23/10/12

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου 23/10/2012

Η Τρόικα ζητά εμπιστευτικότητα στην πληροφόρηση, την οποία πρέπει να σεβαστούμε για να μην προκύψει κάποιο πρόβλημα στη συνέχεια, είπε απόψε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου αναφερόμενος σε τοποθετήσεις στελεχών πολιτικών κομμάτων που ζητούν να δοθεί στα κόμματα η τελική πρόταση που η Κυβέρνηση απέστειλε στην Τρόικα.

Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου στην τελετή έναρξης των Πανευρωπαϊκών Ειδικών Ολυμπιακών Αγώνων Μπόουλινγκ, στην Πάφο 23/10/2012

Με ξεχωριστή χαρά ανταποκρίθηκα στην πρόσκληση να κηρύξω την έναρξη των Πανευρωπαϊκών Ειδικών Ολυμπιακών Αγώνων Μπόουλινγκ.

Χαιρετισμός της Υπουργού Εσωτερικών κας Ελένης Μαύρου στην εκδήλωση για παραχώρηση σε δικαιούχους εκτοπισθέντες 30 οικοπέδων αυτοστέγασης στην κοινότητα Καλού Χωριού της επαρχίας Λάρνακας 23/10/2012

Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία αυτής της εκδήλωσης που διοργανώνει το Υπουργείο Εσωτερικών για την παραχώρηση 30 οικοπέδων αυτοστέγασης σε ισάριθμες δικαιούχες οικογένειες προσφύγων στην κοινότητα Καλού Χωριού. Τα οικόπεδα αυτά αποτελούν μέρος ενιαίου σχεδίου διαχωρισμού 58 οικοπέδων. Τα υπόλοιπα 28 έχουν παραχωρηθεί πριν έναν περίπου χρόνο και οι κατασκευαστικές εργασίες υλοποίησής τους βρίσκονται σε εξέλιξη.

Επαφές του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού στην Αίγυπτο 23/10/2012

Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλής Συλικιώτης επέστρεψε ψες από το Κάιρο, όπου είχε μεταβεί για επίσημη επίσκεψη μετά από πρόσκληση του Υπουργού Πετρελαίου και Ορυκτών Πόρων της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου κ. Osama Kamal.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μεταβαίνει στην Αγία Έδρα και στο Παρίσι 23/10/2012

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του κα ΄Ελση Χριστόφια, αναχωρεί αύριο το απόγευμα για την Αγία Έδρα, όπου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο πλαίσιο της οποίας θα έχει συνάντηση με τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤʼ.

Μήνυμα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γιώργου Δημοσθένους για την 24η Οκτωβρίου, επέτειο της ίδρυσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών 23/10/2012

Αγαπητές και αγαπητοί εκπαιδευτικοί, μαθήτριες και μαθητές, φοιτήτριες και φοιτητές,

Σήμερα 24 Οκτωβρίου γιορτάζουμε την επέτειο ίδρυσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ). Η ίδρυση του ΟΗΕ, το 1945, αποτέλεσε προϊόν της συλλογικής συνείδησης που διαμορφώθηκε αμέσως μετά τον όλεθρο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Τελικά συμπεράσματα από την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Σωτηρούλα Χαραλάμπους, στις εργασίες ολοκλήρωσης του Συνεδρίου «Η ανάπτυξη βιώσιμων πολιτικών απασχόλησης των νέων σε μία περίοδο έντονων δημοσιονομικών περιορισμών» 23/10/2012

Το Συνέδριο της Κυπριακής Προεδρίας για την απασχόληση των νέων πραγματοποιήθηκε σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για το μέλλον της Ευρώπης, της οποίας έντονο χαρακτηριστικό είναι η εμβάθυνση της ύφεσης, η αύξηση της ανεργίας και η όξυνση των κοινωνικών ανισοτήτων.

Τελετή διαβεβαίωσης νέου μέλους του Ανωτάτου Δικαστηρίου Κύπρου 23/10/2012

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, η τελετή διαβεβαίωσης του νέου μέλους του Ανωτάτου Δικαστηρίου Κύπρου κ. Λεωνίδα Παρπαρίνου, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια.

Τελετή επίδοσης του διορισμού του Υπαρχηγού της Αστυνομίας 23/10/2012


Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, η τελετή επίδοσης του διορισμού του Υπαρχηγού της Αστυνομίας κ. Ανδρέα Κυριάκου, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια.

Χαιρετισμός του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλή Συλικιώτη στην εκδήλωση «Σχέδια Ενίσχυσης της Γυναικείας και Νεανικής Επιχειρηματικότητας» 23/10/2012

Σας καλωσορίζω στη σημερινή εκδήλωση του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, κατά την οποία θα παραδώσουμε εγκριτικές επιστολές σε νέες και νέους που εντάσσονται στα Σχέδια Ενίσχυσης της Γυναικείας και Νεανικής Επιχειρηματικότητας.