18/10/12

Γραπτή δήλωση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Χρίστου Χριστοφίδη 18/10/2012

Η νέα υποβάθμιση των Standard and Poor’s ήταν δυστυχώς αναμενόμενη. Οι λόγοι είναι πολύ καλά γνωστοί, παρά την προσπάθεια κάποιων να τους αποκρύψουν και να φορτώσουν και πάλι την ευθύνη στην Κυβέρνηση. Η αξιολόγηση του οίκου αναφέρεται στην τραπεζική κρίση που οφείλεται στην έκθεση των κυπριακών τραπεζών σε ελληνικά ομόλογα και σε δανεισμό στην Ελλάδα.

Εκδήλωση-αφιέρωμα στο έργο του Κύπριου σκηνοθέτη Μιχάλη Κακογιάννη στο Πεκίνο 18/10/2012

Στo πλαίσιo της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς επίσης και της επετείου των 40 χρόνων διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Κίνας, η Πρεσβεία της Κύπρου στο Πεκίνο διοργάνωσε από κοινού με την Πρεσβεία της Ελλάδας και την Ακαδημία Δράματος της Κίνας, εκδήλωση-αφιέρωμα στο έργο του μεγάλου Κύπριου σκηνοθέτη Μιχάλη Κακογιάννη.

Η Κύπρος στη 14η Σύνοδο Κορυφής του Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας 18/10/2012

Πραγματοποιήθηκε στην Κινσάσα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό από τις 13 μέχρι τις 14 Οκτωβρίου, η 14η Σύνοδος Κορυφής της Γαλλοφωνίας, στην οποία εκπροσωπήθηκε και η Κύπρος ως συνδεδεμένο μέλος του Οργανισμού Γαλλοφωνίας.

Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Σωτηρούλας Χαραλάμπους στην έναρξη του Συνεδρίου «Επενδύοντας στα παιδιά: Πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού και προώθηση της ευζωίας των παιδιών»

Με ιδιαίτερη χαρά αποδέχθηκα την πρόσκληση να προσφωνήσω το σημαντικό αυτό συνέδριο που διοργανώνεται στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα ήθελα με την ευκαιρία να συγχαρώ, επίσης, τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας της Κυπριακής Δημοκρατίας για την οργάνωση, καθώς και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη στήριξή της στη διοργάνωση αυτού του σημαντικού συνεδρίου.

Ανακοινώσεις του Τμήματος Δημοσίων Έργων 18/10/2012

1. Εργασίες συντήρησης της γέφυρας του κόμβου Ανθούπολης

Το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λευκωσίας ανακοινώνει ότι την περίοδο από
23 Οκτωβρίου μέχρι 9 Νοεμβρίου, μεταξύ των ωρών 8.30 π.μ. και 1 μ.μ., καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής, θα εκτελούνται εργασίες συντήρησης της γέφυρας του κόμβου Ανθούπολης (άνωθεν του κυκλικού κόμβου).

Εξέταση για την εξασφάλιση πιστοποιητικού επαγγελματικής κατάρτισης οδηγού μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων ADR 18/10/2012

Το Τμήμα Οδικών Μεταφορών του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων, με βάση τους περί Οδικής Μεταφοράς Επικίνδυνων Εμπορευμάτων Νόμους του 2004 μέχρι 2011, ανακοινώνει ότι οι γραπτές εξετάσεις σχετικά με την εξασφάλιση πιστοποιητικού επαγγελματικής κατάρτισης οδηγού μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων ADR θα διεξαχθούν στις 12 Δεκεμβρίου 2012 στο Ενιαίο Λύκειο Κύκκου Α’, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Στασίνου (παράλληλη Γρίβα Διγενή, απέναντι από Μετόχι Ιεράς Μονής Κύκκου) στην Έγκωμη.

Αισθητός σεισμός στην περιοχή Παραλιμνίου 18/10/2012

Ανακοίνωση του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης

Το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων
και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι στις 9:46 π.μ. σήμερα καταγράφηκε από το σεισμολογικό δίκτυο του Τμήματος ελαφρά σεισμική δόνηση τοπικού μεγέθους M=3,7 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ.

Δήλωση του Προεδρεύοντος της Δημοκρατίας και Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου 18/10/2012

Τις επόμενες λίγες μέρες θα πραγματοποιηθούν οι τελικές διαπραγματεύσεις μεταξύ της Κυπριακής Κυβέρνησης και της Τρόικας για τη συνομολόγηση μνημονίου και δανειακής σύμβασης προς αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων της Κύπρου.

Επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών της Δανίας στην Κύπρο 18/10/2012

Ο Υπουργός Εξωτερικών του Βασιλείου της Δανίας κ. Villy Søvndal πραγματοποιεί αύριο επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, κατόπιν πρόσκλησης της Υπουργού Εξωτερικών δρος Ερατούς Κοζάκου-Μαρκουλλή και στο πλαίσιο του τρέχοντος Τρίο Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ που αποτελείται από την Πολωνία, τη Δανία και την Κύπρο.