5/10/13

Γραπτή απάντηση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλου στον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, για την Οικονομία

Η Κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή ανάληψης της διακυβέρνησης κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον ορατό κίνδυνο χρεοκοπίας του κράτους. Επέλεξε τον μόνο προσφερόμενο δρόμο, αυτόν της συνομολόγησης της δανειακής σύμβασης, αφού καμιά άλλη αξιόπιστη λύση δεν υπήρχε.

Γραπτή απάντηση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλου στον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, για το Κυπριακό

Ο διορισμός διαπραγματευτών των δύο κοινοτήτων για το Κυπριακό άνοιξε τον δρόμο για αυτό που επί δεκαετίες η δική μας πλευρά επιθυμούσε: τον απευθείας διάλογο με την κατοχική δύναμη η οποία πλέον θα είναι υπόλογη στο τραπέζι των συνομιλιών, έχοντας κατά νου ότι και η Τουρκία θα πρέπει να πειστεί αλλά και να ελέγχεται για τη συμβατότητα της λύσης με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Γραπτή απάντηση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλου στον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ

Για την Κυβέρνηση πρωταρχικός στόχος είναι η διασφάλιση της ενότητας στο εσωτερικό μέτωπο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα τεράστια προβλήματα στην οικονομία και στο εθνικό μας θέμα.

Χαιρετισμός του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σωκράτη Χάσικου στις πολιτιστικές εκδηλώσεις «ΤΑΜΑΣΣΙΑ 2013», στη Ψιμολόφου

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι απόψε εδώ, ανάμεσά σας, στη δραστήρια Κοινότητα της Ψιμολόφου, για την τελική εκδήλωση του πολιτιστικού φεστιβάλ «Ταμάσσια 2013», που διοργανώνει κάθε χρόνο το Σύμπλεγμα Κοινοτήτων Ταμασσού.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο Κουβέιτ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης θα μεταβεί στο Κουβέιτ την ερχόμενη Τρίτη 8 Οκτωβρίου, όπου θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσημη επίσκεψη.

Τον Πρόεδρο Αναστασιάδη θα συνοδεύουν ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χάρης Γεωργιάδης και ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης.

Χαιρετισμός του Υπουργού Συγκοινωνιών κ. Τ. Μητσόπουλου στο Πρόγραμμα για Ξεναγήσεις Ατόμων με Οπτική Αναπηρία, στην Πάφο

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που παρευρίσκομαι σήμερα στην εκδήλωση για την επίσημη έναρξη του πιλοτικού προγράμματος του Τμήματος Αρχαιοτήτων για ξεναγήσεις ατόμων με οπτική αναπηρία στην «Οικία Διονύσου» στον Αρχαιολογικό Χώρο της Κάτω Πάφου.

Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής κ. Γιαννάκη Ομήρου στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου

Απευθύνω θερμό χαιρετισμό στη σημερινή Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου και σε όλες τις Οργανώσεις μέλη του.

Σας συγχαίρω εκ μέρους της Βουλής των Αντιπροσώπων για τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις σας.

Ομιλία του Υπουργού Ενέργειας κ. Λακκοτρύπη στο Συνέδριο: «Α. Μεσόγειος: Ασφάλεια, Πολιτικές & Οικονομικές Δυναμικές»

Καταρχάς επιτρέψτε μου να μεταφέρω τις ειλικρινείς απολογίες του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος λόγω άλλων ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν κατέστη τελικά δυνατόν να βρίσκεται σήμερα μαζί μας. Ο Πρόεδρος μου ζήτησε να σας μεταφέρω, επίσης, τους θερμούς του χαιρετισμούς, καθώς και τις ευχές του για κάθε επιτυχία στις εργασίες του σημερινού Συνεδρίου.