10/1/13

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας ολοκλήρωσε την επίσημη επίσκεψη του στον Λίβανο 10/01/2013

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας ολοκλήρωσε απόψε με επίσημο δείπνο που παραθέτει προς τιμήν του ο Πρόεδρος του Λιβάνου κ. Μισιέλ Σλεϊμάν την επίσημη επίσκεψη του στον Λίβανο, όπου πραγματοποίησε συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Λιβάνου, τον Πρωθυπουργό της χώρας και τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου. Ο Πρόεδρος Χριστόφιας είχε επίσης συναντήσεις με τον Πατριάρχη Κιλικίας και τον Πατριάρχη Αντιοχείας.

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρασημοφορήθηκε με το Ανώτατο Παράσημο του Πατριαρχείου Κιλικίας 10/01/2013


Με το Ανώτατο Παράσημο του Πατριαρχείου Κιλικίας τιμήθηκε το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στον Λίβανο.

Στο πλαίσιο της συνάντησης του με τον Πατριάρχη Κιλικίας Αράμ Α', ο Πρόεδρος Χριστόφιας παρασημοφορήθηκε από τον Πατριάρχη με το Ανώτατο Παράσημο του Πατριαρχείου.

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια στο Επιχειρηματικό Φόρουμ Κύπρου-Λιβάνου, στη Βηρυτό 10/01/2013

Κύριε Πρόεδρε,
Κυρίες και κύριοι,

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση απευθύνω σήμερα χαιρετισμό στο επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Λιβάνου που σκοπό έχει να αναδείξει τις δυνατότητες και τις προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσης και εμβάθυνσης της συνεργασίας μεταξύ των κυπριακών και των λιβανικών επιχειρήσεων.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Λιβάνου 10/01/2013


Επιθυμούμε το συντομότερο δυνατό να επικυρωθεί η συμφωνία μας με τον Λίβανο και να αρχίσουμε συνομιλίες πάνω σε πρακτική βάση για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας, ενώ από πλευράς του ο Πρόεδρος του Λιβάνου κ. Μισιέλ Σλεϊμάν τόνισε ότι οι δύο χώρες συμφώνησαν να προχωρήσουν στις απαιτούμενες ενέργειες για εξόρυξη του υποθαλάσσιου πλούτου, τα οφέλη από την εκμετάλλευση του οποίου θα είναι τεράστια.

Συνάντηση του Ψηφιακού Πρωταθλητή της Κύπρου Δρος Στέλιου Χειμώνα με εκπροσώπους της Ένωσης Κοινοτήτων Κύπρου για παροχή δωρεάν ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στις κοινότητες της Κύπρου 10/01/2013

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου συνάντηση μεταξύ του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Ψηφιακού Πρωταθλητή της Κύπρου δρος Στέλιου Χειμώνα και εκπροσώπων της Ένωσης Κοινοτήτων, με θέμα την προώθηση της ευρυζωνικής διείσδυσης στην ύπαιθρο.

Επίδοση της Ετήσιας Έκθεσης του Γραφείου της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων των Παιδιών στον Πρόεδρο της Βουλής 10/01/2013

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου δέχθηκε σήμερα την Επίτροπο Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού κα Λήδα Κουρσουμπά η οποία του επέδωσε την Ετήσια Έκθεση του Γραφείου της για το 2011.

Παράταση στην προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για το επίδομα τέκνου για το 2012 10/01/2013

Το Υπουργείο Οικονομικών δείχνοντας κατανόηση σε αίτημα ενδιαφερομένων που είτε από άγνοια ή άλλους λόγους δεν υπέβαλαν εμπρόθεσμα την αίτησή τους για το επίδομα τέκνου κατά το έτος 2012, πληροφορεί το κοινό ότι παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή αίτησης για το έτος 2012 μέχρι τις 31/1/2013. Μετά το πέρας της πιο πάνω ημερομηνίας καμία αίτηση για επίδομα τέκνου του 2012 δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή.

Ο Υπουργός Γεωργίας συναντήθηκε με εκπροσώπους του Δήμου Τσερίου 10/01/2013

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης είχε σήμερα συνάντηση, στο γραφείο του, με τον Δήμαρχο κ. Αλκιβιάδη Κωνσταντίνου και εκπροσώπους του Δήμου Τσερίου.

Συνάντηση του Υφυπουργού Προεδρίας για Ευρωπαϊκά Θέματα με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας 10/01/2013

Ο Υφυπουργός Προεδρίας για Ευρωπαϊκά Θέματα κ. Ανδρέας Μαυρογιάννης συναντήθηκε σήμερα στην Αθήνα με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Δημήτρη Κούρκουλα, με τον οποίο συζήτησε τις εμπειρίες της Κυπριακής Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, εν όψει της ανάληψης της Ελληνικής Προεδρίας, το πρώτο εξάμηνο του 2014.

Ο Υπουργός Γεωργίας προήδρευσε σύσκεψης αναφορικά με το Φράγμα Κανναβιών 10/01/2013

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης προήδρευσε σήμερα σύσκεψης, στο γραφείο του, με τον Πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Κανναβιών κ. Ξενάκη Ξενοφώντος, τον Πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Αγίας Ειρήνης κ. Στέλιο Μιχαήλ και τον Πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Αγίας Μαρίνας κ. Μαρίνο Χρυσοστόμου, στην παρουσία του Βουλευτή του ΔΗΣΥ κ. Γεώργιου Τάσου, του Γενικού Γραμματέα της Ένωσης Κυπρίων Αγροτών κ. Πανίκου Χάμπα, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων, αναφορικά με τη δρομολόγηση της κατασκευής φράγματος στα Καννάβια.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Λίβανο 10/01/2013

Θέματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Λιβάνου θα ανασκοπηθούν, μεταξύ άλλων, κατά τις συνομιλίες που θα έχει σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας με τον Πρόεδρο του Λιβάνου κ. Μισιέλ Σουλεϊμάν.