4/10/12

Η Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας 04/10/2012

Η Υπουργός Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή είχε σήμερα συνάντηση, στο Υπουργείο Εξωτερικών, με τον Υπουργό Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Αλβανίας δρα Edmond Panariti, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο ύστερα από πρόσκληση της κας Υπουργού. Η επίσκεψη αποτελεί συνέχεια της επίσκεψης της δρος Μαρκουλλή στα Τίρανα, τον περασμένο Ιούλιο, και εντάσσεται στο πλαίσιο της σημασίας που αποδίδει η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ στην ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.

Ο Βουλευτής κ. Νίκος Νικολαΐδης μίλησε ενώπιον της ΚΣΣΕ για το δικαίωμα ελεύθερης επιλογής στην εκπαίδευση 04/10/2012


Μιλώντας σήμερα ενώπιον της Ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) για το θέμα του δικαιώματος ελεύθερης επιλογής στην εκπαίδευση στον χώρο του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο Βουλευτής κ. Νίκος Νικολαΐδης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα για τον κάθε γονέα και κάθε παιδί να απολαμβάνει ίσα δικαιώματα σε ό,τι αφορά την παρεχόμενη εκπαίδευση, είτε αυτή αφορά στον δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα.

Συνάντηση του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος με Γάλλους Βουλευτές 04/10/2012


Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος κ. Αδάμος Αδάμου συναντήθηκε σήμερα με τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης κ. Jérôme Lambert και το μέλος της Επιτροπής κ. Bernard Deflesselles, οι οποίοι έχουν οριστεί εισηγητές του Σώματος για το θέμα των κλιματικών αλλαγών. Τους Βουλευτές συνόδευε ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Κύπρο κ. Jean-Luc Florent και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε τον Υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας 04/10/2012

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου δέχθηκε σήμερα τον Υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας κ. Edmond Panariti, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο, έπειτα από πρόσκληση της Υπουργού Εξωτερικών δρος Ερατούς Κοζάκου - Μαρκουλλή.

Χαιρετισμός του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλή Συλικιώτη στη Γενική Συνέλευση του ΕΒΕ Λευκωσίας 04/10/2012

Ευχαριστώ τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λευκωσίας (ΕΒΕ) για την πρόσκληση σας. Είμαι εδώ, στις εργασίες της Γενικής σας Συνέλευσης, και για να εκφράσω την εκτίμηση μου για τη διαχρονική συνεισφορά του Επιμελητηρίου στην εξέλιξη και ανάπτυξη της επαρχίας σας, αλλά και για να συζητήσουμε τρόπους περαιτέρω ώθησης της ανάπτυξης.

Εκδήλωση στο Ναϊρόμπι για τα 52 χρόνια της Κυπριακής Ανεξαρτησίας 04/10/2012

Η Ύπατη Αρμοστεία της Κύπρου στην Κένυα διοργάνωσε εκδήλωση για την 52η επέτειο της Κυπριακής Ανεξαρτησίας στα Κεντρικά Γραφεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στο Ναϊρόμπι.

Εκδήλωση στο Κάϊρο για την 52η επέτειο της Κυπριακής Ανεξαρτησίας 04/10/2012

Ο Πρέσβης της Κύπρου στο Κάιρο κ. Σώτος Λιασίδης έδωσε την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου δεξίωση στοΚαΐρο για την 52η επέτειο της Ημέρας της Κυπριακής Ανεξαρτησίας

Ο Υπουργός Γεωργίας συναντήθηκε με εκπροσώπους των Κοινοτικών Συμβουλίων Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς και Γιαλιάς 04/10/2012



Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης είχε σήμερα συνάντηση, στο γραφείο του, με τον Πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς κ. Μάριο Θεοχάρους και τον Πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Γιαλιάς κ. Μάμα Γρηγορίου, στην παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών Ταξιδιωτική Οδηγία – Λιβύη 04/10/2012

Η πιο κάτω ταξιδιωτική οδηγία απευθύνεται προς τους πολίτες της Δημοκρατίας που βρίσκονται ή προτίθενται να ταξιδεύσουν προς τη Λιβύη.

Στη Λιβύη παρατηρούνται συνθήκες αστάθειας λόγω των πολιτικών εξελίξεων στον Αραβικό κόσμο. Ως εκ τούτου, συμβουλεύονται οι Κύπριοι πολίτες που διαμένουν στη Λιβύη, όπως αποφεύγουν τους χώρους πραγματοποίησης μαζικών συγκεντρώσεων, να περιοριστούν στις απολύτως αναγκαίες μετακινήσεις , όπως παρακολουθούν τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας και τηρούνται ενήμεροι για τις εξελίξεις.

O Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε κλιμάκιο της Ένωσης Συντακτών Κύπρου 04/10/2012

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου, δέχθηκε σήμερα κλιμάκιο της Ένωσης Συντακτών Κύπρου.

Δέηση υπέρ της Κύπρου στο Αββαείο του Westminster με την ευκαιρία της επετείου της Κυπριακής Ανεξαρτησίας 04/10/2012

Με την ευκαιρία της επετείου της Κυπριακής Ανεξαρτησίας αναπέμφθηκε προχθές δέηση υπέρ της Κύπρου στο Αββαείο του Westminster στο Λονδίνο.

Δήλωση του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλή Συλικιώτη για τη σύσταση της Κρατικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων Κύπρου 04/10/2012

Το Υπουργικό Συμβούλιο την προηγούμενη Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου, ενέκρινε το Καταστατικό και Ιδρυτικό Εγγραφο της Κρατικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων Κύπρου, διόρισε τα τέσσερα μη εκτελεστικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας και εισηγήθηκε προς τον Υπουργό Εμπορίου να διαβουλευθεί με τρία πρόσωπα για τις θέσεις των τριών εκτελεστικών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας. Τα τέσσερα μη εκτελεστικά μέλη είναι:

Διαπίστευση του Πρέσβη κ. Γιώργου Πουλίδη στο Κυρίαρχο Τάγμα των Ιπποτών της Μάλτας 04/10/2012

O Πρέσβης της Κύπρου στην Αγία Έδρα κ. Γιώργος Πουλίδης επέδωσε χθες τα διαπιστευτήριά του στον Πρίγκηπα και Μεγάλο Μαγίστρο (Πρόεδρο) του Τάγματος των Ιπποτών της Μάλτας Fra΄ Robert Matthew Festing ως πρώτος Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Τάγμα των Ιπποτών της Μάλτας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προήδρευσε συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου 04/10/2012

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας προήδρευσε χθες βράδυ συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Γεωργίας παρουσίασε τις προτεραιότητες και δράσεις της ΕΕ σε συνέχεια της Διάσκεψης του Ρίο+20, στις Βρυξέλλες 03/10/2012

Η Διάσκεψη του Ρίο+20 έδωσε στην ανθρωπότητα μια νέα ευκαιρία για ανανέωση της πολιτικής δέσμευσης για την αειφόρο ανάπτυξη και για ανάληψη δράσης σε διάφορους

Χαιρετισμός της Υπουργού Εσωτερικών κας Ελένης Μαύρου στα εγκαίνια της έκθεσης «Mare Nostrum», στην Πύλη Αμμοχώστου 03/10/2012

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι απόψε στα εγκαίνια της έκθεσης «Mare Nostrum» και θα ήθελα να ευχαριστήσω το Επιμελητήριο Καλών Τεχνών Κύπρου για την πρόσκληση του.

Χαιρετισμός του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλή Αλετράρη σε εκδήλωση για την ανεξαρτησία της Κύπρου, στην Πλατεία Ηρώων, στο Γέρι 03/10/2012

Με ιδιαίτερη χαρά παρευρίσκομαι στην αποψινή εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Γερίου και η Αστυνομία Κύπρου για τον εορτασμό της ανεξαρτησίας της Κύπρου.

Ομιλία του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλή Συλικιώτη στο δείπνο εργασίας του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ηλεκτρισμού (EURELECTRIC), στις Βρυξέλλες 03/10/2012

Επιτρέψτε μου, αρχικά, να σας ευχαριστήσω για την πρόσκλησή σας να χαιρετίσω το αποψινό δείπνο και να αναφερθώ, μεταξύ άλλων, στις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας στα θέματα ενέργειας.