10/8/12

Το μεγαλύτερο δίκτυο ενημέρωσης στην Ελλάδα και στην Κύπρο. ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΡΑΚTΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 1980 - 2012


Χαιρετισμός του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω κ. Τίτου Χριστοφίδη στην εκδήλωση «Μέρες μνήμης και τιμής», στη Βορόκλινη 10/08/2012

Μαζευτήκαμε και φέτος εδώ, ταπεινοί προσκυνητές, σε αυτή τη σεμνή αλλά και τόσο σημαντική εκδήλωση «Μέρες μνήμης και τιμής» που διοργανώνει το Κοινοτικό Συμβούλιο Βορόκλινης. Παρά τα 38 χρόνια που έχουν ήδη περάσει στις καρδιές και στο μυαλό του λαού μας παραμένουν ζωηρές και ανεξίτηλες οι τραγικές στιγμές που έζησε ο τόπος μας το μαύρο εκείνο καλοκαίρι της προδοσίας και του δίδυμου εγκλήματος. Οι μνήμες παραμένουν έντονες και με την πάροδο του χρόνου γίνεται ακόμη πιο δυνατό το αίσθημα πως το 1974 έχει συντελεσθεί σε βάρος του λαού μας ένα ιστορικό τερατούργημα. Η μικρή μας πατρίδα και ο λαός της στη διάρκεια της χιλιόχρονης τους ιστορικής πορείας έχουν κατακτηθεί αμέτρητες φορές από πολλούς κατακτητές, πολλές φορές δε ο ένας κατακτητής διαδεχόταν τον άλλο στην επικυριαρχία πάνω στο νησί υποδουλώνοντας και εκμεταλλευόμενος βάναυσα τον λαό μας.

Άρθρο – Αναπτύσσοντας την ευρωπαϊκή διάσταση του αθλητισμού


10.08.2012,

Περίπου τέσσερα δισεκατομμύρια άνθρωποι ανά το παγκόσμιο παρακολουθούν τον Αύγουστο τους 30ούς σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες. Με περισσότερους από 10.500 αθλητές να διαγωνίζονται σε 36 διαφορετικά αθλήματα, ο αθλητισμός διατηρεί αναμφίβολα παγκόσμια εμβέλεια, ενώ αποτελεί το μεγαλύτερο αστικό κίνημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Από το 2009 που εφαρμόστηκε η Συνθήκη της Λισαβόνας, η ΕΕ έχει αποκτήσει μια υποστηρικτική αρμοδιότητα με ενδεχόμενες επιπτώσεις στις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων.


Δήλωση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Χρίστου Χριστοφίδη 10/08/2012

Ο κ. Νεοφύτου με τον γνωστό αντιπολιτευτικό του οίστρο και μένος έφτασε σήμερα στο σημείο να κατηγορεί την Κυβέρνηση ότι κυβερνά! Συγχέει, από ότι φαίνεται σκόπιμα, το ζήτημα το οποίο έχει εγερθεί για τον κ. Ιερωνυμίδη με την ίδια την προοπτική της κινεζικής επένδυσης.

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια στην τελετή απόδοσης τιμής στον Ολυμπιονίκη Παύλο Κοντίδη 10/08/2012

Σας καλωσορίζω όλους θερμά και με πολλή αγάπη, σε αυτή τη σεμνή τελετή με την οποία σεμνύνεται όλη η Κύπρος. Είπα στον Παύλο ότι ακόμη και οι Τουρκοκύπριοι φίλοι έχουν επικοινωνήσει για να πουν ότι είναι υπερήφανοι γι’ αυτό το κατόρθωμα του Παύλου. Χαίρομαι που η πολιτική ηγεσία είναι επίσης εδώ, οι αθλητικές αρχές, η οικογένεια ολόκληρη και εμείς οι λεγόμενοι άνθρωποι του Προεδρικού.

Μέτρα προστασίας από την ηλιακή ακτινοβολία για τους εργαζόμενους στην Επαρχία Πάφου 10/08/2012



Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας ανακοινώνει προς όλους τους εργοδότες και τα αυτοεργοδοτούμενα πρόσωπα ότι με τις συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας που αναμένεται να επικρατήσουν σήμερα στις πεδινές περιοχές της επαρχίας Πάφου, κανένας εργαζόμενος στις περιοχές αυτές δεν θα πρέπει να εκτίθεται απευθείας σε ηλιακή ακτινοβολία μεταξύ των ωρών 12 μ. και 4 μ.μ. Ωστόσο στις πιο πάνω περιοχές μπορεί να διεξάγεται ελαφριά εργασία σε σκιασμένο χώρο με ελαφριά ενδυμασία και με παροχή άφθονου πόσιμου και δροσερού νερού ή και να λαμβάνονται κατάλληλα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα.

Επίσκεψη του Έλληνα Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Δημήτρη Κούρκουλα στην Κύπρο 10/08/2012


Ο Έλληνας Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις κ. Δημήτρης Κούρκουλας, θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο στις 12 και 13 Αυγούστου. Στο πλαίσιο της επίσκεψης του θα γίνει δεκτός από την Υπουργό Εξωτερικών δρα Ερατώ Κοζάκου - Μαρκουλλή και θα συναντηθεί με τον Υφυπουργό Προεδρίας για Ευρωπαϊκά Θέματα Πρέσβη Ανδρέα Δ. Μαυρογιάννη.