28/9/10

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας μίλησε στη δεξαμενή σκέψης Brookings Institution, στην Ουάσιγκτον

28/09/2010
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας μετέβη χθες από τη Νέα Υόρκη στην Ουάσιγκτον για να τελέσει τα εγκαίνια της έκθεσης «Κύπρος: Σταυροδρόμι των Πολιτισμών» στο Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Smithsonian Institute. Χθες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε στη δεξαμενή σκέψης Brookings Institution, η οποία θεωρείται μια από τις πιο γνωστές και έγκυρες στην Ουάσιγκτον.

Ανανεώθηκε η συμφωνία μεταξύ της Αρχής Κρατικών Εκθέσεων και της Helexpo, ενώπιον του Υπουργού Εμπορίο

Υπογράφηκε σήμερα, ενώπιον του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Αντώνη Πασχαλίδη, η ανανεωμένη συμφωνία μεταξύ της Αρχής Κρατικών Εκθέσεων (ΑΚΕ) και της αντίστοιχης ελληνικής Helexpo. Τη συμφωνία υπέγραψαν ο Πρόεδρος της ΑΚΕ κ. Λοΐζος Κωνσταντίνου και ο νέος Πρόεδρος της Helexpo κ. Πάρης Μαυρίδης.

Επαφές του Υπουργού Εξωτερικών κ. Μ. Κυπριανού στη Νέα Υόρκη

28/09/2010
Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Μάρκος Κυπριανού συνέχισε χθες τις επαφές του με ομολόγους του σε συναντήσεις τις οποίες είχε με τους Υπουργούς Εξωτερικών του Ισραήλ κ. Avigdor Liberman, του Ιράκ κ. Hoshyar Zebari, της Γκαμπόν κ. Paul Toungui και της Βραζιλίας κ. Celso Amorim. Σε όλες τις συναντήσεις συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις και το Κυπριακό.

Δηλώσεις του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου

28/09/2010
Η Κυβέρνηση αυτή όχι μόνο δεν έχει πειράξει τις συντάξεις, αντίθετα τις έχει αυξήσει καθιερώνοντας ταυτόχρονα το πασχαλινό επίδομα, είπε σήμερα το απόγευμα ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Χρίστος Χριστοφίδης.

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Τον κύριο λόγο στην επίτευξη λύσης τον έχει η Τουρκία

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Τον κύριο λόγο στην επίτευξη λύσης τον έχει η Τουρκία
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Δημήτρης Χριστόφιας, μίλησε χθες στη δεξαμενή σκέψης Brookings Institution, στην Ουάσιγκτον στο πλαίσιο της εκεί παρουσίας του για τα εγκαίνια της έκθεσης «Κύπρος: Σταυροδρόμι των Πολιτισμών». Ο Πρόεδρος Χριστόφιας στην ομιλία του προέβη σε μια εις βάθος ανάλυση του κυπριακού προβλήματος και των πρόσφατων προτάσεων που κατέθεσε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, θα μεταβεί στην Κύπρο, την 1η Οκτωβρίου 2010, για να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις επ΄ ευκαιρία της 50ης επετείου της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.