15/11/12

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών για την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους 15/11/2012

Η 29η θλιβερή επέτειος σήμερα της μονομερούς παράνομης ανακήρυξης της αποσχιστικής οντότητας στις υπό τουρκική κατοχή περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, το 1983, καταδεικνύει τη συνεχιζόμενη άκαμπτη αδιαλλαξία της Τουρκίας ως κατοχικής δύναμης να συμμορφωθεί με τα Ψηφίσματα 541 (1983) και 550 (1984) του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Σωτηρούλας Χαραλάμπους στο 16ο Ετήσιο Συνέδριο του Επαρχιακού Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού Λάρνακας με θέμα: «Ο ρόλος και η συμβολή του εθελοντισμού στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης από τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού», στη Λάρνακα 15/11/2012

Συγχαίρω το Επαρχιακό Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού Λάρνακας για τη διοργάνωση του σημερινού Συνεδρίου και για την επιλογή του θέματος.

Νέα Έκδοση: Δημογραφική Έκθεση, για τα έτη 2010 & 2011 15/11/2012

Η Στατιστική Υπηρεσία ανακοινώνει ότι έχει εκδώσει τη «Δημογραφική Έκθεση» για τα έτη 2010 και 2011. Η έκθεση παρουσιάζει μεταξύ άλλων την εξέλιξη του πληθυσμού και διαχρονικά στοιχεία για τη γεννητικότητα, θνησιμότητα, γάμους, διαζύγια και μετανάστευση.

Οι κυριότερες δημογραφικές εξελίξεις κατά το 2011 ήταν:

Οι Βουλευτές κ.κ. Λ. Χριστοφόρου και Γ. Βαρνάβα αναχωρούν για τη Βοστώνη 15/11/2012

Οι Βουλευτές κ.κ. Λευτέρης Χριστοφόρου και Γιώργος Βαρνάβα, Μέλος της Διεθνούς Γραμματείας και Μέλος της Επιτροπής Οικονομικών της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), αντίστοιχα, αναχωρούν σήμερα για τη Βοστώνη των Ηνωμένων Πολιτειών, για να συμμετάσχουν σε αποστολή αντιπροσωπείας της ΔΣΟ στις ΗΠΑ και στον Καναδά.

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου 15/11/2012


Συμπληρώνονται σήμερα 29 χρόνια από τη 15η Νοεμβρίου 1983, ημερομηνία κατά την οποία η Τουρκία και η τουρκοκυπριακή ηγεσία υπό τον Ραούφ Ντενκτάς, στο πλαίσιο της πολιτικής τους για μονιμοποίηση και νομιμοποίηση των τετελεσμένων της τουρκικής εισβολής και κατοχής, προχώρησαν στη μονομερή ανακήρυξη του ψευδοκράτους.

Ανακοίνωση της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης Λοιμωδών Νοσημάτων του Υπουργείου Υγείας για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Επαγρύπνησης για τα Αντιβιοτικά - 18 Νοεμβρίου 15/11/2012

Η Κύπρος συμμετέχει και φέτος στην εκστρατεία «Ευρωπαϊκή Ημέρα Επαγρύπνησης για τα Αντιβιοτικά» που διοργανώνεται από το 2008, στο πλαίσιο σχετικής πρωτοβουλίας του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC-European Center for Disease Control). Η 18η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως επίκεντρο της ετήσιας αυτής εκστρατείας που έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών και των επαγγελματιών υγείας σε θέματα ορθολογικής χρήσης των αντιβιοτικών.

Μήνυμα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γιώργου Δημοσθένους για την ημέρα καταδίκης του ψευδοκράτους 15/11/2012

Αγαπητές και αγαπητοί μαθήτριες και μαθητές, φοιτήτριες και φοιτητές, εκπαιδευτικοί


Στις 15 Νοεμβρίου 1983, εννιά χρόνια μετά την τουρκική εισβολή του 1974, η Άγκυρα μαζί με την τουρκοκυπριακή ηγεσία προχώρησε στην ανακήρυξη του ψευδοκράτους στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει στο νησί μας νέα τετελεσμένα. Η ανακήρυξη του ψευδοκράτους ήρθε ως επιστέγασμα σειράς αποσχιστικών και διαιρετικών ενεργειών και αποφάσεων που εκπορεύονταν από την Άγκυρα. Η ανακήρυξη του ψευδοκράτους ήταν η προέκταση της εισβολής του Αττίλα και όσων επακολούθησαν το τραγικό εκείνο καλοκαίρι του 1974.