15/4/10

Ομιλία της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Σωτηρούλας Χαραλάμπους με θέμα: «Η ανεργία στην Κύπρο – Ευάλωτες Ομάδες Πληθυσμού – Μετανάστες», στη Λευκωσία
15/04/2010

Στις 17 Οκτωβρίου 2008 το Υπουργικό Συμβούλιο ανέθεσε στο Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων, και συγκεκριμένα στο Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, τη διαχείριση των θεμάτων που αφορούν στην Ευρωπαϊκή Πολιτική Διαστήματος, καθώς επίσης και των θεμάτων που εμπίπτουν στις σχέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ΕΟΔ).

Χαιρετισμός της Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων δρος Ερατώς Κοζάκου-Μαρκουλλή στη Διεθνή Διάσκεψη: "Διαστημικές εφαρμογές στην Κύπρο και την περιοχή της Μεσογείου"
15/04/2010

Απάντηση του Τμήματος Γεωργίας σε καταγγελίες για καταστροφή μελισσιών από ψεκασμούς

14/04/2010
Αναφορικά με πρόσφατα δημοσιεύματα και καταγγελίες για καταστροφή μελισσιών από ψεκασμούς σε εσπεριδοκαλλιέργειες, το Τμήμα Γεωργίας του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος διευκρινίζει τα ακόλουθα:

Επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Ανδρέα Δημητρίου στο Α΄ Δημοτικό Σχολείο Αγλαντζιάς

15/04/2010
Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Ανδρέας Δημητρίου πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στο Α΄ Δημοτικό Σχολείο Αγλαντζιάς. Στη διάρκεια της επίσκεψης ο κ. Υπουργός διάβασε ένα παραμύθι σε τάξη μαθητών και ανέλυσαν μαζί το νόημα της ιστορίας, η οποία αφορούσε το σεβασμό της διαφορετικότητας.

Ευχές του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ' 15/04/2010 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας απέστειλε σήμερα ευχετήρια επιστολή στον Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ', με την ευκαιρία των γενεθλίων του και τη συμπλήρωση πέντε χρόνων από την ανάδειξή του στον Αποστολικό Θρόνο της Ρώμης. Στην επιστολή του ο Πρόεδρος αναφέρει: "Με την ευκαιρία της 83ης επετείου του των γενεθλίων σας, καθώς και της 5ης επετείου από την άνοδό σας στον Αποστολικό Θρόνο της Ρώμης, επιθυμώ να απευθύνω προς την Αγιότητά σας, εκ μέρους του λαού της Κύπρου και εμού, τα πιο εγκάρδια συγχαρητήρια και τις πιο ειλικρινείς ευχές μου για μια μακρά και ευλογημένη θητεία υπό τον Κύριο. Ελπίζουμε να επιτύχει το έργο Σας για ειρήνη, αδελφοσύνη και δικαιοσύνη στον κόσμο, έργο το οποίο γνωρίζει το δικό μας κράτος μέσα από το ενδιαφέρον που επιδεικνύετε για το νησί μας, καθώς και μέσα από την επικείμενη επίσκεψή Σας, την οποία ο κυπριακός λαός αναμένει με μεγάλη χαρά".

Παραχώρηση Πασχαλινού Επιδόματος 2010 σε συνταξιούχους με χαμηλά εισοδήματα

15/04/2010
Η Υπηρεσία Χορηγιών και Επιδομάτων του Υπουργείου Οικονομικών ανακοινώνει ότι δέχεται αιτήσεις για το Πασχαλινό Επίδομα 2010, το οποίο παραχωρείται σε νοικοκυριά συνταξιούχων που πληρούν τα καθορισμένα εισοδηματικά κριτήρια, σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση της Κυβέρνησης.

Διεξαγωγή έρευνας για πυραμιδωτό σύστημα πωλήσεων ταξιδίων και διακοπών

15/04/2010
Η Υπηρεσία Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, ως εντεταλμένη υπηρεσία στην εφαρμογή του περί των Αθέμιτων Εμπορικών Πρακτικών των Επιχειρήσεων προς τους Καταναλωτές Νόμου του 2007, ανακοινώνει ότι διερευνά υπόθεση πιθανής παράβασης προνοιών του πιο πάνω Νόμου από την εταιρεία World Ventures Marketing, LCC.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προήδρευσε συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας προήδρευσε σήμερα συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, στο Προεδρικό Μέγαρο. Μετά τη λήξη της συνεδρίας, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου προέβη στην ακόλουθη δήλωση: