20/3/10

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου

NEWS AGENCY-VOULI.NET-HELLAS AND CYPRUS NEWS
 20/03/2010
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου προέβη σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους. Αρχικά, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «ο κ. Γλαύκος Κληρίδης μπορεί να μη συζήτησε με τον κ. Ντενκτάς, όπως έχει ψες δηλώσει για το θέμα της εκ περιτροπής προεδρίας, αλλά σίγουρα τη συζήτησε με τα Ηνωμένα Έθνη και, τελικά, καταλήξαμε στην πρόταση για την εκ περιτροπής προεδρία με Προεδρικό Συμβούλιο που υπήρχε και στα πέντε σχέδια Ανάν από το 2002 μέχρι και το 2004 που πραγματοποιήθηκαν και τα δημοψηφίσματα.

Μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια για τη Διεθνή Ημέρα Γαλλοφωνίας

NEWS AGENCY-VOULI.NET-HELLAS AND CYPRUS NEWS 
20/03/2010
Η 20η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως η Διεθνής Ημέρα Γαλλοφωνίας. Η επέτειος φέτος έχει διπλή σημασία, αφού ο Οργανισμός γιορτάζει παράλληλα και τα σαραντάχρονά του. Η Κύπρος μπορεί να μην ήταν τότε παρούσα, κατά την υπογραφή της Συνθήκης της Νιαμέ, όταν ο Οργανισμός Γαλλοφωνίας έπαιρνε σάρκα και οστά και έκανε τα πρώτα του βήματα, όμως είναι ενεργά παρούσα σήμερα, σε μια φάση όπου ο οργανισμός έχει διαγράψει έναν πρώτο κύκλο ζωής και σημαντικού έργου και επιτελεί μια αξιοθαύμαστη αποστολή παγκόσμιας κλίμακας.

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Ανδρέα Δημητρίου κατά τα εγκαίνια έκθεσης για την «Ώρα της Γης», στη Λευκωσία

NEWS AGENCY-VOULI.NET-HELLAS AND CYPRUS NEWS 
  20/03/2010
 Η κλιματική αλλαγή απειλεί το μέλλον του πλανήτη. Οι επιστήμονες προειδοποιούν για άνοδο της θερμοκρασίας στα επόμενα χρόνια, για ερημοποίηση κατοικημένων εκτάσεων και για εκατομμύρια πρόσφυγες ως αποτέλεσμα της περιβαλλοντικής υποβάθμισης. Εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν από δίψα και πείνα, ενώ ακραία καιρικά φαινόμενα δημιουργούν προβλήματα επιβίωσης σε πολλά μέρη του πλανήτη. 

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναγορεύθηκε, χθες, Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πατρών

NEWS AGENCY-VOULI.NET-HELLAS AND CYPRUS NEWS
20/03/2010 
Επίτιμος Διδάκτορας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης αναγορεύθηκε, χθες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Κατά την διάρκεια της ομιλίας του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στις εξελίξεις γύρω από το Κυπριακό.
 

Επιθυμώ να σας εκφράσω θερμότατες ευχαριστίες για την εξαιρετική τιμή που μου αποδίδετε με την αναγόρευσή μου σε Επίτιμο Διδάκτορα του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου σας. Η τιμή αυτή προς το πρόσωπό μου αντανακλά την βαθιά εκτίμηση και τη συμπάθεια του ακαδημαϊκού και πνευματικού κόσμου της Πάτρας, προς ολόκληρο τον κυπριακό λαό, η οποία διαχρονικά εκφράζεται ποικιλοτρόπως. Η Κύπρος στηρίζεται πάρα πολύ στην αλληλεγγύη, τη βοήθεια και τη συμπαράσταση του πολιτικού κόσμου και του λαού της Ελλάδας.

NEWS AGENCY-VOULI.NET-HELLAS AND CYPRUS NEWS 
Ομιλία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια, χθες, στο Πανεπιστήμιο Πάτρας, με θέμα: «Kυπριακό: Σημερινή φάση και προοπτικές» 
 20/03/2010

Χαιρετισμός του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Αντώνη Πασχαλίδη στη Γενική Συνέλευση της ΕΝ.Ε.ΞΥΛ.Κ. στη Λεμεσό

NEWS AGENCY-VOULI.NET-HELLAS AND CYPRUS NEWS 
 20/03/2010

Είναι με χαρά που αποδέχθηκα την πρόσκληση της Ένωσης Επιπλοποιών Ξυλουργών Κύπρου να παρευρεθώ και να απευθύνω χαιρετισμό στην 5η Γενική της Συνέλευση και ευχαριστώ τόσο το Διοικητικό της Συμβούλιο όσο και όλους εσάς που μου δίνετε την ευκαιρία να βρίσκομαι σήμερα μαζί σας. 
 

Χαιρετισμός του Πρέσβη της Δημοκρατίας κ. Ιωσήφ Ιωσήφ στα εγκαίνια του νέου οικήματος της Πρεσβείας, στην Αθήνα

NEWS AGENCY-VOULI.NET-HELLAS AND CYPRUS NEWS
 Αθήνα 20/03/2010
  Σας καλωσορίζω στη σημερινή εκδήλωση και στο νέο οίκημα της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Εκ μέρους όλου του προσωπικού της Διπλωματικής Αποστολής, σας ευχαριστώ που μας τιμάτε με την παρουσία σας. Χαιρόμαστε που είστε μαζί μας για να μοιραστούμε τη χαρά και τα χαμόγελα της σημερινής χαρμόσυνης ημέρας. Η μετακόμιση της Πρεσβείας από το ιστορικό κτήριο της Ηροδότου μας έδωσε χαρά, αλλά και συγκινήσεις.