25/5/10

O Υπουργός Γεωργίας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Επαρχιακής Επιτροπής ΑΚΕΛ Λεμεσού

25/05/2010
Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Δημήτρης Ηλιάδης συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία της Επαρχιακής Επιτροπής ΑΚΕΛ Λεμεσού για συζήτηση θεμάτων που άπτονται της αρμοδιότητας του Υπουργείου, στην παρουσία του Βουλευτή του ΑΚΕΛ κ. Ντίνου Χατζηνικόλα και αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Γεωργίας και του Συμβουλίου Αμπελοοινικών Προϊόντων.

Καταρχάς, επιτρέψετε μου να ευχαριστήσω το Περιβαλλοντικό Κίνημα Λάρνακας για την πρόσκλησή στο Συμπόσιο για τους Γενετικά Τροποποιημένους Οργανισμούς και τις επιπτώσεις τους στη γεωργία. Θα ήθελα να τονίσω το σημαντικό σας ρόλο στα περιβαλλοντικά δρώμενα της ευρύτερης περιοχής Λάρνακας και ειδικά την ενεργό σας παρέμβαση στο σοβαρό και επίκαιρο θέμα των Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών.

Παρέμβαση του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Δημήτρη Ηλιάδη στο Συμπόσιο για τους Γενετικά Τροποποιημένους Οργανισμούς και τη Γεωργία, στη Λάρνακα
25/05/2010
Να μη μεταδοθεί πριν τις 7.30 μ.μ.

Απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών σε δημοσίευμα

25/05/2010
Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα αναφορικά με τις διαβουλεύσεις μεταξύ της Κυπριακής Κυβέρνησης και της Διοίκησης των Βρετανικών Βάσεων σε σχέση με τον πολεοδομικό σχεδιασμό της ανάπτυξης σε επιλεγμένες περιοχές των Βάσεων, το Υπουργείο Εσωτερικών επιθυμεί να ενημερώσει για τα ακόλουθα:

Το πρώτο Τοπικό Γραφείο Κοινωνικών Υπηρεσιών στο Δήμο Πολεμιδιών, που εγκαινιάζουμε σήμερα, αποτελεί ένα σημαντικό σταθμό και ταυτόχρονα μια νέα αφετηρία για το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Η εξυπηρέτηση των πολιτών με αμεσότητα, διαφάνεια και ποιότητα είναι ένας από τους βασικούς στόχους του Υπουργείου Εργασίας. Η δημιουργία αποκεντρωμένων υπηρεσιών είναι μια πολιτική που εφαρμόζει το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για διάφορα Τμήματά του, όπως οι Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων και οι Δημόσιες Υπηρεσίες Απασχόλησης.

Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Σωτηρούλας Χαραλάμπους στα εγκαίνια της έναρξης λειτουργίας του Τοπικού Γραφείου Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, στα Πολεμίδιa
25/05/2010

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τον κ. Αλεξάντερ Ντάουνερ

25/05/2010
«Προσβλέπουμε να φιλοξενήσουμε τον κ. Χριστόφια και τον κ. Ερογλου στο δείπνο απόψε, όπως προσβλέπουμε και στην επανέναρξη των συνομιλιών», δήλωσε σήμερα ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό κ. Αλεξάντερ Ντάουνερ, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι η λύση του Κυπριακού είναι σίγουρα εφικτή.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αντόνιο Φράνκο

25/05/2010
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Αρχιεπίσκοπο Αντόνιο Φράνκο, Αποστολικό Νούντσιο της Αγίας Έδρας, με έδρα την Ιερουσαλήμ.

Ο Υπουργός Εξωτερικών στη Σύνοδο EE – ASEAN

Ο Υπουργός Εξωτερικών στη Σύνοδο EE – ASEAN Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Μάρκος Κυπριανού θα συμμετάσχει στη 18η Υπουργική Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Ένωση Κρατών Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) που θα πραγματοποιηθεί στη Μαδρίτη στις 25-27 Μαΐου. Στο περιθώριο της Συνόδου, ο κ. Υπουργός θα έχει επαφές με ομολόγους του.

Συμμετοχή Κυπρίων σε διεθνές φεστιβάλ ποίησης στη Στοκχόλμη

Συμμετοχή Κυπρίων σε διεθνές φεστιβάλ ποίησης στη Στοκχόλμη
25/05/2010
Πραγματοποιήθηκε πρόσφατα με μεγάλη επιτυχία διεθνές ποιητικό φεστιβάλ στο Μεσογειακό Μουσείο στη Στοκχόλμη με συμμετοχή δέκα Κυπριών ποιητών.