17/9/12

Ανακοίνωση του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων 17/09/2012


Αναφορικά με σημερινό δημοσίευμα στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» με τίτλο «Πρωταθλητής στις καθυστερήσεις πτήσεων το FIR Λευκωσίας» το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων αναφέρει τα ακόλουθα:

Συναντήσεις του Υφυπουργού Προεδρίας για Ευρωπαϊκά Θέματα στο Βερολίνο 17/09/2012

Ο Υφυπουργός Προεδρίας για Ευρωπαϊκά Θέματα, Πρέσβης κ. Ανδρέας Δ. Μαυρογιάννης είχε σήμερα, στο Βερολίνο, συναντήσεις εργασίας με τον Υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Michael Link και τον Σύμβουλο της Καγκελαρίου για Ευρωπαϊκά Θέματα κ. Nicolaus Meyer – Landrut.

Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντάται με τους Προέδρους των θεσμικών Οργάνων της ΕΕ

 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας μεταβαίνει αύριο στις Βρυξέλλες. Υπό την ιδιότητά του ως Προεδρεύων του Συμβουλίου τις ΕΕ θα έχει άτυπη συνάντηση στις 19 Σεπτεμβρίου, στη διάρκεια γεύματος εργασίας, με τον κ. Martin Schulz, Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τον κ. Herman Van Rompuy, Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, και τον κ. Jose Manuel Barroso Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Διευρωπαϊκές ενεργειακές υποδομές για ολοκλήρωση της ενιαίας αγοράς ενέργειας

17.09.2012
Με την ενημέρωση επί της προόδου και τη συζήτηση προσανατολισμού πάνω σε συγκεκριμένες πτυχές του προτεινόμενου Κανονισμού για τις Διευρωπαϊκές Ενεργειακές Υποδομές, ολοκληρώθηκε η σημερινή Άτυπη Συνάντηση Υπουργών Ενέργειας, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία» στη Λευκωσία.

Στόχος η ασφαλής, βιώσιμη και προσιτή ενέργεια

17.09.2012, 12:31 (CET)
Οι Υπουργοί Ενέργειας της ΕΕ επιβεβαίωσαν σήμερα την προσήλωση των Κρατών Μελών ως προς την επίτευξη των εθνικών στόχων για προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) μέχρι το 2020 και συμφώνησαν στην ανάγκη για συνέχεια στις πολιτικές αποφάσεις πέραν του 2020, με χρονικό ορίζοντα το 2050. Η συζήτηση της Ανακοίνωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις ΑΠΕ της 6ης Ιουνίου 2012 και του προτεινόμενου Κανονισμού για τις Διευρωπαϊκές Ενεργειακές Υποδομές βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας της Άτυπης Συνάντησης Υπουργών Ενέργειας, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία» στη Λευκωσία.

Τρέξτε με την Προεδρία

Ο Μαραθώνιος των Βρυξελλών είναι μια δημοφιλής ετήσια εκδήλωση με τη συμμετοχή πολλών ανθρώπων και έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα, αφού οι συμμετέχοντες εισφέρουν σεβαστά ποσά σε διάφορες φιλανθρωπίες. Φέτος η Κυπριακή Προεδρία θα συμμετάσχει ενεργά στον Μαραθώνιο των Βρυξελλών, την Κυριακή 7 Οκτωβρίου, και προσβλέπει στη δική σας συμμετοχή.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης θα συμμετάσχει στο 31ο Συνέδριο Υπουργών Δικαιοσύνης του Συμβουλίου της Ευρώπης, στη Βιέννη 17/09/2012

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Λουκάς Λουκά αναχωρεί αύριο για τη Βιέννη, για να συμμετάσχει στο 31ο Συνέδριο Υπουργών Δικαιοσύνης του Συμβουλίου της Ευρώπης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 19-21 Σεπτεμβρίου, με θέμα «Απαντήσεις της Δικαιοσύνης στην Αστική Βία» (Responses of Justice to Urban Violence).

Πρόσκληση του Υπουργείου Γεωργίας σε συνέδριο με θέμα τη βιολογική γεωργία 17/09/2012

Το Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, σε συνεργασία με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Βιοκαλλιεργητών και τη Διεθνή Ομοσπονδία Βιολογικής Γεωργίας IFOAM EU, διοργανώνουν συνέδριο για τη βιολογική γεωργία, υπό την αιγίδα της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης με θέμα: «Το μέλλον της γεωργίας σε περιόδους αλλαγής του κλίματος και λειψυδρίας: Αγροτική ανάπτυξη και βιώσιμες προσεγγίσεις για τη γεωργία στις περιοχές της Μεσογείου».

Εργασίες συντήρησης στην Λεωφ. Ελλάδος στην Αραδίππου 17/09/2012


Το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας ανακοινώνει ότι από τις 4 μ.μ. του Σαββάτου 22 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 7 π.μ. της Δευτέρας 24 Σεπτεμβρίου, θα εκτελούνται εργασίες συντήρησης του οδοστρώματος σε δύο τμήματα της Λεωφόρου Ελλάδος στην Αραδίππου.

Ο Υπουργός ΄Αμυνας ενημέρωσε τις διπλωματικές αποστολές των κρατών μελών της ΕΕ 17/09/2012


Ο Υπουργός Άμυνας κ. Δημήτρης Ηλιάδης ενημέρωσε σήμερα, στο Σπίτι της Ευρώπης, τις διπλωματικές αποστολές των κρατών μελών της ΕΕ αναφορικά με τη μέχρι στιγμής πορεία της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ στα θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Άμυνας καθώς και για τις επικείμενες διοργανώσεις και κυρίως για το Άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Άμυνας το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 26-27 Σεπτεμβρίου στη Λευκωσία.

Χαιρετισμός του Υπουργού Υγείας δρος Σταύρου Μαλά στη συνέντευξη Τύπου με την ευκαιρία της Εδβομάδας Καρδιάς, στη Λευκωσία 17/09/2012


Θεωρώ ελπιδοφόρα την προσπάθεια που ξεκινά σήμερα στο πλαίσιο της Εβδομάδας Καρδιάς, που στόχο έχει να περάσει στον κόσμο τη γνώση για ένα καλύτερο και πιο υγιή τρόπο ζωής και γι αυτό χαίρομαι ιδιαίτερα που βρίσκομαι εδώ.

Ενημέρωση του Υπουργού Άμυνας κ. Δημήτρη Ηλιάδη προς τους πρέσβεις των κρατών μελών της ΕΕ για την επικείμενη Άτυπη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας 17/09/2012


Η ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί κορυφαίο γεγονός και μέγιστη πρόκληση. Είμαστε μικρή χώρα, ένα νέο κράτος μέλος. Δεν διαθέτουμε στρατιές ειδικών, τεχνοκρατών και εμπειρογνωμόνων· ούτε και έχουμε προηγούμενη πείρα. Τίποτα, όμως, δεν μας εμποδίζει να είμαστε σοβαροί, υπεύθυνοι και εργατικοί· να έχουμε ιδέες, εισηγήσεις, προτάσεις· να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες· να είμαστε δημιουργικοί.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων 17/09/2012

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας είχε σήμερα το πρωί συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Ομήρου, στο Προεδρικό Μέγαρο.
Στη συνάντηση αντηλλάγησαν απόψεις για την κατάσταση στο Κυπριακό. Αντηλλάγησαν, επίσης, απόψεις για οικονομικά θέματα και τη συνεργασία της Βουλής για την προώθηση προς υλοποίησή τους.

Ο Υπουργός Γεωργίας θα συμμετάσχει στη συζήτηση για αναθεώρηση της ΚΑΠ, στις Βρυξέλλες 17/09/2012


Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης μεταβαίνει απόψε στις Βρυξέλλες, όπου θα παραστεί αύριο σε συνεδρίαση της Επιτροπής Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων θα προσφωνήσει εκ μέρους της ΕΕ τις εργασίες της 56ης Γενικής Συνέλευσης του ΔΟΑΕ, στη Βιέννη 17/09/2012

Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γεώργιος Παπαγεωργίου θα προσφωνήσει τις εργασίες της 56ης Γενικής Συνέλευσης του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) εκπροσωπώντας το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Συνέλευση θα φιλοξενηθεί στη Βιέννη στις 17-21 Σεπτεμβρίου.

Δημοσίευση Εβδομαδιαίων Κοινοποιήσεων της ΕΕ για μη ασφαλή προϊόντα που γνωστοποιούνται στο σύστημα GRAS-Rapex Δελτίο 37 (10/9/2012 – 16/9/2012) 17/09/2012

Η Υπηρεσία Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών (Υ.Α.&Π.Κ.) του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, ως αρμόδια Αρχή στην Κύπρο για τη λειτουργία και διαχείριση του Ευρωπαϊκού Συστήματος Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών για Επικίνδυνα Προϊόντα που δεν είναι τρόφιμα, πληροφορεί τους καταναλωτές ότι την εβδομάδα που άρχισε στις 10/9/2012 (GRAS-RAPEX – Report 37) κοινοποιήθηκαν στο σύστημα 44 προϊόντα που παρουσιάζουν κίνδυνο για την υγεία και την ασφάλειά τους. Τα προϊόντα αυτά εντοπίστηκαν για πρώτη φορά στις αγορές διαφόρων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (και της Κύπρου) και στη συνέχεια κοινοποιήθηκαν στο σύστημα GRAS-RAPEX.

Παρουσίαση Προγράμματος και Προτεραιοτήτων της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ στη Βουλή της Πολωνίας 17/09/2012

Ο Πρέσβης της Κύπρου στην Πολωνία κ. Ανδρέας Ζήνωνος παρουσίασε σε γενικές γραμμές το πρόγραμμα και τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, σε ενημερωτική συνάντηση στις 13/9/2012, ενώπιον των μελών της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και των μελών της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής (Sejm) της Δημοκρατίας της Πολωνίας.

Χαιρετισμός της κας ΄Ελσης Χριστόφια συζύγου του Προέδρου της Δημοκρατίας στη συνέντευξη Τύπου για την τελετή έναρξης της Εβδομάδας Καρδιάς 2012, στη Λευκωσία 17/09/2012


Φίλες και φίλοι, Εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης,
Με χαρά βρίσκομαι και πάλι μαζί σας στην τελετή έναρξης της Εβδομάδας Καρδιάς 2012. Στις εκδηλώσεις που θα ακολουθήσουν, στόχος είναι η προώθηση του μηνύματος της Παγκόσμιας Εκστρατείας «Go Red for Women» που σκοπό έχει την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των γυναικών για τα καρδιαγγειακά νοσήματα.

Συνάντηση των «Φίλων του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου» στην κυπριακή πρεσβεία στην Ολλανδία 17/09/2012


Στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, η πρεσβεία της Κύπρου στην Ολλανδία φιλοξένησε την Πέμπτη (13 Σεπτεμβρίου 2012), συνάντηση της ομάδας «Φίλοι του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου» στους χώρους της πρεσβευτικής κατοικίας.