22/10/13

Ο Υπουργός Άμυνας απηύθυνε χαιρετισμό στη δεξίωση για την εθνική επέτειο της Ουγγαρίας

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου απηύθυνε χαιρετισμό στη δεξίωση που παρέθεσε απόψε ο Πρέσβης της Ουγγαρίας στην Κύπρο με την ευκαιρία της εθνικής επετείου της χώρας του.

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για τη διαμόρφωση μνημειακού χώρου στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί


Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι η εξέταση των μελετών που έχουν υποβληθεί για τον Αρχιτεκτονικό/Καλλιτεχνικό διαγωνισμό για τη διαμόρφωση μνημειακού χώρου στη Ναυτική Βάση Ευάγγελου Φλωράκη στο Μαρί, έχει ολοκληρωθεί.

Γραπτή απάντηση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλου στο ΑΚΕΛ για τις Κυπριακές Αερογραμμές


Η Κυβέρνηση διαθέτει από την πρώτη μέρα της ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας, τη σθεναρή πολιτική βούληση για διάσωση των Κυπριακών Αερογραμμών. Και αυτό το απέδειξε τους οκτώ μήνες που βρίσκεται στην εξουσία.

Χαιρετισμός του Υπουργού Υγείας δρος Πέτρου Πετρίδη στη συνέντευξη Τύπου για τον καρκίνο του στόματος


Με ιδιαίτερη χαρά χαιρετίζω τη σημερινή συνέντευξη Τύπου που οργανώνουν οι Οδοντιατρικές Υπηρεσίες στα πλαίσια ευρύτερης εκστρατείας η οποία πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά, με θέμα «Πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του στόματος» σε συνεργασία με την Κλινική της Στοματογναθοπροσωπικής Χειρουργικής του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Τερματισμός θερινής ώρας για το 2013

Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού ανακοινώνει ότι η περίοδος της θερινής ώρας για το 2013 τερματίζεται την Κυριακή, 27 Οκτωβρίου, στις 4 π.μ. Κατά την ώρα αυτή οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν κατά μία ώρα πίσω.

Απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σ. Χάσικου σε ανακοίνωση του ΑΚΕΛ για τους εκ μητρογονίας πρόσφυγες

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος, ο οποίος παρέστη σήμερα σε συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παρακολουθήσεως Σχεδίων Αναπτύξεως και Ελέγχου Δημοσίων Δαπανών, μετά το πέρας της συνεδρίας κλήθηκε από δημοσιογράφους να σχολιάσει σημερινή ανακοίνωση της Βουλευτού του ΑΚΕΛ κ. Σκεύης Κουκουμά,

Γραπτή απάντηση του Αν. Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Β. Παπαδόπουλου στο ΑΚΕΛ για αντιμισθία μελών Δ.Σ. Κεντρικής Τράπεζας

Μετά τις ορθές επισημάνσεις και υποδείξεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τα κενά στην εταιρική διακυβέρνηση της Κεντρικής Τράπεζας, η Κυβέρνηση προχώρησε στον διορισμό, με βάση τον νέο Νόμο της Βουλής των Αντιπροσώπων, δύο έμμισθων εκτελεστικών συμβούλων στην Κεντρική Τράπεζα εκ των οποίων ο ένας ήταν ήδη υψηλόβαθμο στέλεχος της.

Γραπτή απάντηση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλου στο ΑΚΕΛ για τις Κυπριακές Αερογραμμές

Η Κυβέρνηση διαθέτει από την πρώτη μέρα της ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας, τη σθεναρή πολιτική βούληση για διάσωση των Κυπριακών Αερογραμμών. Και αυτό το απέδειξε τους οκτώ μήνες που βρίσκεται στην εξουσία. Όλοι στην εταιρεία γνωρίζουν και αναγνωρίζουν την τεράστια προσπάθεια που γίνεται, ίσως, για πρώτη φορά.

Γραπτή δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών κ. Ιωάννη Κασουλίδη στο Λουξεμβούργο

Το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ αποφάσισε σήμερα, σε συνέχεια των συζητήσεων του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων τον περασμένο Ιούνιο, να προχωρήσει στο άνοιγμα του Κεφαλαίου 22 (Περιφερειακή Πολιτική και Συντονισμός των Διαρθρωτικών Μέσων) στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την ΕΕ.

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW




TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

C O N T E N T S

Το Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος



Το Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι στα πλαίσια του προγράμματος LIFE 11/ENV/CY/859 Quarry Resource Efficiency Demonstration Project (Quarese) διοργανώνεται συνέδριο με θέμα «Η αποδοτική διαχείριση πόρων της τομείς της τουβλοποιίας και τσιμεντοποιίας» την Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013, της 6:00μ.μ. στο ξενοδοχείο Holiday Inn, στη Λευκωσία.

Ο Υπουργός Άμυνας προήδρευσε σύσκεψης επί των θεμάτων ασφάλειας του οπλισμού που χορηγείται στους εφέδρους – εθνοφύλακες





Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου προήδρευσε σήμερα το πρωί σύσκεψης. Σε δηλώσεις του, μετά το πέρας της σύσκεψης, ο κ. Φωτίου είπε ότι αυτή πραγματοποιήθηκε με στόχο την επανεξέταση της εφαρμογής του μέτρου που αφορά στη χορήγηση οπλισμού  από την Εθνική Φρουρά (Ε.Φ) σε εφέδρους – εθνοφύλακες, για τήρησή του στις οικίες τους.  

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Κατόχων Αξιογράφων

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Κατόχων Αξιογράφων.

Δημόσια Ακρόαση Συμβούλιου Μελέτης Παρεκκλίσεων για ανέγερση κέντρου αντισφαίρισης στην Παρεκκλησιά

Το Συμβούλιο Μελέτης Παρεκκλίσεων ανακοινώνει ότι θα διεξαχθεί Δημόσια Ακρόαση για σκοπούς εξέτασης της αίτησης της Εταιρείας Nikka Tennis Investments Ltd, με αρ. φακ. ΛΕΜ/1505/2012, η οποία αφορά τη χορήγηση πολεοδομικής άδειας κατά παρέκκλιση των προνοιών της Δήλωσης Πολιτικής, για ανέγερση κέντρου αντισφαίρισης και πολλαπλού αθλητικού χαρακτήρα, στην Παρεκκλησιά.

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων επισκέφθηκε ναυτιλιακές εταιρείες στη Λεμεσό


Στα πλαίσια των επαφών του με τις ναυτιλιακές εταιρείες με στόχο τη στήριξη της κυπριακής ναυτιλίας αλλά και της Λεμεσού ως ναυτιλιακού κέντρου, ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων, κ. Τάσος Μητσόπουλος, πραγματοποίησε σήμερα συναντήσεις με τρείς ναυτιλιακές εταιρείες που έχουν την έδρα τους στην Λεμεσό.

Δημόσια παρέμβαση της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού

Η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού κα Λήδα Κουρσουμπά προέβη σήμερα στην ακόλουθη δημόσια παρέμβαση σε σχέση με “πράξεις κοινωνικής αλληλεγγύης” με βάση εθνοτικά/ φυλετικά κριτήρια:

Έκθεση αρχιτεκτονικών σχεδίων Κυπρίων φοιτητών στη Νέα Υόρκη

Έργα φοιτητών της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου εκτίθενται από τις 16 Οκτωβρίου μέχρι και τις 15 Νοεμβρίου στο Σπίτι της Κύπρου στη Νέα Υόρκη. Η έκθεση η οποία φέρει τον τίτλο «Έρευνα μέσω σχεδίου - Διπλωματικές εργασίες» είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Πανεπιστημίου Κύπρου με το Pratt Institute της Νέας Υόρκης, το Κυπριακό Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο, τον σύλλογο πολιτικών μηχανικών και αρχιτεκτόνων Κύπρου, τον σύνδεσμο αρχιτεκτόνων Κύπρου και το Κυπρο-αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Ανακοίνωση του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης αναφορικά με σεισμική δόνηση στη θαλάσσια περιοχή Πάφου

Το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι τη Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 22:14 καταγράφηκε από το σεισμολογικό δίκτυο του Τμήματος ασθενής σεισμική δόνηση τοπικού μεγέθους Μ=3,7 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ.