8/4/10

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου

08/04/2010
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου προέβη σήμερα στις ακόλουθες δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους: “Έχω πληροφορηθεί ότι ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ κ. Γιαννάκη Ομήρου έχει προβεί σε δηλώσεις αναφορικά με δήλωση του Προέδρου της Σοσιαλιστικής Ομάδας του Ευρωκοινοβουλίου κ. Μάρτιν Σουλτς για το απευθείας εμπόριο. Ο κ. Ομήρου έχει αποδώσει την αναφορά του κ. Σουλτς στους λανθασμένους χειρισμούς της ελληνοκυπριακής πλευράς και στα περί ψευδεπίγραφης προόδου στις συνομιλίες.

Υπογραφή συμβολαίου για την ανακατασκευή γέφυρας στον Κάτω Πύργο

08/04/2010
Υπογράφηκε σήμερα στο Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων το συμβόλαιο για την ανακατασκευή γέφυρας στον Κάτω Πύργο. Η δαπάνη του Έργου είναι της τάξεως των €768.780,68 συν Φ.Π.Α. Οι κατασκευαστικές εργασίες θα αρχίσουν τον Απρίλιο του 2010 και η μεν γέφυρα θα συμπληρωθεί σε 16 βδομάδες οι δε υπόλοιπες εργασίες θα συμπληρωθούν σε 24 βδομάδες. 

Ομιλία του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων κατά την υπογραφή του συμβολαίου για την ανακατασκευή γέφυρας στον Κάτω Πύργο

08/04/2010
 Είναι με ιδιαίτερη χαρά που σας υποδεχόμαστε σήμερα στο Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων για την υπογραφή του συμβολαίου για την ανακατασκευή γέφυρας στον Κάτω Πύργο. Η δαπάνη για το Έργο είναι της τάξεως των €768.000 συν Φ.Π.Α. Οι κατασκευαστικές εργασίες θα αρχίσουν εντός του τρέχοντος μηνός και η μεν γέφυρα θα συμπληρωθεί σε 16 βδομάδες οι δε υπόλοιπες εργασίες θα συμπληρωθούν σε 24 βδομάδες. 
 

Ο Υπουργός Εσωτερικών επισκέπτεται τη Συρία 08/04/2010 Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νεοκλής Συλικιώτης μεταβαίνει αύριο στη Συρία μετά από επίσημη πρόσκληση του Υπουργού Εσωτερικών της Συρίας κ. Sa´ aid Sammour, στο πλαίσιο των σχέσεων συνεργασίας των δύο χωρών. Στη διάρκεια της επίσκεψης θα συζητηθούν θέματα μετανάστευσης και ευρύτερου κοινού ενδιαφέροντος. Ο κ. Υπουργός επιστρέφει στην Κύπρο τη Δευτέρα.


Δηλώσεις του Υπουργού Υγείας με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας

08/04/2010 
Την ανάπτυξη στενότερης επαφής του Υπουργείου Υγείας με την Ένωση Δήμων, για εξέταση θεμάτων που αφορούν τις αστικοποιημένες περιοχές και τη συμβολή των ίδιων των Δήμων και των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις πολιτικές που προωθούν την υγεία των πολιτών, ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Υγείας δρ Χρίστος Πατσαλίδης.
 

Κυκλοφόρησε η Ετήσια Έκθεση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για το 2009 08/04/2010 Κυκλοφόρησε η Ετήσια Έκθεση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για το 2009. Το κοινό μπορεί να την προμηθεύεται από το Γραφείο Τύπου και Δημοσιότητας του Υπουργείου καθώς και ηλεκτρονικά από την ιστοσελίδα του Υπουργείου www.moec.gov.cy


Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας δεν πρόκειται να αφήσουν τους ασθενείς χωρίς φάρμακα». Αυτό διευκρίνισε με δηλώσεις του ο Υπουργός Υγείας δρ. Χρίστος Πατσαλίδης, με αφορμή δημοσιεύματα αναφορικά με επικείμενες περικοπές στους προϋπολογισμούς του κράτους για τα φάρμακα και κατ΄ επέκταση στους προϋπολογισμούς του Υπουργείου Υγείας.

Υπουργός Υγείας: «Στόχος της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας είναι η περικοπή της σπατάλης και όχι η υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας»
08/04/2010

Επιβολή προστίμου σε επιχείρηση τροφίμων 08/04/2010 Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους που απορρέουν από την εθνική και κοινοτική νομοθεσία για τα τρόφιμα ανακοινώνουν ότι κατά τον μήνα Φεβρουάριο 2010 έχει εκδικαστεί μια υπόθεση που αφορούσε επιχείρηση τροφίμων με υγειονομικές ελλείψεις. Εναντίον της εν λόγω επιχείρησης και του υπευθύνου της επιβλήθηκε συνολικό πρόστιμο €200.- (διακόσια ευρώ). Η καταδίκη και το χρηματικό πρόστιμο που επιβλήθηκε από το Δικαστήριο φαίνεται στον πίνακα που ακολουθεί. Η πιο πάνω υπόθεση αφορά επίσημο έλεγχο που διενήργησαν οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας κατά την περίοδο του Ιουνίου 2008.


Ομιλία του Υπουργού Εσωτερικών κ. Νεοκλή Συλικιώτη

Ομιλία του Υπουργού Εσωτερικών κ. Νεοκλή Συλικιώτη στη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση των δράσεων που ανέλαβαν σε συνεργασία το ΙΝΕΚ-ΠΕΟ και το Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου Κύπρου στο πλαίσιο του Ταμείου Προσφύγων και του Ταμείου Ένταξης 
08/04/2010