10/9/12

Συνάντηση ΥΠΕΞ Δ. Αβραμόπουλου με ΥΠΕΞ Κυπριακής Δημοκρατίας Ερ. Κοζάκου-Μαρκουλλή

Αθήνα, 10 Σεπτεμβρίου 2012


Αύριο, Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 13:30 ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος θα συναντηθεί με την Υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή, η οποία επισκέπτεται τη χώρα μας.

Στις 13 Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθούν οι τελικοί κατάλογοι των υποψήφιων εκπαιδευτικών για τα ΚΙΕ/Φορέας 10/09/2012

Τα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης (KIE) / Φορέας (υπό σύσταση Ίδρυμα Διαχείρισης Απογευματινών και Βραδινών Προγραμμάτων) ανακοινώνουν τους νέους καταλόγους των υποψηφίων εκπαιδευτικών για απασχόληση στα ΚΙΕ, όπως αυτοί έχουν διαμορφωθεί μετά από την εξέταση των ενστάσεων.

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου 10/09/2012

Τα όσα δήλωσε ο κ. Έρογλου ότι στους Χριστόφια, Ιακώβου και Αναστασιάδη στάλθηκαν επιστολές με μαχαίρια από εθνικιστικά στοιχεία, «δια το λόγο ότι ήπιαν καφέ μαζί του», όχι μόνο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα αλλά στερείται και σοβαρότητας.

΄Αρχισαν στο Μαυροβούνιο οι εργασίες της 7ης Διάσκεψης των Προέδρων Κοινοβουλίων των Μικρών Κρατών Ευρώπης 10/09/2012


Άρχισαν σήμερα στο Μαυροβούνιο οι εργασίες της 7ης Διάσκεψης των Προέδρων Κοινοβουλίων Μικρών Κρατών Ευρώπης, στις οποίες συμμετέχει ο βουλευτής, δρ Αδάμος Αδάμου, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Ο Υπουργός Υγείας εκπροσωπεί την Κύπρο στην 62η Περιφερειακή Σύνοδο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ευρώπη, στη Μάλτα 10/09/2012

Ο Υπουργός Υγείας δρ Σταύρος Μαλάς εκπροσωπεί την Κύπρο, ηγούμενος αντιπροσωπείας, στη 62η Σύνοδο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την Ευρώπη, η οποία πραγματοποιείται στη Μάλτα, στις 10-13 Σεπτεμβρίου.

Η Κύπρος συμμετέχει στη Σύνοδο, υπό την ιδιότητά της ως κράτους μέλους του ΠΟΥ για την Ευρώπη και ως προεδρεύουσας χώρας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Σχέδιο χορηγιών για ένταξη στην απασχόληση με ευέλικτες ρυθμίσεις αναστολή παραλαβής αιτήσεων συμμετοχής 10/09/2012

Το Κέντρο Παραγωγικότητας Κύπρου, ως Φορέας Διαχείρισης και Υλοποίησης του «Σχεδίου Χορηγιών για Ένταξη στην Απασχόληση με Ευέλικτες Ρυθμίσεις», ανακοινώνει την αναστολή της παραλαβής αιτήσεων συμμετοχής στο Σχέδιο από την Τρίτη 11/9/2012, λόγω εξάντλησης του εγκεκριμένου προϋπολογισμού.


Το Κέντρο Παραγωγικότητας Κύπρου, ως Φορέας Διαχείρισης και Υλοποίησης του «Σχεδίου Χορηγιών για Ένταξη στην Απασχόληση με Ευέλικτες Ρυθμίσεις», ανακοινώνει την αναστολή της παραλαβής αιτήσεων συμμετοχής στο Σχέδιο από την Τρίτη 11/9/2012, λόγω εξάντλησης του εγκεκριμένου προϋπολογισμού.


Ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών αναφορικά με τη διαδικασία επενδύσεων σε αξιόγραφα της Κυπριακής Δημοκρατίας 10/09/2012

Επειδή κατά καιρούς εμφανίζονται στον Τύπο διάφορα δημοσιεύματα σε σχέση με δανεισμό της Κυπριακής Δημοκρατίας και ενδιαφέρον από επενδυτές για αγορά ομολόγων της Δημοκρατίας, το Υπουργείο Οικονομικών επιθυμεί να πληροφορήσει τα ακόλουθα:



Ο Υπουργός Εμπορίου συναντήθηκε με τον Υπουργό Βιομηχανίας του Λιβάνου 10/09/2012

Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλής Συλικιώτης συναντήθηκε σήμερα, στο Υπουργείο, με τον Υπουργό Βιομηχανίας του Λιβάνου κ. Vrej Sabounjian, τον οποίο συνόδευε πολυμελής αντιπροσωπεία Λιβανέζων επιχειρηματιών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τον Υπουργό Βιομηχανίας του Λιβάνου 10/09/2012

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Υπουργό Βιομηχανίας του Λιβάνου κ. Vrej Sabounjian, τον οποίο συνόδευε ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλής Συλικιώτης.

Η Υπουργός Εξωτερικών θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στην Αθήνα 10/09/2012

 

Η Υπουργός Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή μεταβαίνει αύριο το πρωί στην Αθήνα, όπου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας ύστερα από πρόσκληση του ομολόγου της Υπουργού Εξωτερικών κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Δημόσια ακρόαση του Συμβουλίου Μελέτης Παρεκκλίσεων σε σχέση με αίτηση για προσθήκες / μετατροπές σε υφιστάμενη αίθουσα δεξιώσεων και αλλαγή της χρήσης της σε υπεραγορά τροφίμων 10/09/2012

Το Συμβούλιο Μελέτης Παρεκκλίσεων ανακοινώνει ότι θα διεξαχθεί δημόσια ακρόαση για σκοπούς εξέτασης της αίτησης του κ. Λάμπρου Αναστασίου, με αρ. φακ. ΑΜΧ/0154/2011 – ΑΜΧ/0155/2011, η οποία αφορά τη χορήγηση πολεοδομικής άδειας κατά παρέκκλιση των προνοιών της δήλωσης πολιτικής, για προσθήκες / μετατροπές σε υφιστάμενη εγκριμένη (με πολεοδομική άδεια) αίθουσα δεξιώσεων και αλλαγή χρήσης της σε υπεραγορά τροφίμων, στη Σωτήρα.


Μήνυμα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γιώργου Δημοσθένους για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2012-2013 10/09/2012

  1. Αγαπητές και αγαπητοί εκπαιδευτικοί, μαθήτριες και μαθητές, φοιτήτριες και φοιτητές,


  2. Μια νέα χρονιά αρχίζει. Μια χρονιά που φέρνει μαζί της νέες προσδοκίες, νέες προκλήσεις, αλλά και νέες ελπίδες για όλους. Ελπίδες για ένα καλύτερο σχολείο, το οποίο έχει αρχίσει να δημιουργείται με τις αλλαγές και τις καινοτομίες που έχουν εφαρμοστεί στο πλαίσιο της Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης.