18/11/13

Donations in memory of Glafcos Clerides





In accordance with the wishes of the family of the late former President of the Republic Glafcos Clerides, the public is kindly asked that in place of wreaths at his funeral, which will take place tomorrow at the Church of Holy Wisdom, to honor his memory with donations to the Committee on Missing Persons in Cyprus (CPM).

Λειτουργία αρχαιολογικών χώρων κατά την έκτακτη δημόσια αργία



 

Το Τμήμα Αρχαιοτήτων, Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων, ανακοινώνει ότι λόγω της έκτακτης δημόσιας αργίας, στις 19 Νοεμβρίου 2013, μόνο τα ακόλουθα Μουσεία, Μνημεία και Αρχαιολογικοί Χώροι του Τμήματος Αρχαιοτήτων θα είναι ανοικτά στο κοινό, με το πιο κάτω ωράριο:

Η ΣΥΓΚΛΗΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΛΑΥΚΟ ΚΛΗΡΙΔΗ




Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Κύπρου, σε ειδική συνεδρία της που πραγματοποιήθηκε στις 18 Νοεμβρίου 2013, εξέφρασε τη βαθιά της θλίψη για το θάνατο του Γλαύκου Κληρίδη.  Αφού τήρησε ενός λεπτού σιγή εις μνήμην του, ενέκρινε το παρακάτω ψήφισμα.





O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, τα Μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω και ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου θα παραστούν στην Ειδική Συνεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων για τον Γλαύκο Κληρίδη, που θα γίνει αύριο, 19 Νοεμβρίου, στις 9 π.μ., στο κτήριο της Βουλής.

Ο Πρόεδρος της Βουλής αναχωρεί για την Αθήνα αύριο το απόγευμα





Η προγραμματισμένη για αύριο το πρωί αναχώρηση του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων  κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου για την Αθήνα, όπου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας, μετατίθεται για αύριο το απόγευμα (ώρα 5.15 μ.μ.), λόγω της κηδείας του αείμνηστου πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας και πρώτου Προέδρου της Βουλής Γλαύκου Κληρίδη. 

Ο βουλευτής κ. Σ. Σαμψών θα συμμετάσχει σε συνέδριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τον ρόλο της δικαιοσύνης στην ΕΕ




Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών κ. Σωτήρης Σαμψών αναχωρεί μεθαύριο Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου για τις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει σε συνέδριο που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τον ρόλο της δικαιοσύνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ). 

Κλειστά τα εξωτερικά ιατρεία των Δημόσιων Νοσηλευτηρίων και των Κέντρων Υγείας



                            


Το Υπουργείο Υγείας επιθυμεί να ενημερώσει το κοινό ότι λόγω της κηδείας του τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας  Γλαύκου Κληρίδη το Υπουργικό Συμβούλιο έχει κηρύξει την Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2013 ως Δημόσια Αργία.

Media coverage of the funeral of former President of the Republic of Cyprus Glafcos Clerides







You are kindly informed that on 19 November 2013 at 11a.m. the funeral service from the Church of Ayia Sofia in Strovolos will be covered for TV (from inside the church) only by the Cyprus Broadcasting Corporation (CyBC), whereas photographic coverage will be handled only by the Press and Information Office (PIO).

Κάλυψη κηδείας του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη





Ενημερώνουμε πως στις 19 Νοεμβρίου 2013 ώρα 11 π.μ., η εξόδιος ακολουθία από τον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας θα καλύπτεται τηλεοπτικά (εντός του ναού) μόνο από το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου (ΡΙΚ), ενώ φωτογραφικά θα καλύπτεται μόνο από τον φωτογράφο του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών (ΓΤΠ).

Εργασίες σε τμήματα του αυτοκινητόδρομου Κοκκινοτριμιθιάς – Λευκωσίας



To Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λευκωσίας  ανακοινώνει  ότι την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου και  την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου από τις 8.30 μ.μ. μέχρι τις 6 π.μ. της επόμενης ημέρας, σε τμήματα του αυτοκινητόδρομου Κοκκινοτριμιθιάς -  Λευκωσίας με κατεύθυνση προς Λευκωσία, θα εκτελούνται εργασίες συντήρησης του οδοστρώματος.

Δραστηριότητες του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνά Νικολάου



Δραστηριότητες του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης
κ. Ιωνά Νικολάου

Τετάρτη, 20/11/2013

Αποφάσεις ΟΕΒ για τη κηδεία του πρώην Πρόεδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη




Η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ), ανακοινώνει τα ακόλουθα:



1.    Αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΟΕΒ υπό τον Πρόεδρο της Φίλιο Ζαχαριάδη θα παραστεί στην κηδεία και προτίθεται να καταθέσει στεφάνι στη μνήμη του πρώην Πρόεδρου της Δημοκρατίας.

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW



TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

C O N T E N T S

Συλληπητήριο τηλεγράφημα





O Δήμαρχος Κερύνειας, κ. Γλαύκος Καριόλου, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Κερύνειας και όλοι οι Κερυνειώτες, εκφράζουμε τη μεγάλη μας θλίψη για το θάνατο ενός μεγάλου πολιτικού της Κύπρου, του πρώην Προέδρου της Kυπριακής Δημοκρατίας, Γλαύκου Κληρίδη.

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνει





Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνει ότι αύριο Τρίτη, μέρα της κηδείας του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη, ακυρώνονται όλα τα απογευματινά προγράμματα που διενεργούνται από το Υπουργείο

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Διάσκεψης Αρχηγών Κρατών της Κοινοπολιτείας στη Σρι Λάνκα





Ολοκληρώθηκαν στις 17 Νοεμβρίου 2013 οι εργασίες της Διάσκεψης των Αρχηγών Κρατών της Κοινοπολιτείας, η οποία έλαβε χώρα στο Κολόμπο της Σρι Λάνκα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρόεδρος της Βουλής υπέγραψαν το βιβλίο συλλυπητηρίων για τον θάνατο του Γλαύκου Κληρίδη



Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Ομήρου, τα Μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω και ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας υπέγραψαν σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, το βιβλίο συλλυπητηρίων που ανοίχθηκε για τον θάνατο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη.

President of the Republic, President of the House and other officials sign book of condolence for the passing away of G. Clerides




The President of the Republic, Mr Nicos Anastasiades, the President of the House of Representatives, Mr Yiannakis Omirou, the Members of the Council of Ministers, the Government Spokesman, the Under Secretary to the President and the Director of the Office of the President signed today, at the Presidential Palace, the book of condolence opened for the passing away of former President of the Republic Glafcos Clerides.

Χαιρετισμός του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σ. Χάσικου σε εκδήλωση για την πρόληψη και καταπολέμηση της εμπορίας προσώπων






Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω σήμερα στη  Δημόσια Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης με θέμα: «Το πλαίσιο πρόληψης και καταπολέμησης της εμπορίας προσώπων στη Κύπρο», που διοργανώνουν  το Υπουργείο Εσωτερικών και  το Γραφείο Επιτρόπου Διοικήσεως. Η σημερινή εκδήλωση υλοποιείται  στο πλαίσιο εφαρμογής του  νέου Σχεδίου Δράσης κατά της Εμπορίας Προσώπων 2013-2015.

Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της ΕΕ για μη ασφαλή προϊόντα που γνωστοποιούνται στο σύστημα Gras-Rapex






Η Υπηρεσία Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών (Υ.Α.&Π.Κ.) του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, ως αρμόδια Αρχή στην Κύπρο για τη λειτουργία και διαχείριση του Ευρωπαϊκού Συστήματος Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών για Επικίνδυνα Προϊόντα





Ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, κ. Γιάννης Γιαννάκη, θα πραγματοποιήσεισυντονιστική συνάντηση με όλους τους φορείς της Επαρχίας Λευκωσίας, που παρέχουν τρόφιμα σε δυσπραγούντες συνανθρώπους μας.

Αναβάλλεται η Περιφερειακή Σύσκεψη Κοινοτήτων Επαρχίας Λεμεσού





Αναβάλλεται η προγραμματισθείσα για σήμερα, 18 Νοεμβρίου, Περιφερειακή Σύσκεψη Κοινοτήτων της Επαρχίας Λεμεσού, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στον Πύργο Λεμεσού υπό την Προεδρία του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σωκράτη Χάσικου, λόγω του επίσημου πένθους

ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ






Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης θα υπογράψει αύριο στις 10 το πρωί το Βιβλίο Συλλυπητηρίων για τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη, στο Προεδρικό Μέγαρο.