13/12/13

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τιμήθηκε από τον Δικηγορικό Σύλλογο Λεμεσού

 

Τολμούμε να πάρουμε μέτρα, αλλά και αξιώνουμε την ίδια ώρα να γίνουν απόλυτα σεβαστά αυτά που δικαιούται η ενιαία, έστω και υπό μορφή ομοσπονδίας, Κυπριακή Δημοκρατία, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος παρέστη στο Ετήσιο Χριστουγεννιάτικο Γεύμα του Δικηγορικού Συλλόγου Λεμεσού.

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στο Gala Dinner για τα 50χρονα του ΕΒΕ Λεμεσού

Να μη μεταδοθεί πριν τις 8 μ.μ.

Είναι με μεγάλη χαρά που αποδέχτηκα την πρόσκλησή σας να παρευρεθώ και να χαιρετίσω την αποψινή εκδήλωσή σας και να τιμήσουμε μαζί τα 50 χρόνια ζωής και δημιουργικής παρουσίας του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λεμεσού στα οικονομικά πράγματα της πόλης και επαρχίας Λεμεσού.

Statements by the President of the Republic


The two communities in Cyprus are as far in reaching an agreement on a joint declaration as they are close to it, the President of the Republic, Mr Nicos Anastasiades said today.

Συνάντηση του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΥΞΕ

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσος Μητσόπουλος είχε σήμερα συνάντηση με αντιπροσωπεία του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων με επικεφαλής τον πρόεδρο του κ. Χάρη Λοïζίδη. Στη συνάντηση πήραν μέρος ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου κ. Αλέκος Μιχαηλίδης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη


Πρόγραμμα δραστηριοτήτων
του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη

Σάββατο, 14/12/2013

Ο Υπουργός Υγείας συναντήθηκε με τον Έλληνα ομόλογό του

Ο Υπουργός Υγείας δρ Πέτρος Πετρίδης εκπροσωπεί την Κύπρο στο Συνέδριο «Υγεία εν Δράσει» που πραγματοποιείται μεταξύ 12 και 13 Δεκεμβρίου στην Αθήνα. Το Συνέδριο διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Ελληνικής Κυβέρνησης, σε συνεργασία με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, και έχει ως κεντρικό θέμα την αναδιοργάνωση του τομέα της υγείας στην Ελλάδα.

Ο Υπουργός Γεωργίας συμμετείχε στο Συμβούλιο της ΕΕ για το Περιβάλλον


Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης συμμετείχε στη Σύνοδο του Συμβουλίου Υπουργών της ΕΕ για το Περιβάλλον που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τον κ. Α. Ντάουνερ



Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο κ. Αλεξάντερ Ντάουνερ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τις συνδικαλιστικές Οργανώσεις της ΑΤΗΚ και της Αρχής Λιμένων



Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο τις συνδικαλιστικές Οργανώσεις της ΑΤΗΚ και της Αρχής Λιμένων, στην παρουσία του Υπουργού Οικονομικών κ. Χάρη Γεωργιάδη και του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσου Μητσόπουλου.

Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών απένειμε πιστοποιητικά διαχείρισης ποιότητας στο πλαίσιο εκδήλωσης στην Αθήνα


Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ποιότητας, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο «Σπίτι της Κύπρου» στην Αθήνα, η Εκδήλωση Ποιότητας 2013, την οποία διοργάνωσε η Κυπριακή Εταιρεία Πιστοποίησης (ΚΕΠ). Κατά την εκδήλωση, η οποία τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργού Οικονομικών κ. Χάρη Γεωργιάδη, απονεμήθηκαν Πιστοποιητικά Διαχείρισης Ποιότητας σε σαράντα ελληνικές επιχειρήσεις οι οποίες εφαρμόζουν συστήματα διαχείρισης ποιότητας. Τα πιστοποιητικά απένειμε, εκ μέρους του Υπουργού Οικονομικών, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου κ. Χρίστος Πατσαλίδης.

Δραστηριότητες του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σωκράτη Χάσικου

 

Δραστηριότητες του Υπουργού Εσωτερικών
κ. Σωκράτη Χάσικου


Δευτέρα, 16/12/2013

Δραστηριότητες του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνά Νικολάου


Δραστηριότητες του Υπουργού Δικαιοσύνης
και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνά Νικολάου

Δευτέρα, 16/12/2013

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας


Το ίδιο μακριά και το ίδιο κοντά βρισκόμαστε σε σχέση με την επίτευξη συμφωνίας επί της κοινής διακήρυξης μεταξύ των δύο κοινοτήτων, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Δραστηριότητες του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνά Νικολάου






Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνάς Νικολάου θα χαιρετίσει την ανοικτή συζήτηση-εργαστήριο με θέμα: «Η φωνή της Γυναίκας στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας», που διοργανώνει η Παγκύπρια Κίνηση Ίσα Δικαιώματα - Ίσες Ευθύνες
και το Ίδρυμα Φημονόη, το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, 10 π.μ. – 1 μ.μ., στη Δημοσιογραφική Εστία. 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ Επιχείρηση Έρευνα και Διάσωσης από εμπορικό πλοίο


Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι στις 13 Δεκεμβρίου 2013, στις 10:54 π.μ, το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας έλαβε επείγουσα κλήση, μέσω του Ράδιο Κύπρος, από το εμπορικό πλοίο «Μ/V JAWDAT M» που έπλεε περί τα 30 ναυτικά μίλια νότια της Λεμεσού

Δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου μετά τη βολή των S-300, στο Πεδίο Βολής Κρήτης






Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου, μετά το πέρας βολής του αντιπυραυλικού συστήματος S-300, στο Πεδίο Βολής της Κρήτης, προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους:

Υπογραφή Μνημονίου Συναντίληψης BLUE MED FAB - Ισραήλ







Το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων ανακοινώνει την υπογραφή Μνημονίου Συναντίληψης μεταξύ των Αρχών Πολιτικής Αεροπορίας των χωρών που απαρτίζουν το Λειτουργικό Τμήμα Εναερίου Χώρου BLUE MED και του Ισραήλ.

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW




TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

C O N T E N T S

Ο Πρόεδρος της Βουλής επέστρεψε από τη Νότιο Αφρική







Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου επέστρεψε σήμερα από τη Νότιο Αφρική όπου εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας στις επίσημες τελετές για την κηδεία του πρώην Προέδρου της Νοτίου Αφρικής Νέλσον Μαντέλα.

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τον Δήμαρχο και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αμμοχώστου


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, το Δήμαρχο Αμμοχώστου κ. Αλέξη Γαλανό και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων κ. Γιάννης Γιαννάκη



                                               

Ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων κ. Γιάννης Γιαννάκη θα είναι ο κύριος ομιλητής στην παρουσίαση των πρώτων αποτελεσμάτων του πρωτοποριακού προγράμματος για την διαχείριση των στερεών ανακυκλώσιμων αποβλήτων με τη συμμετοχή παιδιών και οικογενειών στους Εργάτες.

Δραστηριότητες του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσου Μητσόπουλου





Δραστηριότητες του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων
κ. Τάσου Μητσόπουλου

Κυριακή, 15/12/2013

Επίδοση διαπιστευτηρίων της νέας Πρέσβεως της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Βασίλειο της Ταϊλάνδης






Η νέα Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Βασίλειο της Ταϊλάνδης κα Μαρία Μιχαήλ, σε επίσημη τελετή ακρόασης που έγινε στο Παλάτι Άμπαρα στην Μπαγκόκ, στις 11 Δεκεμβρίου 2013, ενώπιον του Πρίγκιπα Μάχα Βατζιραλονγκόρν, επέδωσε τα διαπιστευτήρια της προς τον Βασιλιά Μπουμιμπόλ Αντουλγιαντέι.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τη Γενική Ελέγκτρια




Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τη Γενική Ελέγκτρια της Δημοκρατίας κα Χρυστάλα Γιωρκάτζη, η οποία του επέδωσε την Ετήσια Εκθεση του Γραφείου της για το έτος 2012.

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σ. Χάσικος προήδρευσε περιφερειακής σύσκεψης κοινοτήτων Επαρχίας Λεμεσού στον Πύργο




Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος προήδρευσε, σήμερα, περιφερειακής σύσκεψης κοινοτήτων της Επαρχίας Λεμεσού, η οποία πραγματοποιήθηκε στον Πύργο Λεμεσού και αφορούσε τις κοινότητες Άγιος Τύχωνας, Ακρούντα, Αρμενοχώρι, Ασγάτα, Βάσα (Κελλακίου), Μοναγρούλι, Μονή, Μουτταγιάκα, Παρεκκλησιά, Πεντάκωμο, Πύργος, Σανίδα, Φοινικάρια.

Χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου κατά την τελετή αποφοίτησης υποψηφίων Στρατονόμων



Με ιδιαίτερα αισθήματα χαράς, βρισκόμαστε σήμερα στο Στρατόπεδο «Ηλία Παπακυριακού» στην Αθαλάσσα, στην τελετή αποφοίτησης των υποψηφίων Στρατονόμων της 2013 Β΄ ΕΣΣΟ. Η σκληρή και επίμοχθη  τετράμηνη εκπαίδευσή σας και η καθ΄ όλα σοβαρή και συνεπής προσπάθεια που καταβάλατε το διάστημα αυτό, βρίσκει το επιστέγασμα της στη σημερινή τελετή.

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος μετέβη στις Βρυξέλλες



Παρασκευή, 13/12/2013

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης μετέβη στις Βρυξέλλες όπου θα συμμετέχει, σήμερα, στις εργασίες του Συμβουλίου Υπουργών Περιβάλλοντος και στη συνέχεια στις εργασίες του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 16-17 Δεκεμβρίου.
------------------------------

Μήνυμα του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σ. Χάσικου για τη συμπλήρωση 60 χρόνων από την έναρξη λειτουργίας της Ραδιοφωνίας στην Κύπρο



  
Αγαπητοί συντελεστές, λειτουργοί και φίλοι  των  Προγραμμάτων της Κυπριακής Ραδιοφωνίας,



Θα ήθελα, εκ μέρους του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σωκράτη Χάσικου ο οποίος βρίσκεται σήμερα στον Πύργο Λεμεσού για υπηρεσιακούς λόγους και, συγκεκριμένα, για να προεδρεύσει περιφερειακής σύσκεψης κοινοτήτων της επαρχίας Λεμεσού, να σας μεταφέρω τον ακόλουθο χαιρετισμό του:

Δραστηριότητες του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σωκράτη Χάσικου





Δραστηριότητες του Υπουργού Εσωτερικών
κ. Σωκράτη Χάσικου

Σάββατο, 14/12/2013

The President of the Republic met with the Prime Minister of Egypt






The President of the Republic Mr. Nicos Anastasiades met today with the Prime Minister of Egypt Mr. Hazem El-Bablawi, in Cairo where the President paid an official visit accompanied by the Ministers of Foreign Affairs and Energy.