4/9/13

Αγαπητοί εθνοφύλακες,

Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά που μου δίδεται σήμερα η ευκαιρία να παρευρεθώ σε μια ξεχωριστή τελετή κατά την οποία τιμάται και εκθειάζεται η εθελοντική προσφορά σας προς την ημικατεχόμενή μας πατρίδα.
Με ιδιαίτερη χαρά παρευρίσκομαι απόψε σε μια εμπνευσμένη εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Αγλαντζιάς με θέμα «Μουσικοχορευτικά ταξίδια σε Κύπρο και Ελλάδα».
Στο πλαίσιο του γενικού στρατηγικού σχεδίου μηχανογράφησης της Δημόσιας Υπηρεσίας, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε, στη σημερινή του συνεδρία, την υλοποίηση έργου, μέσω ανοικτών προσφορών με την επιλογή στρατηγικού επενδυτή, για την αγορά υπηρεσιών συστήματος διοίκησης των δικαστηρίων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα την καταβολή χρηματικής αποζημίωσης στους εκτροφείς πουλερικών που υπέστησαν ζημιές από την ψευδοπανώλη των πτηνών.
Να μη μεταδοθεί πριν τις 7.30 μ.μ.

Με ξεχωριστή χαρά αποδέχθηκα την πρόσκλησή σας και βρίσκομαι απόψε μαζί σας στη δεύτερη κατά σειράν καλλιτεχνική εκδήλωση «Η Γιορτή του Χαρουπιού» που διοργανώνει το Αθλητικό Σωματείο Πέγειας.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Γενικό Διευθυντή της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας κ. Ερωτόκριτο Χλωρακιώτη και τον Πρόεδρο κ. Γεώργιο Ιωσήφ και τα μέλη της Επιτροπείας της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας κ.κ. Γιώργο Στροβολίδη, Γιάννη Γιαννάκη, Δημητράκη Σταύρου, Γιώργο Μαρίνου και Νέαρχο Ιωάννου.
Άρχισαν στις 30 Αυγούστου και συνεχίζονται στο Johannesburg της Νότιας Αφρικής οι εργασίες της 59ης Παγκόσμιας Διάσκεψης του Κοινοπολιτειακού Κοινοβουλευτικού Συνδέσμου (CPA) με κύριο θέμα τις αποτελεσματικές λύσεις που μπορεί να προτείνει η Κοινοπολιτεία
Το Υπουργικό Συμβούλιο, στη σημερινή του συνεδρία υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, αποφάσισε τον διορισμό των μελών της Προσωρινής Επιτροπής της Παγκύπριας Ένωσης Προσφύγων (ΠΕΠ).

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου αναχωρεί αύριο για το Βίλνιους της Λιθουανίας, όπου θα συμμετάσχει στην Άτυπη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου προέβη σήμερα σε δήλωση προς τους δημοσιογράφους για το θέμα σημερινού δημοσιεύματος της εφημερίδας «Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ» σχετικά με τις διαδικασίες δημοσίων συμβάσεων για προμήθεια τροφίμων στην Εθνική Φρουρά. Στη δήλωση του ανέφερε τα ακόλουθα:
Η βουλευτής κα Στέλλα Κυριακίδου αναχωρεί αύριο το απόγευμα για το Παρίσι για να συμμετάσχει σε συνεδρία της Επιτροπής Παρακολούθησης της Τήρησης των Υποχρεώσεων και Δεσμεύσεων των χωρών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου.
Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, επιθυμεί να ενημερώσει το καταναλωτικό κοινό και ιδιαίτερα τους γονείς ότι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την αγορά των σχολικών ειδών για τα παιδιά τους.
Μετά το πέρας της επίσκεψής του στην Αστυνομική Ακαδημία, σήμερα, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνάς Νικολάου απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων που αφορούσαν στην υπόθεση με την τουρκοκυπριακή περιουσία στη Δρομολαξιά.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνάς Νικολάου επισκέφθηκε σήμερα την Αστυνομική Ακαδημία όπου πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση των Βοηθών Αστυνομικών Διευθυντών Επιχειρήσεων των Αστυνομικών Διευθύνσεων και των Αξιωματικών Υπεύθυνων Ασφάλειας των Γηπέδων, στο πλαίσιο της πρόληψης και καταπολέμησης της βίας στα γήπεδα.

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW




TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

C O N T E N T S

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ


Ο Υπουργός Άμυνας αναχωρεί αύριο για το Βίλνιους της Λιθουανίας
Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου αναχωρεί αύριο 5 Σεπτεμβρίου για το Βίλνιους της Λιθουανίας

Δήλωση του Υπουργού Άμυνας



Δήλωση του Υπουργού Άμυνας αναφορικά με τις συμβάσεις για προμήθεια τροφίμων στην Εθνική Φρουρά