16/11/12

Ο Υπουργός Γεωργίας συναντήθηκε με εκπροσώπους της Ένωσης Κοινοτήτων Κύπρου 16/11/2012

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης είχε σήμερα συνάντηση, στο Υπουργείο Γεωργίας, με τον Πρόεδρο κ. Αντρέα Κιτρομηλίδη και εκπροσώπους της Ένωσης Κοινοτήτων Κύπρου (ΕΚΚ), στην παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων.


Πολιτιστική εκδήλωση για την κυπριακές αρχαιότητες από την Πρεσβεία της Κύπρου στη Στοκχόλμη 16/11/2012

Η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Στοκχόλμη, στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, διοργάνωσε στις 15 Νοεμβρίου διάλεξη του καθηγητή Κυπριακής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Gothenburg δρα Peter Fischer, στο Μουσείο Αρχαιοτήτων Μεσογείου και Εγγύς Ανατολής (Medelhavsmuseet), στη Στοκχόλμη.

Μήνυμα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γιώργου Δημοσθένους για την Ημέρα Μνήμης του Πολυτεχνείου - 17 Νοεμβρίου 16/11/2012

Αγαπητές και αγαπητοί μαθήτριες και μαθητές, φοιτήτριες και φοιτητές, εκπαιδευτικοί

Στην ιστορία της Ελλάδας, της χώρας που γέννησε τη δημοκρατία και τον πολιτισμό, έχουν γραφτεί λαμπρές σελίδες ηρωισμού και αυτοθυσίας, ανάμεσα στις οποίες ξεχωριστή θέση κατέχει το έπος του Πολυτεχνείου.

Δημοσιογραφική διάσκεψη της Υπουργού Υγείας δρος Ανδρούλας Αγρότου στο πλαίσιο της έναρξης εκστρατείας ενημέρωσης του κοινού για πρόληψη του καπνίσματος 16/11/2012

Σας καλωσορίζω στη σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη που διοργανώνεται στο πλαίσιο της έναρξης της εκστρατείας ενημέρωσης του κοινού για την πρόληψη του καπνίσματος.

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων παρέστη σε ομαδική αιμοδοσία στο Τμήμα Δημοσίων Έργων 16/11/2012


Στην παρουσία του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων κ. Ευθύμιου Φλουρέντζου, 120 υπάλληλοι του Τμήματος Δημοσίων Έργων πρόσφεραν σήμερα το πρωί αίμα για τις ανάγκες της Τράπεζας Αίματος του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Αύξηση κατώτατου μισθού των οικιακών εργαζομένων 16/11/2012

Το Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης του Υπουργείου Εσωτερικών ανακοινώνει ότι από την 1η Ιουλίου 2012 ο κατώτατος ακαθάριστος μισθός των οικιακών εργαζομένων (οικιακών βοηθών) έχει αυξηθεί από €478 σε €484 (€331 καθαρά) κατόπιν σχετικής απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου ημερομηνίας 8 Οκτωβρίου 2010. Στο ποσό αυτό περιλαμβάνεται αύξηση 1,27% επί του ακαθάριστου μισθού. Η αύξηση ισχύει για όλα τα συμβόλαια, υφιστάμενα και νέα.

Χαιρετισμός του Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Χρίστου Χριστοφίδη στην εκδήλωση καταδίκης της ανακήρυξης του ψευδοκράτους της Ένωσης Κατεχόμενων Δήμων, στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ιεράς Μονής Κύκκου 15/11/2012

Το καλοκαίρι του 1974 συντελέστηκε η μεγαλύτερη καταστροφή στην ιστορία της Κύπρου. Για πρώτη φορά, στα τρεις χιλιάδες χρόνια της μακραίωνής μας ιστορίας, το εθνικό ξεκαθάρισμα που ακολούθησε την τουρκική εισβολή και κατοχή οδήγησε στο να μην ακούγεται η ελληνική λαλιά, να μην ηχούν οι καμπάνες, να μην κτυπά η καρδιά των Ελληνοκυπρίων στο 37% των εδαφών μας.

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια στο δείπνο για την απονομή των βραβείων ευρωπαϊκής επιχειρηματικότητας, στο Κέντρο Ευαγόρας Λανίτης στη Λεμεσό 15/11/2012


Εκλεκτοί προσκεκλημένοι, Κυρίες και Κύριοι,

Χαιρετίζω τη διεξαγωγή της Συνέλευσης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στην Κύπρο, γεγονός που συμπίπτει με την περίοδο της εξάμηνης Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ. Είναι με ιδιαίτερη χαρά που αποδέχθηκα την πρόσκληση να βρεθώ απόψε μαζί σας για την απονομή των βραβείων προώθησης της ευρωπαϊκής επιχειρηματικότητας.