21/4/10

Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζω σήμερα στην Κύπρο τον Εμίρη του Κατάρ, την Πρώτη Κυρία και τη συνοδεία τους. Η σημερινή, πρώτη επίσημη επίσκεψή σας στην Κυπριακή Δημοκρατία έχει για μας εξαιρετική και βαρύνουσα σημασία. Αποτελεί το επιστέγασμα της ανοδικής πορείας των διμερών μας σχέσεων, οι οποίες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την επίσκεψη του Πρωθυπουργού σας στην Κύπρο πριν από δύο χρόνια, τη δική μου επίσημη επίσκεψη στην Ντόχα την περσινή χρονιά και την υπογραφή στο διάστημα των δύο αυτών χρόνων 16 συμφωνιών διμερούς συνεργασίας.

Προσφώνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια κατά τη διάρκεια του επίσημου γεύματος που παρέθεσε προς τιμήν του Εμίρη του Κατάρ Sheikh Hamad Bin Khalifa Al Thani και της Sheikha Mozah Bint Nasser Al Missned, στο Προεδρικό Μέγαρο
21/04/2010

Δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου για την επέτειο του πραξικοπήματος στην Ελλάδα

21/04/2010
Σαν σήμερα, πριν από 43 χρόνια, μια ομάδα συνταγματαρχών καταλάμβανε πραξικοπηματικά την εξουσία στην Ελλάδα και έβαζε τη χώρα στο ‘γύψο’ για μια επταετία. Η χούντα των Αθηνών, με την επιβολή της δικτατορίας κατάργησε κάθε έννοια και κάθε αρχή δημοκρατίας και ελευθερίας, ξανάνοιξε τα ξερονήσια και τις φυλακές και έκλεισε μέσα την καρδιά και την ψυχή του πολυβασανισμένου ελληνικού λαού.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Εμίρη του Κατάρ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Εμίρη του ΚατάρΟ Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας είχε σήμερα συνάντηση με τον Εμίρη του Κατάρ, Χαμάντ Μπιν Χαλιφά Αλ Θανί, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο για μονοήμερη επίσημη επίσκεψη.