3/6/10

Μετά τη σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη κ. Ντερβίς Έρογλου, ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο κ. Alexander Downer προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Δηλώσεις του Ειδικού Συμβούλου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο μετά τη συνάντηση του Προέδρου Χριστόφια με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη κ. Έρογλου
03/06/2010


Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια

03/06/2010
Την πρωτοβουλία να μην πραγματοποιηθεί η σημερινή συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό έλαβε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας, εφόσον ο ίδιος έκρινε ότι θα βρισκόντουσαν μπροστά σε αδιέξοδο και κρίση.

Κατ’ αρχάς θα ήθελα να ευχαριστήσω το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ Κύπρου για την πρόσκλησή του να χαιρετίσω την πρώτη ανοικτή ενημερωτική συζήτηση, με θέμα τον προσβάσιμο τουρισμό και να σας συγχαρώ για την άψογη διοργάνωση αυτής της συζήτησης.

Ομιλία του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Αντώνη Πασχαλίδη στην Πρώτη Ενημερωτική Ανοικτή Συζήτηση με θέμα: «Προσβάσιμος Τουρισμός – Μία Εναλλακτική Πρόταση στον Κυπριακό Τουρισμό», στη Λεμεσό
03/06/2010
Να μη μεταδοθεί πριν τις 7.30

Χαιρετισμός του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού

Χαιρετισμός του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Αντώνη Πασχαλίδη στη συνέντευξη Τύπου της ΟΕΒ στο πλαίσιο των εγκαινίων των γραφείων του «Επιχειρείν Πράξη», στον Στρόβολο
03/06/2010

Επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου στην Κύπρο 4 - 6/6/2010

03/06/2010

Οι εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης οι οποίοι θα καλύψουν την επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου στην Κύπρο πληροφορούνται για τα ακόλουθα:
Γενικές παρατηρήσεις:

Διορισμός νέου Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο 03/06/2010 Η Αν. Εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ κα Marie Okabe ανακοίνωσε χθες Τετάρτη στη Νέα Υόρκη στην τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων τον διορισμό της κας Lisa Buttenheim ως Ειδικής Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο και Επικεφαλής της UNFICYP. Η κα Buttenheim, η οποία μέχρι σήμερα ήταν επικεφαλής της Διεύθυνσης Ασίας/Ειρηνικού στο Τμήμα Πολιτικών Υποθέσεων του ΟΗΕ, θα αντικαταστήσει τον κ. Taye-Brook Zerihoun.