6/2/13

Ομιλία του Πρόεδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου στη συζήτηση της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την ευρωπαϊκή κρίση, στο Στρασβούργο 06/02/2013

Κύριε Πρόεδρε, αγαπητέ Hannes, Αξιότιμα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,
Είναι με ιδιαίτερη τιμή που προσφωνώ αυτή τη συνάντηση της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, κατόπιν της ευγενούς πρόσκλησης του Προέδρου της και καλού φίλου Hannes Swoboda.

Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Σωτηρούλας Χαραλάμπους στην Ημερίδα της ΕΠΟΛ με θέμα «Ανεργία και επαγγελματικός προσανατολισμός» 06/02/2013

Με ιδιαίτερη χαρά χαιρετίζω τη σημερινή ημερίδα και ταυτόχρονα σας συγχαίρω για την πρωτοβουλία σας να συμβάλετε στην ενημέρωση των νέων σχετικά με την αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας που ταλανίζει περισσότερο από όλους την ηλικιακή αυτή ομάδα. Διαχρονικά, ακόμα και πριν από την εμφάνιση της οικονομικής ύφεσης, η ανεργία μεταξύ των νέων ήταν υψηλότερη από τη γενική ανεργία. Η οικονομική κρίση επιδείνωσε κατά πολύ την κατάσταση, αφού έπληξε υπερβολικά δυσανάλογα τους νέους σε σχέση με τις άλλες ομάδες του πληθυσμού.

Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου ΚΥΠΕ - Αντώνης Γκιλδάκης - ΛΕΥΚΩΣΙΑ/Κύπρος 6/2/2013 08:34

 

Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

ΚΥΠΕ - Αντώνης Γκιλδάκης - ΛΕΥΚΩΣΙΑ/Κύπρος 6/2/2013 08:34


Προεδρικές Εκλογές 2013 06/02/2013

"Πού Ψηφίζω"
Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι από σήμερα δίνεται η δυνατότητα στους συνδρομητές της CYTA να πληροφορηθούν το εκλογικό τους κέντρο στέλνοντας μήνυμα μέσω κινητού τηλεφώνου στον αριθμό 1000, καταχωρώντας τη λέξη ekloges, αφήνοντας κενό, και τον αριθμό της ταυτότητας τους.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απένειμε στην Πρέσβειρα της Σλοβακίας το παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος Αξίας της Κυπριακής Δημοκρατίας 06/02/2013

Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας απένειμε στην Πρέσβειρα της Σλοβακίας στην Κύπρο κα Anna Tureničova το παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος Αξίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Ηλιάδης συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας 06/02/2013

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Δημήτρης Ηλιάδης, ολοκληρώνοντας την επίσημη επίσκεψη του στην Αθήνα, συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο. Κατά τη συνάντηση τον κ. Ηλιάδη συνόδευε ο Πρέσβης της Κύπρου στην Αθήνα κ. Ιωσήφ Ιωσήφ.

Χαιρετισμός της Υπουργού Υγείας δρος Ανδρούλας Αγρότου στην εκδήλωση για την έναρξη του Εθνικού Πληθυσμιακού Προγράμματος Ελέγχου Καρκίνου του παχέος εντέρου, στην Αθηένου 06/02/2013

Είναι πραγματικά με ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι απόψε μαζί σας με σκοπό να εξαγγείλουμε την έναρξη του πληθυσμιακού προγράμματος Ελέγχου του Καρκίνου του Παχέoς Εντέρου. Θα ήθελα να αρχίσω τον σύντομο χαιρετισμό μου με μία φράση από τον Ιπποκράτη: «Είναι καλύτερο να προλαμβάνεις την ασθένεια, παρά να την θεραπεύεις».

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου 06/02/2013

Η ύπαρξη διαφωνίας μεταξύ της κυπριακής πλευράς και της PIMCO καταρρίπτει τους ισχυρισμούς του ΔΗΣΥ και του επιτελείου του κ. Αναστασιάδη ότι τάχα δόθηκε λευκή επιταγή στην PIMCO. Δεν θα προσπαθήσουμε, βέβαια, να πείσουμε την ηγεσία του ΔΗΣΥ και τον κ. Αναστασιάδη περί του αντιθέτου.

Δηλώσεις της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Σωτηρούλας Χαραλάμπους 06/02/2013

Παρά τις δυσκολίες το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων θα συνεχίσει εντατικά τις προσπάθειες για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που υπάρχει στην οικοδομική βιομηχανία και στον συνεχιζόμενο διάλογο για επίλυση του ζητήματος, είπε σήμερα η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Σωτηρούλα Χαραλάμπους.

Δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως 06/02/2013

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε ξεκάθαρες οδηγίες για τη διεξαγωγή έρευνας σχετικά με τα χθεσινά επεισόδια στην Πάφο, είπε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Λουκάς Λουκά.

Δήλωση του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλή Συλικιώτη στην τελετή υπογραφής συμβολαίων με την εταιρεία TOTAL για χορήγηση αδειών εξερεύνησης υδρογονανθράκων στα ερευνητικά τεμάχια 10 και 11 στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου 06/02/2013

Καλωσορίζω στην Κύπρο τους εκπροσώπους της εταιρείας Total, τον Αντιπρόεδρο Νέων Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων κ. Ερβέ Σιανού και τον Ανώτερο Αντιπρόεδρο Εξερεύνησης

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW




TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW
                                                                                                       6/2/13

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ




ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ

ΚΥΠΕ - Ηλίας Μαυροκέφαλος - Κυριακή Χριστοδούλου - ΛΕΥΚΩΣΙΑ/Κύπρος 06/02/2013

ΚΥΠΕ - Ηλίας Μαυροκέφαλος - Κυριακή Χριστοδούλου - ΛΕΥΚΩΣΙΑ/Κύπρος 06/02/2013
1.Έχουμε ήσυχη τη συνείδησή μας γιατί έχουμε πράξει ό,τι περνούσε από το χέρι μας για να συνομολογηθεί μια αξιοπρεπής και όσο το δυνατό λιγότερο επώδυνη δανειακή σύμβαση με την Ευρώπη, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστόφιας. Πρόσθεσε ότι ενώ η πλειοψηφία της Βουλής ψήφισε πρόθυμα, όπως είπε, τα μνημονιακά νομοσχέδια που αφορούσαν τους εργαζομένους, πρόβαλαν προσκόμματα και δεν ψήφισαν τα νομοσχέδια που αφορούσαν τα κέρδη και το συσσωρευμένο πλούτο και τη μεγάλη ακίνητη περιουσία.