21/2/13

Ομιλία του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γιώργου Δημοσθένους σε συνέντευξη Τύπου για την 20ή Διεθνή Εκπαιδευτική Έκθεση 21/02/2013

Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω στη σημερινή συνέντευξη Τύπου με την ευκαιρία της Διεθνούς Εκπαιδευτικής Έκθεσης 2013. Η έκθεση αυτή που διοργανώνεται για 20ή κατά συνέχεια χρονιά από την Αρχή Κρατικών Εκθέσεων και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, αποτελεί μια από τις σημαντικότερες δραστηριότητες του Υπουργείου.

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου 21/02/2013


Τα όσα διαδραματίστηκαν σήμερα σε βάρος του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλή Συλικιώτη έξω από το Υπουργείο Οικονομικών είναι απαράδεκτα και έντονα τα καταδικάζουμε.

Συνέντευξη Τύπου του Γενικού Εισαγγελέα για το θέμα της εκτέλεσης εντάλματος κατάσχεσης κινητών του κράτους 21/02/2013

Ο Γενικός Εισαγγελέας κ. Πέτρος Κληρίδης έδωσε σήμερα συνέντευξη Τύπου για το θέμα της εκτέλεσης εντάλματος κατάσχεσης κινητών του κράτους.

Συμμετοχή του Βουλευτή κ. Χρίστου Συλιανίδη στην 12η Χειμερινή Συνάντηση της Κ.Σ.ΟΑΣΕ 21/02/2013

Άρχισαν σήμερα στη Βιέννη οι εργασίες της 12ης Χειμερινής Συνάντησης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (Κ.Σ.ΟΑΣΕ).

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου για το θέμα της εκτέλεσης εντάλματος κατάσχεσης κινητών του κράτους 21/02/2013

Σχετικά με την προσπάθεια εκτέλεσης εντάλματος κατάσχεσης κινητών του κράτους αναφέρουμε τα εξής:

Η υπόθεση έχει να κάνει με ανάκληση απαλλοτρίωσης ύψους πέντε περίπου εκατομμυρίων ευρώ συν οι τόκοι. Το θέμα είναι στα δικαστήρια, γιατί ο ιδιοκτήτης απαιτεί να εκτελεστεί η απαλλοτρίωση.

Έκθεση του Ειδικού Εισηγητή του ΟΗΕ για την ελευθερία της θρησκείας ή της πίστης για την αποστολή του στην Κύπρο 21/02/2013

Δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα η Έκθεση του Ειδικού Εισηγητή του ΟΗΕ για την ελευθερία της θρησκείας ή της πίστης κ. Heiner Bielefeldt, σε συνέχεια της αποστολής του στην Κύπρο μεταξύ 29 Μαρτίου και 5 Απριλίου 2012. Η Κυπριακή Δημοκρατία επαναβεβαιώνει τον πλήρη σεβασμό της στο θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα της ελευθερίας της θρησκείας και της πίστης. Σημειώνεται επίσης ότι η Έκθεση του Ειδικού Εισηγητή και οι εισηγήσεις του θα τύχουν ενδελεχούς αξιολόγησης από τις αρμόδιες Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας.

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW





TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW


ΚΥΠΕ - Αντώνης Γκιλδάκης - ΛΕΥΚΩΣΙΑ/Κύπρος 21/02/2013

ΚΥΠΕ - Αντώνης Γκιλδάκης - ΛΕΥΚΩΣΙΑ/Κύπρος 21/02/2013

1. Μέχρι το τέλος Μαρτίου η Κύπρος θα πρέπει να λάβει ένα διεθνές σχέδιο διάσωσης, αλλά είναι πολύ νωρίς για να πω ακριβώς πώς αυτό θα είναι δομημένο, δήλωσε χθες ο Thomas Wieser, ο οποίος είναι επικεφαλής του Euro Working Group, της ομάδας εργασίας που προετοιμάζει τις συνεδρίες των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.