6/12/11

Μήνυμα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γιώργου Δημοσθένους για την Ημέρα Μνήμης και Τιμής για τους Μαχητές της Αντίστασης – 7 Δεκεμβρίου
06/12/2011

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου 06/12/2011 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας χαιρετίζει και ευχαριστεί το Γενικό Συμβούλιο της ΠΑΣΥΔΥ για την απόφαση του να ανταποκριθεί στην έκκληση του για αποφυγή απεργιακών κινητοποιήσεων. Η απόφαση αυτή αναδεικνύει ξανά το υψηλό αίσθημα ευθύνης που χαρακτηρίζει το συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας μας.

Ομιλία του Υπουργού Εσωτερικών κ. Νεοκλή Συλικιώτη στην 100η Σύνοδο του Συμβουλίου του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, στη Γενεύη
06/12/2011

Ομιλία του Υπουργού Εσωτερικών κ. Νεοκλή Συλικιώτη στην 100η Σύνοδο του Συμβουλίου του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, στη Γενεύη
06/12/2011

Σύσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού με τον Γενικό Διευθυντή Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού, της Γενικής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Jan Truszczynski
06/12/2011


Δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας στον επίσημο εορτασμό του Προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού Αγίου Νικολάου
06/12/2011

Ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας


Ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας
06/12/2011


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε την ηγεσία της ΠΑΣΥΔΥ
06/12/2011

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε την ηγεσία της ΠΑΣΥΔΥ
06/12/2011




Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, την ηγεσία της ΠΑΣΥΔΥ με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα της συντεχνίας κ. Γλαύκο Χατζηπέτρου.

Μετά την ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστόφια, ο κ. Χατζηπέτρου δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας έγινε αυτή η συνάντηση κατά την οποία ο κ. Πρόεδρος απηύθυνε εκ νέου έκκληση στις συντεχνίες για να αποφευχθούν οποιαδήποτε δυναμικά μέτρα. Είχαμε πάρει κάποιες κατ’ αρχήν αποφάσεις επειδή δεν υπήρξε κοινωνικός διάλογος και επειδή είχε παραβιαστεί η συμφωνία, την οποία ο Υπουργός Οικονομικών έχει συνυπογράψει με τις συντεχνίες ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΠΑΣΥΔΥ.

Ακούσαμε όλοι τις χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας που ευθέως παραδεχόταν ότι ήταν παράτυπο να μην υπάρξει κοινωνικός διάλογος για τα νέα μέτρα, ιδιαίτερα όταν οι συντεχνίες έχουν αποδεχθεί μέχρι τώρα σημαντικές επιβαρύνσεις και ενώ πάντοτε συνεργάζονται για την εξεύρεση συναινετικών ρυθμίσεων.

Δεν αγνοούμε την κρισιμότητα των καιρών και όλοι αντιλαμβάνεστε ότι το μεγάλο παράπονο των συντεχνιών, που βασικά βαρύνει την Κυβέρνηση και όλα τα κόμματα που συμμετείχαν σε αυτή την απόφαση, είναι ότι δεν υπήρξε διάλογος, δεν ζητήθηκε η δική μας άποψη.

Εμείς είμαστε έτοιμοι να συνεισφέρουμε τα ίδια ποσά, τα οποία έχουν αποκοπεί, με δικαιότερο τρόπο και όταν λέγω δικαιότερο τρόπο μένω αυτή τη φορά στη δημοσιοϋπαλληλική οικογένεια. Δεν αναφέρομαι ούτε στον πλούτο ούτε στους φοροφυγάδες. Για εκείνους το έχουμε πει κατ’ επανάληψη ότι είναι άλλων δουλειά να ‘πιάσουν’ τους φοροφυγάδες και να εισπράξουν και από τον συσσωρευμένο πλούτο. Εμείς λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη την έκκληση του Προέδρου, θα την μεταφέρουμε στο Γενικό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει σήμερα και θα πάρουμε τις αποφάσεις μας».

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε την Γενικό Ελεγκτή

06/12/2011
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, την Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας κα Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, η οποία του επέδωσε την Ετήσια Έκθεση της για το 2010.

Χαιρετισμός του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων κ. Ευθύμιου Φλουρέντζου στην εκδήλωση του Σωματείου «Ομάδα Εθελοντών Σιας», στο πλαίσιο της Εβδομάδας Εθελοντισμού, χθες
06/12/2011

Ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών αναφορικά με τη νέα απόφαση του Οίκου Standard and Poor’s αναφορικά με την πιστοληπτική ικανότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας
06/12/2011

Δήλωση του Προέδρου της Βουλής κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου

06/12/2011

Η Βουλή των Αντιπροσώπων εκφράζει πλήρη σεβασμό και βαθιά εκτίμηση προς το Συνδικαλιστικό Κίνημα.

Συμπεράσματα του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων για την Τουρκία
06/12/2011
Με την υιοθέτηση του κειμένου των Συμπερασμάτων της Διεύρυνσης και της Διαδικασίας Σταθερότητας και Σύνδεσης ολοκληρώθηκε η συνεδρία του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης χθες στις Βρυξέλλες.

Η Υπουργός Εξωτερικών συμμετείχε στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ
06/12/2011
Πραγματοποιήθηκε χθες στις Βρυξέλλες η Σύνοδος του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ. Την Κύπρο εκπροσώπησε η Υπουργός Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή. Συμμετείχε, επίσης, ο Υφυπουργός Προεδρίας για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις κ. Ανδρέας Μαυρογιάννης.