1/9/13

Ομιλία του Υπουργού Γεωργίας κ. Ν. Κουγιάλη στο εθνικό μνημόσυνο των ηρώων του Αχυρώνα Λιοπετρίου, στο Λιοπέτρι

Η απόδοση της δέουσας τιμής στους ήρωες της κυπριακής ελευθερίας είναι ένα διαχρονικό χρέος και μια οφειλή όλων ημών των μεταγενεστέρων για όσους αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για να μπορούμε εμείς σήμερα να ζούμε ελεύθεροι. Είναι γι’ αυτό που με βαθιά συγκίνηση βρισκόμαστε σήμερα στον ιερό αυτό χώρο, για να αποτίσουμε τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους τέσσερις ήρωες του Λιοπετρίου,

Επιμνημόσυνος λόγος του Υπουργού Συγκοινωνιών κ. Μητσόπουλου στο εθνικό μνημόσυνο του ήρωα Μιχαλάκη Παρίδη, στην Αναφωτία

Με την πρέπουσα ευλάβεια και σεμνότητα προσήλθαμε στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου για να αποτίσουμε τις οφειλόμενες τιμές στο πρωτοπαλίκαρο της Αναφωτίας, τον σκαπανέα της κυπριακής ελευθερίας, τον σεμνό πατριώτη και άδολο αγωνιστή τον Μιχαλάκη Παρίδη.

Επιφορτισμένος με τη βαριά ευθύνη αλλά και το εξαιρετικό προνόμιο να αποτυπώσω το νόημα της αυτόβουλης θυσίας του Μιχαλάκη Παρίδη, νοιώθω πρώτιστα την ανάγκη να εκφράσω τα αισθήματα παντοτινής ευγνωμοσύνης μας για τη θυσία του ήρωα στον βωμό της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας της πατρίδας μας.

Χαιρετισμός του Υπουργού Γεωργίας κ. Νίκου Κουγιάλη σε εκδήλωση για τον Άγιο Μάμα, στην Ξυλιάτου 01/09/2013

Να μη μεταδοθεί πριν τις 8.30 μ.μ.

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που αποδέχθηκα την πρόσκληση του Κοινοτικού σας Συμβουλίου να παρευρεθώ στην αποψινή ετήσια πανηγυρική εκδήλωση προς τιμήν του προστάτη του χωριού σας, Αγίου Μάμα. Πραγματικά αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές γιατί με την εξαιρετική τους πρωτοβουλία έχουν καταφέρει να συνδυάσουν στοιχεία της θρησκευτικής κατάνυξης με την λαϊκή μας παράδοση.