29/3/13

Ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς αναφορικά με δημοσιεύματα στον ημερήσιο Τύπο 29/03/2013

Το Γραφείο Τύπου του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα στον ημερήσιο Τύπο, τα οποία αφορούν στα διαμειφθέντα κατά τη συνεδρία της Επιτροπής ΄Αμυνας της Βουλής των Αντιπροσώπων χθες, 28 Μαρτίου, σχετικά με ενδεχόμενη ιδιωτικοποίηση ημικρατικών οργανισμών, διευκρινίζει τα παρακάτω:

Ο περί της Επιβολής Περιοριστικών Μέτρων στις Συναλλαγές σε Περίπτωση Έκτακτης Ανάγκης Νόμος του 2013 Διάταγμα δυνάμει των άρθρων 4 και 5 29/03/2013

ΕΠΕΙΔΗ υπάρχει έλλειψη ουσιαστικής ρευστότητας και σημαντικός κίνδυνος εκροής καταθέσεων που πιθανόν να θέσουν σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα των πιστωτικών ιδρυμάτων με αλυσιδωτές επιπτώσεις που μπορούν να οδηγήσουν στη αστάθεια του χρηματοοικονομικού συστήματος και να έχουν αποσταθεροποιητικές επιπτώσεις συνολικά για την οικονομία και την κοινωνία της χώρας,

Παράταση της ημερομηνίας έγκαιρης υποβολής των δηλώσεων του έτους 2011 με εξελεγμένους λογαριασμούς μέσω TAXISnet 29/03/2013

Λόγω υπερφόρτωσης του συστήματος παραλαβής δηλώσεων που προκλήθηκε από τη μαζική υποβολή δηλώσεων, ο Διευθυντής του Τμήματος Εσωτερικών Προσόδων ανακοινώνει την παράταση της ημερομηνίας έγκαιρης υποβολής των πιο κάτω δηλώσεων μέσω TAXISnet:

Δεύτερο Διάταγμα Επιβολής Προσωρινών Μέτρων στις Συναλλαγές 29/03/2013

Ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου

Η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου ανακοινώνει ότι από σήμερα έχει δημοσιευθεί δεύτερο Διάταγμα με τροποποιήσεις στα προσωρινά περιοριστικά μέτρα στις συναλλαγές.

Πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των Υπουργών Εξωτερικών Κύπρου και Ρωσίας 29/03/2013


Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο ομόλογο του κ. Sergei Lavrov.
Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας οι δύο Υπουργοί συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, και επαναβεβαίωσαν το υψηλό επίπεδο των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες.

Συνάντηση του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος με τον Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού 29/03/2013

Στα πλαίσια των προσπαθειών που καταβάλλει το Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος για στήριξη των γεωργοκτηνοτρόφων της Κύπρου, ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης, συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργο Λακκοτρύπη. Στόχος της συνάντησης ήταν η εξεύρεση τρόπων στήριξης των γεωργών και κτηνοτρόφων, ώστε να ξεπεραστούν άμεσα συγκεκριμένα προβλήματα που προκύπτουν από τις εξελίξεις στην οικονομία.


Μήνυμα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκου Κενεβέζου για την εθνική επέτειο της 1ης Απριλίου 1955 29/03/2013

Αγαπητές και αγαπητοί μαθήτριες και μαθητές, φοιτήτριες και φοιτητές, εκπαιδευτικοί, Στη μακρόχρονη ιστορία του νησιού μας υπάρχουν σημαντικές στιγμές που υποκλινόμαστε στο μεγαλείο τους και παίρνουμε δύναμη και θάρρος για να συνεχίσουμε τη δύσκολη πορεία μας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με νέους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Νέα Γενιά σε Δράση» 29/03/2013

Συνάντηση με νέους που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Νέα Γενιά σε Δράση» του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, που διοργανώνει η ΝΕΔΗΣΥ, με θέμα τον πολιτικό εξτρεμισμό, είχε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στο 50ό Ετήσιο Συνέδριο της ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ., στη Λευκωσία 29/03/2013

Αγαπητοί σύνεδροι,

Σε αυτές τις πρωτόγνωρα δύσκολες ημέρες και ώρες που βιώνει η πατρίδα μας, προσφωνώ σήμερα το 50ό Συνέδριο της ΠΑΣΥΔΥ, μιας ιστορικής οργάνωσης εργαζομένων της δημοσιοϋπαλληλικής τάξης.

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW


TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW


Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Χρήστου Στυλιανίδη 29/03/2013

Με αφορμή δημοσιογραφικές πληροφορίες για τη διαγραφή χρεών πολιτικών προσώπων από τράπεζες, η Κυβέρνηση επαναβεβαιώνει τη θέση της για πλήρη διερεύνηση όλων των πτυχών της κρίσης στον τραπεζικό τομέα και των επιπτώσεών της στην ευρύτερη οικονομία.

Δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών κ. Ιωάννη Κασουλίδη αναφορικά με χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας και ανακοίνωση του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών της 23ης Μαρτίου σχετικά με την Κύπρο 29/03/2013


Η Κυπριακή Κυβέρνηση επιθυμεί και επιδιώκει λύση του κυπριακού προβλήματος το συντομότερο δυνατό μέσω διαπραγματεύσεων στη βάση και σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών.

Απαντητική επιστολή του ΥΠΕΞ Δ. Αβραμόπουλου προς τον ΥΠΕΞ της Τουρκίας Α. Νταβούτογλου 29/03/2013

O Υπουργός των Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος απέστειλε χθες απαντητική επιστολή στον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας κ. Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ο κ. Αβραμόπουλος απάντησε σε όλα τα σημεία τα οποία θίγει ο κ. Νταβούτογλου στην επιστολή του.

Ανακοινωθέν της Βουλής των Αντιπροσώπων 29/03/2013


Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως, κ. Δημήτρης Συλλούρης, διευκρινίζει τα ακόλουθα:

Επειδή διάφορες φήμες ή και δημοσιεύματα φέρουν ονόματα φυσικών ή νομικών προσώπων να περιλαμβάνονται σε κατάλογο που δήθεν έχει κατατεθεί ενώπιον της Επιτροπής σε σχέση με τα διερευνώμενα από την Επιτροπή θέματα, διευκρινίζεται ότι κανένας κατάλογος με τέτοια στοιχεία δεν έχει ακόμη κατατεθεί ενώπιον της Επιτροπής ή της Βουλής των Αντιπροσώπων για τα θέματα αυτά. Συναφώς, οποιεσδήποτε διαδόσεις ή δημοσιεύματα αναφορικά με ονόματα που δήθεν περιλαμβάνονται σε τέτοιο κατάλογο, δεν εξυπηρετούν με κανένα τρόπο το έργο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως.

Δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών κ. Ιωάννη Κασουλίδη 29/03/2013


Χαιρετίζω με ιδιαίτερη ικανοποίηση την απάντηση που έδωσε και τη σθεναρή στάση που τήρησε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος προς τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας κ. Αχμέτ Νταβούτογλου σε επιστολή που του έστειλε ο τελευταίος στις 25 Μαρτίου 2013.

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας 29/03/2013

Δεν είναι θέμα δημοσίου διαλόγου το ζήτημα που αφορά την ηγεσία της Κεντρικής Τράπεζας ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του στους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, στο περιθώριο των εργασιών του 50ου Ετήσιου Συνεδρίου της ΠΑΣΥΔΥ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι υπάρχει η εντύπωση πως λαός και πολιτική ηγεσία θέλουν αλλαγή στη Διοίκηση της Κεντρικής Τράπεζας και ότι ο ίδιος ο Πρόεδρος έκανε προσπάθειες για εξεύρεση κάποιας λύσης, απάντησε ότι «δεν είναι θέμα δημόσιου διαλόγου, είναι θέμα προβληματισμού όλων πώς μέσα από έναν καλύτερο συντονισμό ξεπερνούμε προβλήματα που ανεφύησαν».

Ανακοίνωση του Γενικού Λογιστηρίου της Δημοκρατίας 29/03/2013

Α. Πληρωμές Δημοκρατίας

Το Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας ανακοινώνει ότι όλες οι κυβερνητικές επιταγές γίνονται αποδεκτές για κατάθεση σε όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων 29/03/2013


Μετά από συντονισμένα διαβήματα του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων σε απόλυτη πάντοτε συνεργασία με τη διαπραγματευτική ομάδα της Κυβέρνησης που βρίσκεται σε διαβούλευση με την τρόικα, αποτράπηκε οριστικά το ενδεχόμενο «κουρέματος» ευρωπαϊκών πόρων που διατίθενται για την υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων έργων.

Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου στο 50ο Ετήσιο Συνέδριο της ΠΑΣΥΔΥ, στη Λευκωσία 29/03/2013

Απευθύνω θερμό χαιρετισμό προς το σημερινό 50ο Συνέδριο της Παγκύπριας Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων.

ΚΥΠΕ - ΛΕΥΚΩΣΙΑ 29/03/2013 13:05

ΚΥΠΕ - ΛΕΥΚΩΣΙΑ 29/03/2013 13:05

1.Σε συμφωνία στο θέμα που προέκυψε αναφορικά με την ακύρωση των υφιστάμενων μετοχών της Τράπεζας Κύπρου, κατέληξαν οι κυπριακές αρχές με την Τρόικα. Η συμφωνία επιτεύχθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ χθες βράδυ ύστερα από πολύωρες συζητήσεις με την Τρόικα του ΥΠΟΙΚ, του Διοικητή της ΚΤ , παρουσία των νομικών συμβούλων της ΚΤ. Η συμφωνία περιλαμβάνει, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την αντικατάσταση στο σχετικό διάταγμα που εξέδωσε ο ΥΠΟΙΚ της λέξης `ακυρώνονται`με τη λέξη `απομειώνονται` με βάση τις πρόνοιες του νόμου περί εξυγίανσης των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που ψήφισε πρόσφατα η Βουλή. Εξάλλου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να υπάρξει σύντομα συμφωνία με την Τρόικα και στο θέμα του συμψηφισμού των δανείων με τις καταθέσεις.