22/4/10

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τον Ύπατο Αρμοστή της Βρετανίας

22/04/2010
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας δέχθηκε σήμερα το απόγευμα τον Ύπατο Αρμοστή της Βρετανίας κ. Πίτερ Μίλετ, του οποίου η θητεία ως Ύπατος Αρμοστής στη Δημοκρατία έχει ολοκληρωθεί.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας προήδρευσε συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου


22/04/2010
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας προήδρευσε σήμερα συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, στο Προεδρικό Μέγαρο.
Μετά τη λήξη της συνεδρίας ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου προέβη στην ακόλουθη δήλωση προς τους δημοσιογράφους:

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με την μονάδα διαχείρισης αδρανών υλικών στο Μαθιάτη 22/04/2010

Με αφορμή ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων – Περιβαλλοντιστών σε σχέση με τη μονάδα διαχείρισης αδρανών υλικών από κατεδαφίσεις και εκσκαφές στο Μαθιάτη, το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοινώνει τα ακόλουθα:

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τον κ. Τ. Ζεριχούν

22/04/2010
Τα Ηνωμένα Έθνη αναμένουν τη συνέχιση των συνομιλιών από εκεί που είχαν μείνει, στη βάση των παραμέτρων που έχουν συμφωνηθεί, είπε σήμερα ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο κ. Ταγιέ Μπρουκ Ζεριχούν, ο οποίος έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια.

Χαιρετισμός του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Δημήτρη Ηλιάδη στα εγκαίνια του λιμανιού της Δεκέλειας

22/04/2010

Είναι με ξεχωριστή χαρά που εγκαινιάζουμε εδώ στην κοινότητα Ξυλοτύμπου ένα λιμάνι, ένα έργο απαραίτητο για τους ψαράδες της περιοχής που αγωνίζονται για την επιβίωση του επαγγέλματος τους.

Ο Πρέσβης της Δημοκρατίας στην Ουάσιγκτον μίλησε για το Κυπριακό σε μέλη του Hellenic American Women’s Council 22/04/2010 Ο Πρέσβης της Δημοκρατίας στην Ουάσιγκτον κ. Ανδρέας Κακουρής ενημέρωσε μέλη του Hellenic American Women’s Council (HAWC) για το Κυπριακό. Στο πλαίσιο ομιλίας του που πραγματοποιήθηκε στην Πρεσβεία της Δημοκρατίας στην Ουάσιγκτον στις 15 Απριλίου, ο κ. Πρέσβης προέβη σε ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και για τα θέματα που συζητήθηκαν στις συνομιλίες μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και του κ. Ταλάτ. Ακολούθως, απάντησε σε ερωτήσεις που αφορούσαν, μεταξύ άλλων, την κυπριακή οικονομία, το μέλλον της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας, τη γεωγραφικά στρατηγική θέση της Κύπρου και κατά πόσο αυτή μπορεί να συμβάλει στην επίτευξη ευνοϊκής για την πλευρά μας, λύσης, τη συμφωνία που υπογράφηκε μεταξύ ΗΠΑ και Κυπριακής Δημοκρατίας στον τομέα της πυρηνικής ασφάλειας, καθώς και το ενδεχόμενο της μη επανένωσης του νησιού. Καταλήγοντας, ο κ. Πρέσβης υπογράμμισε ότι το κλειδί για τη λύση του Κυπριακού βρίσκεται στην Άγκυρα, τονίζοντας την ανάγκη συμμόρφωσης της Τουρκίας. Υπογράμμισε, τέλος, ότι είναι απαραίτητη η επιδίωξη δίκαιης και βιώσιμης λύσης για την επανένωση του νησιού

Με ιδιαίτερη χαρά και ευχαρίστηση χαιρετίζω τη διοργάνωση της 17ης εξειδικευμένης έκθεσης Interior + Κατοικία 2010, μιας πραγματικά αξιόλογης προσπάθειας που σκοπό έχει να παρουσιάσει στους επισκέπτες τόσο εμπορευόμενους όσο και καταναλωτές, τις τελευταίες δημιουργίες, προϊόντα και υπηρεσίες κυπριακών και ξένων εταιρειών στον τομέα της κατοικίας και του εξοπλισμού της.

Χαιρετισμός του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Αντώνη Πασχαλίδη στα εγκαίνια της εξειδικευμένης έκθεσης “Ιnterior + Κατοικία 2010”, στη Λευκωσία
22/04/2010

Με ιδιαίτερη ευχαρίστηση αποδέχθηκα την πρόσκληση που μου απευθύνατε για να παραστώ στη σημερινή εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Λεμεσού. Συγχαίρω θερμά τον Δήμαρχο και τους Δημοτικούς Συμβούλους, για την αρχική απόφαση να υπογράψετε τον Ευρωπαϊκό Χάρτη για την Ισότητα Γυναικών και Ανδρών στις Τοπικές Κοινωνίες, αλλά ιδιαίτερα για τις δράσεις που έχετε αναλάβει αμέσως μετά για την υλοποίησή του.

Χαιρετισμός του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Λουκά Λουκά, χθες, στην εκδήλωση του Δήμου Λεμεσού με θέμα: «Η εφαρμογή του ευρωπαϊκού χάρτη για την ισότητα των φύλων στις τοπικές κοινωνίες»
22/04/2010

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε εισφορά στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας επισκέφθηκε σήμερα περίπτερο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου στη Λευκωσία και προέβη σε εισφορά στο πλαίσιο της έναρξης της 35ης Πορείας Χριστοδούλας.