22/8/13

Γραπτή δήλωση Δημήτρη Χριστόφια στην ερευνητική επιτροπή



Γραπτή δήλωση Δημήτρη Χριστόφια
στην ερευνητική επιτροπή


Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

O Κυβερνητικός Εκπρόσωπος μίλησε στις εργασίες του 17ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Αποδήμων 22/08/2013


Οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή, όπως και η ανάδειξη της Ανατολικής Μεσογείου ως ενεργειακού κόμβου, δημιουργούν προϋποθέσεις ώστε η Κύπρος να αποκτήσει νέο γεωστρατηγικό ρόλο και έτσι να δημιουργηθούν οι ευκαιρίες για μια νέα αρχή, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Χρήστος Στυλιανίδης.

Απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σωκράτη Χάσικου στον Πρόεδρο του Κ.Σ. ΕΔΕΚ 22/08/2013

Σε απάντηση σημερινής ανακοίνωσης του Προέδρου του Κ.Σ. ΕΔΕΚ κ. Γιαννάκη Ομήρου σχετικά με το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος, αναφέρει τα ακόλουθα:

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Χρήστου Στυλιανίδη

Η Κυβέρνηση, μετά τα γεγονότα όπως εξελίχθηκαν στη σημερινή συνεδρία της Ερευνητικής Επιτροπής, θεωρεί ότι η Επιτροπή θα πρέπει, μακριά από οποιεσδήποτε παρεμβάσεις και προσκόμματα, να αφεθεί απερίσπαστη να ολοκληρώσει το έργο της. Άλλωστε η λειτουργία και η αποστολή της Ερευνητικής Επιτροπής βασίζεται σε πρόνοιες του Συντάγματος και υποστηρίζεται από νομοθεσία.

Ο Υπουργός Εσωτερικών προήδρευσε ευρείας σύσκεψης για θέματα του Δήμου Λάρνακας 22/08/2013


Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος προήδρευσε, σήμερα, μαζί με τον Δήμαρχο Λάρνακας κ. Ανδρέα Λουρουτζιάτη, ευρείας σύσκεψης για θέματα που απασχολούν τον Δήμο Λάρνακας.

Γραπτή απάντηση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Β. Παπαδόπουλου στο ΑΚΕΛ για τη φορολόγηση ακίνητης ιδιοκτησίας 22/08/2013


Η φορολογία αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση την οποία η προηγούμενη Κυβέρνηση άφησε πίσω της και που πράγματι επιβαρύνει νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
Γεγονός είναι ότι η σημερινή Κυβέρνηση υποσχέθηκε ότι θα προσπαθούσε μέσα σε πολύ στενά χρονικά περιθώρια να επικαιροποιήσει τη βάση περιουσιών για να αποτυπωθεί όσο πιο ορθά η φορολογική επιβάρυνση.

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW



TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών επισκέφθηκε το Κέντρο Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας 22/08/2013


Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων κ. Τάσος Μητσόπουλος επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το Κέντρο Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας στη Λεωφόρο Αθαλάσσας, στη Λευκωσία.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διόρισε τον Εκπρόσωπο της ελληνοκυπριακής πλευράς στη ΔΕΑ


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης διόρισε τον πρώην Πρέσβη κ. Θεόφιλο Β. Θεοφίλου ως Εκπρόσωπο της ελληνοκυπριακής πλευράς στη Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοουμένους (ΔΕΑ)

Επίσκεψη του Υπουργού Γεωργίας στο Ισραήλ



Πέμπτη, 22/8/2013
Ο Υπουργός Γεωργίας,  Φυσικών  Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη στο Ισραήλ στις 25 και 26 Αυγούστου 2013. Η επίσκεψη πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Μνημόνιου Συναντίληψης Κύπρου – Ελλάδας και Ισραήλ που υπογράφηκε στις 8 Αυγούστου 2013 για τη συνεργασία των τριών χωρών στους τομείς της ενέργειας και των υδάτινων πόρων.