17/8/12

Συμμετοχή της Κύπρου σε διεθνή διαγωνισμό νέων με θέμα το νερό 17/08/2012


Η Κύπρος παίρνει μέρος φέτος για δεύτερη χρονιά σε διεθνή διαγωνισμό μεταξύ νέων 15 – 20 ετών από 28 χώρες για μελέτες/εργασίες σχετικές με το νερό. Ο διαγωνισμός διεξάγεται στα πλαίσια του Συνεδρίου «Παγκόσμια Εβδομάδα Νερού» που γίνεται κάθε Αύγουστο στη Στοκχόλμη.

Αιτήσεις για χρηματοδότηση της παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών για το 2013 17/08/2012


Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (Συμβουλευτική Επιτροπή Κινηματογράφου) ανακοινώνει ότι δέχεται προτάσεις προς εξέταση για τη χρηματοδότηση της παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών για το έτος 2013, στις πιο κάτω κατηγορίες:

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου σχετικά με ανακοίνωση της ΕΔΕΚ 17/08/2012

Σ’ αυτά που ισχυρίζεται στην ανακοίνωσή της η ΕΔΕΚ υπάρχουν αντιφάσεις και διαστρεβλώσεις.
Από τη μια - όψιμα και εκ των υστέρων - η ΕΔΕΚ επιρρίπτει την ευθύνη για την παγκόσμια οικονομική κρίση στο νεοφιλελευθερισμό. Από την άλλη, συντηρώντας και αναπαράγοντας το παραμύθι ότι η προσφυγή στο μηχανισμό οφείλεται στη μη λήψη μέτρων, παρέχει συγχωροχάρτι σ’ αυτούς που μας οδήγησαν στο μηχανισμό - που είναι οι τράπεζες και η εποπτική αρχή που δεν άσκησε το ρόλο της - αλλά και σε αυτούς που χρησιμοποιούν την κρίση ως άλλοθι για να επιβληθούν σκληρά νεοφιλελεύθερα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων.

Δηλώσεις της Υπουργού Εσωτερικών για το θέμα των απαλλοτριώσεων 17/08/2012

«Το κράτος προχωρεί στον εξορθολογισμό του αναπτυξιακού του προγράμματος», δήλωσε σήμερα η Υπουργός Εσωτερικών κα Ελένη Μαύρου, ενημερώνοντας δημοσιογράφους στο Υπουργείο Εσωτερικών για το θέμα των απαλλοτριώσεων, και συνέχισε: «Οι οικονομικές συνθήκες επιβάλλουν σε όλους μας την επίδειξη σοβαρότητας και υπευθυνότητας. Η κυβέρνηση έχει επανειλημμένα τονίσει ότι η διέξοδος από την οικονομική κρίση απαιτεί πέρα από την διόρθωση των διαθρωτικών προβλημάτων της οικονομίας μας και την επανεκκίνηση της οικονομίας μέσω αναπτυξιακών έργων και είναι γι’ αυτόν το λόγο που συνεχίζεται σειρά αναπτυξιακών έργων στο μέτρο του δυνατού».

Η νέα τιμολογιακή πολιτική για τα φάρμακα αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή περί τα τέλη Νοεμβρίου 17/08/2012



Μέχρι το τέλος Νοεμβρίου υπολογίζεται ότι θα εφαρμοστεί πλήρως η νέα τιμολογιακή πολιτική για τα φάρμακα η οποία θα επιφέρει μειώσεις από 15% ως και 50%, κυρίως σε ακριβά φάρμακα, ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Υγείας δρ Σταύρος Μαλάς στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποίησε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Ο κ. Υπουργός είπε επίσης ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν περί το τέλος Αυγούστου ή αρχές Σεπτεμβρίου.

Εισαγωγή τέλους για επισκέψεις στα Τμήματα Πρώτων Βοηθειών των δημόσιων νοσηλευτηρίων 17/08/2012


Την εισαγωγή τέλους ύψους 10 ευρώ για επισκέψεις στα Τμήματα Πρώτων Βοηθειών, αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Υπουργός Υγείας δρ Σταύρος Μαλάς, το νέο μέτρο θα ισχύει για όλους τους πολίτες εκτός από τους συνταξιούχους και κάποιες ειδικές ομάδες και πρόσθεσε ότι το νομοσχέδιο βρίσκεται ήδη ενώπιον της Βουλής.
Ο κ. Υπουργός, ο οποίος μιλούσε μετά το πέρας επίσκεψης που πραγματοποίησε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας με την ευκαιρία της έναρξης λειτουργίας του Ιατρείου Ήπιων Περιστατικών, ανέφερε ότι το νέο μέτρο θα αποτρέψει πολλούς οι οποίοι καταχρώνται αυτές τις υπηρεσίες από του να επισκέπτονται το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών. Τόνισε, παράλληλα, ότι ο κόσμος πρέπει να αντιληφθεί ότι τα δημόσια νοσηλευτήρια βρίσκονται κάτω από τεράστια πίεση.

Επαναλαμβάνεται η ταξιδιωτική οδηγία της 8ης Μαρτίου 17/08/2012

Η πιο κάτω ταξιδιωτική οδηγία απευθύνεται προς τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας που διαμένουν μόνιμα, ταξιδεύουν ή προτίθενται να ταξιδεύσουν στην Αραβική Δημοκρατία της Συρίας:
Λόγω της ασταθούς κατάστασης που επικρατεί στη χώρα, οι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας