7/6/12

Επίσκεψη του Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Υπουργείο Γεωργίας 07/06/2012


Πραγματοποιήθηκε, χθες, επίσκεψη μελών του Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (American Chamber of Commerce in EU) στο Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος. Η αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου, αποτελούμενη από εκπροσώπους των κυριότερων επιχειρηματικών κλάδων που μετέχουν στην AmCham, συναντήθηκε με τη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κα Αίγλη Παντελάκη και στελέχη του Υπουργείου που εμπλέκονται στην Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι προτεραιότητες και το πρόγραμμα εργασίας του Υπουργείου στον τομέα της γεωργίας και του περιβάλλοντος κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ. Συζητήθηκαν, επίσης, οι θέσεις που υποστηρίζει το Επιμελητήριο σε σχέση με πολιτικές της ΕΕ στους επιχειρηματικούς τομείς που καλύπτει. Ειδικότερα, συζητήθηκαν η μεταρρύθμιση της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής σε σχέση με τις επιχειρήσεις, και οι προσπάθειες που καταβάλλει η ΕΕ αναφορικά με τις κλιματικές αλλαγές, τις εκπομπές αερίων και τη διαχείριση των υδάτινων πόρων.

Σχολιάζοντας, σχετικά τόσο η κα Παντελάκη όσο και η αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου χαρακτήρισαν τη συνάντηση ως ιδιαίτερα χρήσιμη και εποικοδομητική εκφράζοντας την ετοιμότητά τους για συνέχιση των επαφών και της συνεργασίας τους στο
πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας.