7/6/12

Χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας κ. Δημήτρη Ηλιάδη στην τελετή απονομής διαμνημόνευσης Υπηρεσίας στην Εθνική Φρουρά, στο ΓΕΕΦ

Να μη μεταδοθεί πριν τις 6 μ.μ.

Είναι με συγκίνηση και αισθήματα τιμής που απευθύνομαι στη σημερινή τελετή για την απονομή διαμνημόνευσης «Υπηρεσίας στην Εθνική Φρουρά». Με αυτό τον συμβολικό τρόπο το Υπουργείο Άμυνας και η Κυπριακή Πολιτεία εκφράζουν βαθύτατη εκτίμηση και ευγνωμοσύνη προς τους εξ Ελλάδος αξιωματικούς που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους προς την Εθνική Φρουρά.


Εξ Ελλάδος αξιωματικοί, η παρουσία σας στην Κύπρο και οι πολύτιμες υπηρεσίες σας προς την Εθνική Φρουρά αποτυπώνουν τους ακατάλυτους ιστορικούς δεσμούς ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κύπρο. Αυτούς τους δεσμούς τους έχετε επιβεβαιώσει με τους αγώνες και τις θυσίες σας στα πεδία των μαχών και η σπονδή αίματος των Ελλαδιτών αξιωματικών, υπαξιωματικών και οπλιτών σημαδεύει ανεξίτηλα την κυπριακή ελευθερία. Ο Τύμβος της Μακεδονίτισσας θα παραμείνει αιώνιο σύμβολο και μνημείο των κοινών υπέρ της ελευθερίας αγώνων και θυσιών.
Κορυφαία αποστολή της Εθνικής Φρουράς είναι η προάσπιση της ελευθερίας της πατρίδας και της αξιοπρέπειας του λαού μας. Ενόσω υπάρχει τουρκική κατοχή είμαστε υποχρεωμένοι και επιβάλλεται να διατηρούμε, όσο μπορούμε, ικανές και αξιόμαχες ένοπλες δυνάμεις. Στόχος μας είναι η Εθνική Φρουρά να καταστεί μια αξιόπιστη δύναμη άμυνας και αποτροπής για να
εκπληρώσει αποφασιστικά την αποστολή της εάν οι συνθήκες το απαιτήσουν. Με την ευκαιρία αυτή θέλω να εκφράσω την εκτίμηση τη δική μου και της Κυβέρνησης για το έργο που επιτελείται προς αυτή την κατεύθυνση από τη νέα ηγεσία της Εθνικής Φρουράς.
Σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια η Ελλάδα, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, παραμένει πάντοτε ο μόνιμος, σταθερός και ανιδιοτελής συμπαραστάτης της ανεξαρτησίας, της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η παρουσία και η υπηρεσία σας στην Κύπρο αποτελεί μία από τις έμπρακτες αποδείξεις της ελλαδικής αμέριστης συμπαράστασης.

Η Εθνική Φρουρά αποτελεί ουσιαστικό συντελεστή στον αγώνα της Κυβέρνησης και του λαού μας για μια Κύπρο ελεύθερη και επανενωμένη, μια πατρίδα ειρηνική και δίκαιη για όλους τους πολίτες της. Η Εθνική Φρουρά αποτελεί παράγοντα ασφάλειας, ειρήνης και σταθερότητας και αγωνίζεται για την ελευθερία και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων ολόκληρου του κυπριακού λαού.

Ελλαδίτες αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί, σας εκφράζω την οφειλόμενη τιμή και ευγνωμοσύνη της Κυπριακής Πολιτείας για την πολύτιμη υπηρεσία σας στην Εθνική Φρουρά και την ανεκτίμητη προσφορά σας στη μεγάλη υπόθεση της κυπριακής ελευθερίας. Η Κυπριακή Δημοκρατία σας απονέμει τη Διαμνημόνευση "Υπηρεσίας στην Εθνική Φρουρά" μαζί με το σχετικό δίπλωμα και την πλακέτα με το έμβλημα της Εθνικής Φρουράς. Η αγάπη, η εκτίμηση και ο σεβασμός μας θα σας συνοδεύει πάντοτε.

Σας εύχομαι προσωπική και οικογενειακή ευτυχία και καλή επιτυχία στην παραπέρα σταδιοδρομία σας. Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσετε να υπηρετείτε, όπου και αν βρεθείτε, με τον ίδιο ζήλο, το ίδιο σθένος τον ίδιο πατριωτισμό.

Σας αποχαιρετούμε με συγκίνηση και αδελφικά αισθήματα. Να είστε πάντα καλά.