27/7/12

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για τη συνάντηση της Υπουργικής Επιτροπής για την Οικονομία με την αντιπροσωπεία της Τρόικας 27/07/2012

Βρισκόμαστε στο στάδιο της διευκρίνισης διαφόρων ζητημάτων και της περαιτέρω συζήτησης πιθανών εναλλακτικών τρόπων για να μπορέσουμε να βρίσκουμε κοινές αντιλήψεις για διάφορα ζητήματα, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου αναφερόμενος στις διαβουλεύσεις της Κυβέρνησης με την Τρόικα, προσθέτοντας ότι η συζήτηση που γίνεται είναι επωφελής και δημιουργεί προϋποθέσεις για να υπάρξει κατάληξη.

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της Τρόικας στην Κύπρο 27/07/2012

Ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών

Η αντιπροσωπεία της Τρόικας (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) έκανε τη δεύτερη επίσκεψη της στην Κύπρο μεταξύ 23-27 Ιουλίου 2012. Κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας η αντιπροσωπεία της Τρόικας διεξήγαγε το δεύτερο γύρο συναντήσεων της με εκπροσώπους της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, του Υπουργείου Οικονομικών, των εμπλεκομένων κρατικών υπηρεσιών, κρατικών επιχειρήσεων και άλλων οργανωμένων συνόλων.

Χαιρετισμός του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλή Αλετράρη στο Φεστιβάλ Πολιτιστικής Κληρονομιάς, στην Πλατεία Αγίας Νάπας 27/07/2012

Με ιδιαίτερη χαρά αποδέχθηκα την πρόσκληση του Επαρχιακού Συμβουλίου της ΕΚΑ Αμμοχώστου να απευθύνω χαιρετισμό στο Φεστιβάλ Πολιτιστικής Κληρονομιάς που διοργανώνει σε συνεργασία με τον Δήμο Αγίας Νάπας.


Χαιρετισμός του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλή Αλετράρη στην ετήσια χοροεσπερίδα του Κοινοτικού Συμβουλίου Πραστειού Αυδήμου 27/07/2012

Με ιδιαίτερη χαρά απευθύνω απόψε χαιρετισμό στη χοροεσπερίδα που συνδιοργανώνει το Κοινοτικό σας Συμβούλιο, ο Σύνδεσμος Αποδήμων, καθώς και η Επιτροπή του Κέντρου Νεότητας. Τέτοιες αξιέπαινες πρωτοβουλίες προβάλλουν και προωθούν τις αξίες και τα ιδανικά που μας συνδέουν άρρηκτα με τη γενέθλια γη μας.


Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου 27/07/2012

Όσα ψέματα, όση αισχρότητα, όση εμπάθεια και κακία και αν επιστρατεύσει ο κ. Ορφανίδης, τίποτα δεν μπορεί να διαγράψει τις βαρύτατες ευθύνες που έχει για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το τραπεζικό σύστημα και για τα προβλήματα που έχουν προκληθεί στην κυπριακή οικονομία.

Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Σωτηρούλας Χαραλάμπους στο 6ο Δικοινοτικό Φεστιβάλ Λαϊκής Παράδοσης, στον Κάτω Πύργο 27/07/2012

Να μη μεταδοθεί πριν τις 8 μ.μ.

Είναι πραγματικά με ιδιαίτερη χαρά που παρευρίσκομαι σήμερα μαζί σας για να χαιρετίσω το 6ο Δικοινοτικό Φεστιβάλ Λαϊκής Παράδοσης. Συγχαίρω ιδιαίτερα τους διοργανωτές της εκδήλωσης -την ΠΕΟ, την ΕΔΟΝ, την ΕΚΑ και το Γυναικείο Κίνημα ΠΟΓΟ- που ανέλαβαν την πρωτοβουλία διοργάνωσης αυτού του φεστιβάλ επαναπροσέγγισης. Ο πολιτισμός αποτελεί ουσιώδες εργαλείο στην καλλιέργεια κουλτούρας ειρηνικής συμβίωσης, αμοιβαίου σεβασμού και συνεργασίας Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων και τέτοιου είδους εκδηλώσεις επαναβεβαιώνουν τη δέσμευσή μας στον κοινό αγώνα για επίλυση του Κυπριακού και για επανένωση της πατρίδας και του λαού μας.

Δηλώσεις του Υπουργού Υγείας δρος Σταύρου Μαλά για θέματα της επικαιρότητας 27/07/2012

Τα αποτελέσματα της έρευνας που διατάχθηκε χθες αναφορικά με τις καταγγελίες για αχρείαστες καισαρικές επεμβάσεις στο Μακάρειο Νοσοκομείο, αναμένει ο Υπουργός Υγείας δρ Σταύρος Μαλάς.


Ο Υπουργός Γεωργίας συζήτησε με τις Αγροτικές Οργανώσεις το θέμα της κατανομής του νερού άρδευσης 27/07/2012

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης είχε σήμερα συνάντηση στο Υπουργείο Γεωργίας με εκπροσώπους των Αγροτικών Οργανώσεων κατά την οποία συζητήθηκε το θέμα της απόφασης της Συμβουλευτικής Επιτροπής Διαχείρισης Υδάτων για την κατανομή του νερού άρδευσης.

Ο Υπουργός Γεωργίας προήδρευσε σύσκεψης με εκπροσώπους της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Πατατοπαραγωγών 27/07/2012

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης προήδρευσε σήμερα ευρείας σύσκεψης με εκπροσώπους του κλάδου των πατατοπαραγωγών, στην παρουσία της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Γεωργίας κας Αίγλης Παντελάκη. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Οργανισμού Γεωργικής Ασφάλισης (ΟΓΑ) κ. Ανδρέας Γιωρκάτζης, εκπρόσωποι των Αγροτικών Οργανώσεων και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών της Ελβετίας στην Κύπρο 27/07/2012

Η Υπουργός Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή θα συναντηθεί τη Δευτέρα, 30 Ιουλίου με τον ομόλογό της Υπουργό Εξωτερικών της Ελβετικής Συνομοσπονδίας κ. Didier Burkhalter, ο οποίος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο.

Προβολές σελίδων χτες 599* Προβολές σελίδων σήμερα 321* Προβολές σελίδων τον προηγούμενο μήνα 12.575* *


Νεαροί Κύπριοι απόδημοι επισκέφθηκαν τη Βουλή των Αντιπροσώπων 27/07/2012


Πολυμελής ομάδα νέων της ομογένειας, από διάφορες χώρες, που ανήκουν στη Νεολαία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων (ΝΕΠΟΜΑΚ) επισκέφθηκαν σήμερα τη Βουλή των Αντιπροσώπων στα πλαίσια ετήσιου καλοκαιρινού προγράμματος γνωριμίας με την Κύπρο.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης η ομάδα ενημερώθηκε για τον ρόλο, τη λειτουργία και τις δραστηριότητες της Βουλής.

Δηλώσεις του Υπουργού Συγκοινωνιών για την κινεζική επένδυση στο παλαιό Αεροδρόμιο Λάρνακας 27/07/2012

Απαντώντας σήμερα σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το θέμα της κινεζικής επένδυσης στο παλαιό Αεροδρόμιο Λάρνακας ο Υπουργός Συγκοινωνιών και ΄Εργων κ. Ευθύμιος Φλουρέντζου είπε τα εξής:

Συνάντηση του Υπουργού Συγκοινωνιών και ΄Εργων με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών της Αυστραλίας 27/07/2012

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και ΄Εργων κ. Ευθύμιος Φλουρέντζου είχε σήμερα το πρωί συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών της Αυστραλίας κ. Anthony Albanese.


Προστασία των εργαζομένων από τον καύσωνα 27/07/2012



Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας ανακοινώνει προς όλους τους εργοδότες και τα αυτοεργοδοτούμενα πρόσωπα ότι με τις συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας που αναμένεται να επικρατήσουν σήμερα στις πεδινές και παράλιες περιοχές των επαρχιών Λευκωσίας, Λεμεσού, Πάφου, κανένας εργαζόμενος στις περιοχές αυτές δεν θα πρέπει να εκτίθεται απ’ ευθείας σε ηλιακή ακτινοβολία μεταξύ των ωρών 12 το μεσημέρι και 4 το απόγευμα.


Τελετή Διαβεβαίωσης των νέων Αξιωματικών της Εθνικής Φρουράς 27/07/2012

Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι θα πραγματοποιηθεί, ενώπιον του Υπουργού Άμυνας κ. Δημήτρη Ηλιάδη, η τελετή διαβεβαίωσης και απονομής ξιφών στους νέους Αξιωματικούς απόφοιτους των Στρατιωτικών Παραγωγικών Σχολών της Ελλάδας (Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, Σχολή Ικάρων, Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων).

Ο Υπουργός Άμυνας παρέστη στην τελετή διαβεβαίωσης των νέων μονίμων υπαξιωματικών 27/07/2012

Σοβαρότητα, υπευθυνότητα, αυστηρή και συνειδητή πειθαρχία για τη διαφύλαξη της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας ζήτησε σήμερα ο Υπουργός Άμυνας κ. Δημήτρης Ηλιάδης από τους νέους μόνιμους υπαξιωματικούς της Εθνικής Φρουράς.


Ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας σε σχέση με την εμπλοκή του κ. Ντίνου Μιχαηλίδη στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου 27/07/2012

Αναφορικά με τα δημοσιεύματα σε σχέση με την υπόθεση Τσοχατζόπουλου και συγκεκριμένα την πρόσφατη απολογία του κ. Ζήγρα που εμπλέκει στην υπόθεση τον πρώην Υπουργό Εσωτερικών κ. Ντίνο Μιχαηλίδη και τον κ. Al Sayad, είχε εκδοθεί σχετική ανακοίνωση στις 23 Ιουλίου 2012.