17/7/12

Ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια στην εκδήλωση καταδίκης του φασιστικού Πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 1974 που οργανώνει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Δημοκρατικών Αντιστασιακών, στη Λεμεσό 17/07/2012

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Παγκύπριου Συνδέσμου Δημοκρατικών Αντιστασιακών, βρισκόμαστε για μια ακόμη φορά εδώ για να τιμήσουμε την Αντίσταση στο πραξικόπημα και όλους τους αντιστασιακούς πεσόντες ήρωες μα και ζώντες συναγωνιστές.

Πυρκαγιά από ανθρώπινη αμέλεια στον Κόρνο 17/07/2012

ο Τμήμα Δασών ανακοινώνει ότι σήμερα 17/7/2012 και ώρα 8.40 π.μ. εξερράγη πυρκαγιά μεταξύ των κοινοτήτων Σιας και Κόρνου.

Οι Κοινοβουλευτικές Επιτροπές Νομικών και Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως συναντήθηκαν με την Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 17/07/2012

Οι Κοινοβουλευτικές Επιτροπές Νομικών και Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως είχαν σήμερα κοινή συνάντηση με αντιπροσωπία της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία βρίσκεται στην Κύπρο στο πλαίσιο των καθιερωμένων επισκέψεων εργασίας των Επιτροπών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στα κράτη μέλη που αναλαμβάνουν την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Αντιπροσωπία της Βουλής των Ελλήνων θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις καταδίκης της τουρκικής εισβολής 17/07/2012

Διακομματική αντιπροσωπία της Βουλής των Ελλήνων φθάνει αύριο στην Κύπρο για επίσκεψη από 18 μέχρι 20 Ιουλίου, για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για την καταδίκη της τουρκικής εισβολής. Της αντιπροσωπίας ηγείται η Στ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά (Ανεξάρτητοι Έλληνες) και σ’ αυτή συμμετέχουν οι Βουλευτές κ.κ. Γιώργος Στύλιος (Νέα Δημοκρατία), Θεόδωρος Δρίτσας (ΣΥ.ΡΙΖ.Α.), Δημήτρης Σαλτούρος ( ΠΑ.ΣΟ.Κ.), Πολύβιος Ζησιμόπουλος (Χρυσή Αυγή) και κες Μαρία Γιαννακάκη (Δημοκρατική Αριστερά) και Διαμάντω Μανωλάκου (Κ.Κ.Ε.). Τους Έλληνες Βουλευτές συνοδεύει ο κ. Αλέξης Μαρκόπουλος, Λειτουργός της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων.

Δημοσίευση καταλόγου εκτιμήσεων των ιδιοκτησιών της περιοχής αναδασμού Oρούντα/2 17/07/2012

Το Τμήμα Αναδασμού ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με το άρθρο 15(3) των περί Ενοποίησης και Αναδιανομής Αγροτικών Κτημάτων Νόμων, 24 του 1969 έως 42(Ι) του 2012, δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα 16 Ιουλίου, στο καφενείο του κ. Παναγή Τσιντή στην Ορούντα, ο Κατάλογος Εκτιμήσεων των ιδιοκτησιών της περιοχής αναδασμού Ορούντα/2 μαζί με χάρτη που δείχνει την επηρεαζόμενη περιοχή υποδιαιρεμένη σε κατηγορίες αξιών.

Δήλωση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γιώργου Δημοσθένους για τα προγράμματα σπουδών των ΜΙΕΕΚ 17/07/2012


Όπως είναι γνωστό, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε τον Φεβρουάριο την ίδρυση και λειτουργία Μεταλυκειακών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΜΙΕΕΚ), με βάση σχετική προγραμματική δέσμευση της Κυβέρνησης. Τα ΜΙΕΕΚ θα προσφέρουν ευκαιρίες στους πολίτες της Κύπρου και ιδιαίτερα στους νέους για απόκτηση, βελτίωση ή αναβάθμιση των επαγγελματικών τους προσόντων και δεξιοτήτων, έτσι ώστε να καταστούν ικανότεροι για απασχόληση και συμμετοχή στην αγορά εργασίας.

Διευκρίνιση του Υπουργείου Άμυνας σε σημερινά δημοσιεύματα σχετικά με τη χορήγηση άδειας στους νεοσύλλεκτους 17/07/2012



Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα στις εφημερίδες «Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ» και «ΧΑΡΑΥΓΗ» τα οποία αναφέρονται σε δήθεν διαφωνία του Υπουργείου Άμυνας και του ΓΕΕΦ σχετικά με τη χορήγηση άδειας στους νεοσυλλέκτους της σειράς 2012Β΄, το Υπουργείο Άμυνας επιθυμεί να διευκρινίσει τα ακόλουθα:


Συνάντηση του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 17/07/2012

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Αβέρωφ Νεοφύτου είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Elmar Brok, o oποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο. Τον κ. Brok συνόδευαν ο Κύπριος Ευρωβουλευτής κ. Ιωάννης Κασουλίδης, ο Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο κ. Τάσος Γεωργίου και ο Διευθυντής της Γραμματείας της Επιτροπής Εξωτερικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Silvio Gonzato.

Ο Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων συναντήθηκε με το Γάλλο Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων 17/07/2012

Ευρεία ανασκόπηση του φάσματος των θεμάτων που απασχολούν την Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ πραγματοποίησε χθες 16 Ιουλίου, ο Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Ανδρέας Μαυρογιάννης, στο πλαίσιο επίσκεψης εργασίας στο Παρίσι και συνάντησης με τον Γάλλο Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Bernard Cazeneuve.


Τελέστηκε μνημόσυνο για τα θύματα του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής, στη Νέα Υόρκη 17/07/2012

Το Γενικό Προξενείο, η Κυπριακή Ομοσπονδία Αμερικής και η ΠΣΕΚΑ οργάνωσαν εθνικό μνημόσυνο για τα θύματα των μαύρων επετείων του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια της Νέας Υόρκης την Κυριακή, 15 Ιουλίου.


Επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων στην Κύπρο 17/07/2012

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης φθάνει αύριο στην Κύπρο για επίσημη επίσκεψη ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου. Τον κ. Μεϊμαράκη συνοδεύουν ο Διευθυντής του Γραφείου του Διπλωματικού Συμβούλου του Προέδρου της Βουλής Πρέσβης κ. Ιωάννης Χριστοφίλης, η Σύμβουλος Α’ του ιδίου Γραφείου κα Χριστίνα Βαγενά, η προϊστάμενη της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων κα Τάνια Φράγκου και ο Σύμβουλος Τύπου του Προέδρου της Βουλής κ. Τάκης Κάμπρας. Τον κ. Μεϊμαράκη θα υποδεχθεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας, εκ μέρους του Πρόεδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Βουλευτής κ. Ζαχαρίας Ζαχαρίου.

Ομογενείς Βουλευτές από την Αυστραλία θα παραστούν στις εκδηλώσεις καταδίκης της τουρκικής εισβολής 17/07/2012

Φθάνουν σήμερα στην Κύπρο οι Αυστραλοί βουλευτές, κ.κ. Steve Georganas, μέλος του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου και John Pandazopoulos, μέλος του Πολιτειακού Κοινοβουλίου της Βικτώριας. Η επίσκεψη των ομογενών βουλευτών πραγματοποιείται ενόψει των εκδηλώσεων που διοργανώνονται για την καταδίκη της τουρκικής εισβολής.


Έγινε η κλήρωση του θέματος γραπτής δοκιμασίας στην Έκθεση Ιδεών στο πλαίσιο της επιλογής υποψηφίων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών 17/07/2012

Στο πλαίσιο της διαδικασίας επιλογής των Υποψηφίων Εφέδρων Αξιωματικών (YEA) και Υπαξιωματικών πραγματοποιήθηκε σήμερα ενώπιον του Υπουργού Άμυνας κ. Δημήτρη Ηλιάδη η διαδικασία κλήρωσης του θέματος γραπτής δοκιμασίας στην Έκθεση Ιδεών των Υποψηφίων Βαθμοφόρων της 2012Β΄ ΕΣΣΟ, στο Στρατόπεδο «Ηλία Παπάκυριακου», στην Αθαλάσσα.


Ο Πρέσβης της Κύπρου στη Λιουμπλιάνα παρουσίασε τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας στην Εθνοσυνέλευση της Σλοβενίας 17/07/2012

Ο Πρέσβης της Κύπρου στη Σλοβενία κ. Κώστας Λεοντίου παρουσίασε την Παρασκευή 13 Ιουλίου τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώπιον των Επιτροπών Εξωτερικών Υποθέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης της Εθνοσυνέλευσης της Σλοβενίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Η μέχρι τώρα πορεία της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι εξελίξεις στο Κυπριακό, καθώς και οι εξελίξεις στην περιοχή ήταν μεταξύ των θεμάτων που απασχόλησαν τη σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια και του Προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Elmar Brok.