27/3/13

Ομιλία του Υπουργού Εξωτερικών κ. Ιωάννη Κασουλίδη στην παρουσίαση του βιβλίου του Λεωνίδα Λεωνίδου «Διά πυρός και σιδήρου: Τα εγκλήματα της εισβολής του Αττίλα και η εθνοκάθαρση της κατεχόμενης Κύπρου» 27/03/2013

Η εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο τον Ιούλιο του 1974 συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο ειδεχθή και αποτρόπαια εγκλήματα που συντελέστηκαν στην παγκόσμια ιστορία. Οι εν ψυχρώ εκτελέσεις, οι θηριωδίες, η υφαρπαγή των εδαφών και των περιουσιών μας, η ανάγκη για διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων, συνθέτουν μόνο μερικές από τις παραμέτρους του θλιβερού δράματος που διέρχεται η πατρίδα μας για 39 συναπτά έτη.

Ο Υπουργός Εμπορίου προήδρευσε σύσκεψης με φορείς του τουριστικού τομέα 27/03/2013

Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης προήδρευσε σήμερα ευρείας σύσκεψης με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού (ΚΟΤ) και τις ηγεσίες του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ), του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου (ΣΤΕΚ) και του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Κύπρου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προήδρευσε σύσκεψης με θέμα τις επενδύσεις 27/03/2013

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, σύσκεψης στην οποία συμμετείχαν ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος και επιχειρηματικοί και οικονομικοί παράγοντες.

Μετά τη σύσκεψη, ο Υπουργός Εσωτερικών δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Η νέα Κυβέρνηση διαχειρίζεται το όλο θέμα με τις τράπεζες έτσι ώστε να ανοίξουν αύριο ομαλά, να μην υπάρχει καμιά δυσκολία στις συναλλαγές και σιγά-σιγά να αρχίσουμε να μπαίνουμε σε μια ρουτίνα.

Γραπτή δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών κ. Ιωάννη Κασουλίδη 27/03/2013

Επειδή ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ κ. Άντρος Κυπριανού αναφέρεται επανειλημμένα σε θέμα μη αποστολής επιστολής στον Πρόεδρο Πούτιν, θέλω να διευκρινίσω ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είχε αποστείλει ήδη εκτενή επιστολή στον Πρόεδρο Πούτιν στις 5 Μαρτίου 2013, η οποία και επεδόθη στις 7 Μαρτίου. Η επιστολή πέραν των ευχαριστιών για τα συγχαρητήρια για την ανάληψη των καθηκόντων του, αναφερόταν στην ανάγκη επίσκεψης του ιδίου μαζί με τους Υπουργούς του των Οικονομικών και Εξωτερικών για εξέταση των σημαντικών προβλημάτων της κυπριακής οικονομίας και την ανανέωση των αδελφικών διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Νέο επιμορφωτικό σεμινάριο για υποψήφιους εκπαιδευτές οδηγών 27/03/2013


Το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων, Τμήμα Οδικών Μεταφορών ανακοινώνει ότι, λόγω αυξημένου ενδιαφέροντος από υποψήφιους εκπαιδευτές οδηγών για τα προγράμματα εκπαίδευσης, αποφάσισε όπως διοργανώσει νέο επιμορφωτικό σεμινάριο μεταξ

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW



TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προήδρευσε σύσκεψης με θέμα την ενέργεια και την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος 27/03/2013

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, σύσκεψης για την ενέργεια και την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος με τη συμμετοχή του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργου Λακκοτρύπη και των εμπλεκόμενων φορέων.

Παράταση πληρωμής εισφορών 27/03/2013


Οι Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων ανακοινώνουν ότι λόγω των εξελίξεων των τελευταίων ημερών και ειδικότερα της μη λειτουργίας των πιστωτικών ιδρυμάτων, οι εισφορές στα Ταμεία που διαχειρίζονται ή για τα οποία έχουν την ευθύνη είσπραξης οι Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων για τον μήνα Φεβρουάριο θα καταβάλλονται χωρίς επιβολή πρόσθετου τέλους μέχρι και τις 8 Απριλίου, αντί μέχρι 2 Απριλίου.

Μήνυμα του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου 27/03/2013

Σε α
υτές τις δραματικές για την Κύπρο ώρες θέλω να απευθύνω προς τον λαό μας μήνυμα θάρρους, εγκαρτέρησης και αποφασιστικότητας. Είμαι βέβαιος ότι μπροστά στις δυσκολίες και τα προβλήματα δεν θα καμφθούμε και δεν θα γονατίσουμε. Ο λαός μας στη μακραίωνη ιστορική του διαδρομή μαρτύρησε απόπειρες ανακοπής της φυσικής και εθνικής του ύπαρξης. Αλλά εξήλθε των δοκιμασιών όρθιος, ανυπότακτος και αλύγιστος.

Οι Ταχυδρομικές Υπηρεσίες απαμβλύνουν το πρόβλημα της αποστολής χρημάτων 27/03/2013

Συγχαρητήρια επιστολή από τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων

Εκατοντάδες Κύπριοι επέλεξαν τις τελευταίες μέρες τις υπηρεσίες των Κυπριακών Ταχυδρομείων για να αποστείλουν χρήματα σε φοιτητές που σπουδάζουν στην Ελλάδα, τη Μεγάλη Βρετανία και άλλες χώρες και οι οποίοι αντιμετώπιζαν σοβαρό πρόβλημα λόγω της κατάστασης στον τραπεζικό τομέα. Τις ίδιες υπηρεσίες χρησιμοποίησαν επίσης πολλά άτομα που βρίσκονται στον εξωτερικό για να στείλουν χρήματα σε συγγενείς τους στην Κύπρο.

Επίσκεψη εργασίας του Υπουργού Εξωτερικών της Σουηδίας στην Κύπρο 27/03/2013


Ο Υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας κ. Carl Bildt θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο αύριο, 28 Μαρτίου, σε συνέχεια επίσκεψής του στην Αθήνα.

Χαιρετισμός του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνά Νικολάου στην παρουσίαση της έκδοσης του Κρατικού Αρχείου «Κίτσιενερ 1878-1883: Αρχιτέκτονας της Χωρομέτρησης της Κύπρου», στο Υπουργείο Οικονομικών 27/03/2013

Με ιδιαίτε
ρη ικανοποίηση χαιρετίζω την έκδοση του Κρατικού Αρχείου «Κίτσιενερ 1878-1883: Αρχιτέκτονας της Χωρομέτρησης της Κύπρου» (“Kitchener 1878-1883: Architect of the Cyprus Land Survey”) η οποία πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης από την Κυπριακή Δημοκρατία κατά το δεύτερο εξάμηνο του περασμένου έτους.

Χαιρετισμός του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκου Κουγιάλη για την Ημέρα Μετεωρολογίας, στο Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών 27/03/2013

Γιορτάζουμε σήμερα την Παγκόσμια Ημέρα Μετεωρολογίας, σε ανάμνηση της υιοθέτησης και εφαρμογής της Σύμβασης του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού στις 23 Μαρτίου του 1950.

ΚΥΠΕ - Μαρία Κονιώτου - ΛΕΥΚΩΣΙΑ 27/03/2013 09:58

ΚΥΠΕ - Μαρία Κονιώτου - ΛΕΥΚΩΣΙΑ 27/03/2013 09:58

1. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις και η βεβαιότητα η Τράπεζα Κύπρου όχι μόνο να επιβιώσει για να πάει στα 200 χρόνια λειτουργίας, αλλά να ενδυναμωθεί και να εξυπηρετήσει τον Κύπριο καταθέτη και επιχειρηματία, διαβεβαίωσε την Τρίτη ο Υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής. Παράλληλα, ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκος Δημητριάδης ανέφερε ότι καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες να ανοίξουν οι τράπεζες την Πέμπτη και ότι το κούρεμα των καταθέσεων στην Τράπεζα Κύπρου θα είναι γύρω στο 40% ενώ οι περιορισμοί στην διακίνηση κεφαλαίων αναμένεται να είναι προσωρινοί.