12/6/12

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για τον μηχανισμό στήριξης 12/06/2012

Δεν υπάρχει απόφαση για ένταξη της Κύπρου στον μηχανισμό στήριξης και δεν έχουμε εκφράσει καμία πρόθεση προς τον μηχανισμό για ένταξη, επισήμανε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προήδρευσε συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου 12/06/2012


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας προήδρευσε σήμερα το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου.

Μετά τη λήξη της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου προέβη στην ακόλουθη δήλωση προς τους δημοσιογράφους:

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την καταβολή αποζημίωσης προς τις Κυπριακές Αερογραμμές 12/06/2012


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας προήδρευσε το απόγευμα συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Μετά τη λήξη της συνεδρίας, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση στους δημοσιογράφους:

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου 12/06/2012


Ο κ. Χάρης Γεωργιάδης, αφού χρησιμοποιεί ένα επιλεκτικό απόσπασμα των δηλώσεων του Υπουργού Οικονομικών ισχυρίζεται ότι ο Υπουργός απαντά σε μένα. Παραθέτω ολόκληρο το σχετικό απόσπασμα:

Δηλώσεις του Υπουργού Εμπορίου αναφορικά με τα αποτελέσματα των επαφών του στο Ισραήλ 12/06/2012

Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλής Συλικιώτης προέβη σήμερα σε δηλώσεις αναφορικά με τα αποτελέσματα των επαφών που είχε κατά τη διήμερη επίσκεψή του στο Ισραήλ.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης παρουσίασε τους στόχους και τον προγραμματισμό του Υπουργείου Δικαιοσύνης κατά την Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ 12/06/2012


Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Λουκάς Λουκά έδωσε σήμερα το πρωί συνέντευξη Τύπου εν όψει της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κύπρο σε λιγότερο από ένα μήνα (για πλήρες κείμενο της συνέντευξης Τύπου βλ. σημερινό ανακοινωθέν Αρ.9). Ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανάφερε ότι η ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ αστυνομιών και άλλων Αρχών επιβολής του νόμου κατά του οργανωμένου και διασυνοριακού εγκλήματος, θα αποτελέσει βασική προτεραιότητα του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και ο στόχος που έχει τεθεί στον τομέα Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, είπε, για την επίτευξη ουσιαστικής προόδου σ’ ότι αφορά στην πρόταση Οδηγίας για Δέσμευση και Δήμευση των Περιουσιακών Στοιχείων, Προϊόν Εγκληματικών Πράξεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συνέντευξη Τύπου του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Λουκά Λουκά για τις προτεραιότητες του Υπουργείου Δικαιοσύνης κατά την Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ 12/06/2012


Η προστασία του πολίτη και η διασφάλιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων του έχουν αποκτήσει νέο περιεχόμενο στον σύγχρονο πολύπλοκο κόσμο.
Τα θέματα που καλείται να διαχειριστεί το Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (ΔΕΥ) της ΕΕ και κατ’ επέκταση το δικό μας Υπουργείο, υπερβαίνουν τα εθνικά σύνορα. Ταυτόχρονα, τα ζητήματα αυτά επηρεάζουν άμεσα και καθοριστικά την καθημερινότητα του πολίτη της ΕΕ, είτε αυτός βρίσκεται στη χώρα του, είτε σε άλλο κράτος μέλος της ΄Ενωσης.

Συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Ελέγχου Ευρωπαϊκών Θεμάτων της Βουλής των Κοινοτήτων 12/06/2012


Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Ελέγχου Ευρωπαϊκών Θεμάτων της Βουλής των Κοινοτήτων της Βρετανίας, η οποία βρίσκεται στην Κύπρο στα πλαίσια επίσκεψης εργασίας εν όψει της επικείμενης Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η αντιπροσωπεία αποτελείτο από τον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. William Cash και σ’αυτή συμμετείχαν οι Βουλευτές μέλη της, κ. James Clappison, κ. Michael Connarty, κα Julie Elliot, κ. Kelvin Hopkins και κ. Henry Smith. Η αντιπροσωπεία συνοδευόταν από τον Ύπατο Αρμοστή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Κύπρο, κ. Matthew Kidd.

Δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης 12/06/2012


Μετά το πέρας της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Λουκά Λουκά, σχετικά με τις προτεραιότητες του Υπουργείου κατά την Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων οι οποίες αφορούσαν θέματα της επικαιρότητας, ως ακολούθως:

Ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε αντιπροσωπία της Επιτροπής Ελέγχου Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής των Κοινοτήτων της Βρετανίας 12/06/2012

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου, δέχθηκε σήμερα αντιπροσωπία της Επιτροπής Ελέγχου Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής των Κοινοτήτων της Βρετανίας, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο, εν όψει της επικείμενης Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης 

Συνάντηση της Υπουργού Εσωτερικών με τους Eπικεφαλής των Aντιπροσωπειών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής 12/06/2012

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση της Υπουργού Εσωτερικών κας Ελένης Μαύρου με τους επικεφαλής των Αντιπροσωπειών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Προεδρεύων της συνάντησης ήταν ο κ. Gregory Paulger, Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Επικοινωνίας, ο οποίος συνοδευόταν από τους επικεφαλής των Αντιπροσωπειών και άλλους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από τις Βρυξέλλες.

Ομάδα εθελοντών θα ενισχύσει το έργο που επιτελεί το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας 12/06/2012

Η κοινωνία οφείλει να συμβάλει μέσω του εθελοντισμού στις προσπάθειες που καταβάλλουν τα δημόσια νοσηλευτήρια για παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στους πολίτες». Αυτό επισήμανε ο Υπουργός Υγείας δρ Σταύρος Μαλάς στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας με την ευκαιρία της έναρξης των εργασιών της ομάδας Εθελοντών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Ομιλία της Υπουργού Εργασίας στην 101η Σύνοδο της Διεθνούς Διάσκεψης Εργασίας του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας, στη Γενεύη 12/06/2012

Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Σωτηρούλα Χαραλάμπους προσφώνησε χθες την 101η Σύνοδο της Διεθνούς Διάσκεψης Εργασίας, στη Γενεύη.

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια στο Φιλανθρωπικό Δείπνο στο πλαίσιο του TELETHON 2012, στο Προεδρικό Μέγαρο 12/06/2012

Να μην μεταδοθεί πριν από τις 8.30 μ.μ.

Αγαπητοί προσκεκλημένοι, φίλοι και φίλες, 
Πιστή στις δεσμεύσεις της, η παρούσα Κυβέρνηση έχει καταστήσει το Προεδρικό Μέγαρο ένα χώρο ανοικτό στους πολίτες και στα οργανωμένα σύνολα της χώρας μας, ιδιαίτερα σε σύνολα που έχουν θέσει υψηλούς ανθρωπιστικούς στόχους. Η εκδήλωση του TELETHON έχει ως στόχο την έμπρακτη συνεισφορά στους συνανθρώπους μας που πάσχουν από νευρολογικές, νευρομυϊκές και άλλες γενετικές παθήσεις.

Επίδοση κρατικών χορηγιών σε εθελοντικές οργανώσεις κοινωνικής πρόνοιας και σε αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης που λειτουργούν προγράμματα κοινωνικής φροντίδας 12/06/2012


Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων διοργανώνει τελετή για επίδοση των κρατικών χορηγιών για το 2012 σε εθελοντικές οργανώσεις κοινωνικής πρόνοιας και σε αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης που λειτουργούν προγράμματα κοινωνικής φροντίδας. Η τελετή θα γίνει την Τετάρτη, 13 Ιουνίου στις 6 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο και η επίδοση των κρατικών χορηγιών θα γίνει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια.

Κύπριοι βουλευτές συμμετέχουν στο Περιφερειακό Συνέδριο του Κοινοπολιτειακού Κοινοβουλευτικού Συνδέσμου 12/06/2012

Άρχισαν χθες στο Εδιμβούργο οι εργασίες του 42ου Περιφερειακού Συνεδρίου του Κοινοπολιτειακού Κοινοβουλευτικού Συνδέσμου (CPA), στο οποίο η Βουλή συμμετέχει με τριμελή κοινοβουλευτική αντιπροσωπία αποτελούμενη από τους δρα Πάμπο Παπαγεωργίου και κ.κ. Γεώργιο Τάσου και Σοφοκλή Φυττή.