30/1/13

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων συναντήθηκε με τον Υπουργό Μεταφορών και τον Υπουργό Οικονομικών και Οικονομίας της Σερβίας 30/01/2013

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Ευθύμιος Φλουρέντζος είχε σήμερα χωριστές συναντήσεις με τον Υπουργό Μεταφορών της Σερβίας κ. Μιλούτιν Μέρκονιτς και με τον Υπουργό Οικονομικών και Οικονομίας της χώρας κ. Μλάντζαν Ντίνκιτς.

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού της Σερβίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας και ο Πρωθυπουργός της Σερβίας κ. Ιβιτσα Ντάτσιτς προήδρευσαν το απόγευμα της πρώτης Διακυβερνητικής Συνόδου Κύπρου – Σερβίας, στο Βελιγράδι.

Οι εφημερίδες της Τετάρτης

30 Ιανουαρίου. 2013

Οι τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της οικονομίας με την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Πρόεδρος Χριστόφιας με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και με το ενδεχόμενο συμμετοχής  της Ρωσίας στο πακέτο στήριξης της Κύπρου, η συνέχιση της απεργίας στην οικοδομική βιομηχανία, η ανεύρεση εμβρύου στα ιατρικά απόβλητα του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, η δημιουργία Εθνικού Κέντρου Θαλάσσιας Επιτήρησης και η επανεκτύπωση των ψηφοδελτίων μετά την ένσταση της Guinness World Records για τη χρήση του εμβλήματός της από ανεξάρτητο υποψήφιο, είναι τα κυριότερα θέματα που προβάλλει σήμερα ο κυπριακός Τύπος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός της Σερβίας προήδρευσαν Διακυβερνητικής Συνόδου στο Βελιγράδι 30/01/2013

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο Βελιγράδι, προήδρευσε σήμερα μαζί με τον Πρωθυπουργό της Σερβίας κ. Ιβιτσα Ντάτσιτς Διακυβερνητικής Συνόδου με τη συμμετοχή Υπουργών των Κυβερνήσεων Κύπρου και Σερβίας.

Η Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών και την Υπουργό Ενέργειας της Σερβίας

Θέματα που άπτονται της στενότερης συνεργασίας Κύπρου και Σερβίας συζήτησε η Υπουργός Εξωτερικών κα Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή

Ο Υπουργός Εμπορίου ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του μειοδοτικού διαγωνισμού για μεγάλα φωτοβολταϊκά πάρκα 30/01/2013

Ο Υπουργός Εμπορίου ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του μειοδοτικού διαγωνισμού για μεγάλα φωτοβολταϊκά πάρκα
30/01/2013
 

Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Άμυνας της Σερβίας

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Δημήτρης Ηλιάδης είχε σήμερα στο Βελιγράδι συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Άμυνας της Σερβίας κ. Αλεξάντερ Νίκολιτς, στο περιθώριο της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια στη χώρα.

Δήλωση της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Σωτηρούλας Χαραλάμπους αναφορικά με τη διαχείριση του εργατικού κόστους των επιχειρήσεων

Με αφορμή την επιστολή που απέστειλε η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) στα μέλη της με ημερομηνία 28 Ιανουαρίου 2013 και επιστολή που απέστειλε το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ) με ημερομηνία 29 Ιανουαρίου 2013 με αντικείμενο τη διαχείριση του εργατικού κόστους των επιχειρήσεων για το 2013, θα ήθελα να δηλώσω τα ακόλουθα:

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρασημοφορήθηκε με το Ανώτατο Παράσημο της Δημοκρατίας της Σερβίας


Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο στο Βελιγράδι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας παρασημοφορήθηκε από τον Πρόεδρο της Σερβίας κ. Τόμισλαβ Νίκολιτς με το Ανώτατο Παράσημο της Δημοκρατίας της Σερβίας.

Ομιλία του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γιώργου Δημοσθένους για την Ημέρα των Γραμμάτων, στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη

Γιορτάζοντας σήμερα την Ημέρα των Γραμμάτων, τιμούμε και μνημονεύουμε τους ιδρυτές, ευεργέτες, Σχολικούς Εφόρους, Υπουργούς Παιδείας, εκπαιδευτικούς και σχολικούς υπαλλήλους των σχολείων Λευκωσίας. Μαζί τους τιμούμε όλους όσοι υπηρέτησαν ή υπηρετούν καθημερινά την παιδεία αυτού του τόπου, με επίκεντρο την αγάπη για τα παιδιά και με μοναδικό στόχο την πρόοδο και την προκοπή τους.

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW


TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW


Τα εκλογικά κέντρα που θα λειτουργήσουν στην Ελλάδα 30/01/2013

Η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα ενημερώνει ότι για τις Προεδρικές Εκλογές της Κυπριακής Δημοκρατίας που θα πραγματοποιηθούν στις 17 Φεβρουαρίου 2013, και σε περίπτωση επαναληπτικών εκλογών στις 24 Φεβρουαρίου 2013, στην Ελλάδα θα λειτουργήσουν 16 εκλογικά κέντρα, σε 10 πόλεις, ως εξής:

Συνεχίζονται οι εργασίες της πρώτης συνάντησης της «Ευρωπαϊκής Κοινοβουλευτικής Εβδομάδας» 30/01/2013

Συνεχίζονται στις Βρυξέλλες οι εργασίες της πρώτης συνάντησης της «Ευρωπαϊκής Κοινοβουλευτικής Εβδομάδας», με θέμα το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο, την οποία διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Στη συνάντηση συμμετέχει διευρυμένη αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων

Θα συνεχίσει να καταβάλλεται το επίδομα των Εθελοντών Πενταετούς Υποχρέωσης 30/01/2013

ο Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι έχουν γίνει όλες οι αναγκαίες ενέργειες για τροποποίηση του περί Προϋπολογισμού του 2013 Νόμου του 2012 (Ν.59(ΙΙ/2012), ώστε να συνεχίσει να καταβάλλεται το επίδομα των Εθελοντών Πενταετούς Υποχρέωσης (ΕΠΥ).

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για την τηλεφωνική συνομιλία του με τον Πρόεδρο Πούτιν 30/01/2013

Το μήνυμα ότι η Ρωσική Ομοσπονδία είναι έτοιμη να συμβάλει μαζί με την ΕΕ στη δανειοδότηση της Κυπριακής Δημοκρατίας έδωσε ο Πρόεδρος της Ρωσίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια κατά την τηλεφωνική συνομιλία που είχαν χθες. Αυτό ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος Χριστόφιας, σημειώνοντας ότι αυτό το χέρι βοήθειας από τη Ρωσία μπορεί να αποβεί σωστικό για την Κύπρο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αρχίζει σήμερα τις επαφές του στο Βελιγράδι 30/01/2013

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας έφθασε χθες το απόγευμα στο Βελιγράδι όπου σήμερα θα προεδρεύσει Διακυβερνητικής Συνόδου μαζί με τον Πρωθυπουργό της Σερβίας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ



ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ

ΚΥΠΕ - Ρεβέκκα Γρηγοριάδου - Γιώργος Μιχαήλ - ΛΕΥΚΩΣΙΑ/Κύπρος 30/01/2013

ΚΥΠΕ - Ρεβέκκα Γρηγοριάδου - Γιώργος Μιχαήλ - ΛΕΥΚΩΣΙΑ/Κύπρος 30/01/2013
1.Τηλεφωνική συνομιλία είχαν χθες βράδυ ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Κύπριο ομόλογό του Δημήτρη Χριστόφια, σύμφωνα με σχετική σύντομη ανακοίνωση της υπηρεσίας Τύπου του Κρεμλίνου. "Συζητήθηκαν επίκαιρα θέματα της διμερούς συνεργασίας, συμπεριλαμβανομένων των ζητημάτων συνεργασίας στον χρηματοοικονομικό τομέα", προστίθεται στην ανακοίνωση.