι αντιπρόσωποί τους θα συνεχίσουν την επόμενη εβδομάδα τις συζητήσεις για το περιουσιακό και οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν και πάλι την μεθεπόμενη εβδομάδα, στις 22 Ιουλίου. Ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό κ. Alexander Downer έχει δηλώσει προς τον Τύπο το πρόγραμμα των συναντήσεων για τον Ιούλιο και μερικώς για τον Αύγουστο, μετά τη σημερινή συνάντηση. Είπε, επίσης, ότι είναι χαρούμενος που θα δει τους ηγέτες να συναντιώνται τον Αύγουστο».

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας είχε σήμερα συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη κ. Ντερβίς Έρογλου, στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών. Κατά την άφιξή του στο Προεδρικό Μέγαρο μετά το πέρας της συνάντησης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προέβη στην εξής δήλωση: «Συνεχίστηκε η συζήτηση για το περιουσιακό.